Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Keuken kopen? De 4 tips van Mandemakers

Gaat u een keuken kopen? Tips zijn dan altijd welkom! Daarom heeft Mandemakers Keukens de beste 'keuken kopen tips' voor je verzameld. Zo bent u goed voorbereid op deze duurzame aankoop.

Tip 1: Stem materialen af op uw leefsituatie

De eerste tip voor het kopen van een keuken; houdt rekening met uw leefsituatie.Heeft u een groot gezin? Eet u snel of juist heel uitgebreid? Bedenk welke apparatuur hier het beste bij past. Moet uw keuken praktisch en makkelijk in onderhoud zijn? Graniet is een mooi materiaal, maar erg vlekgevoelig. Kunststof of composiet (steen) zijn daarentegen gemakkelijk schoon te houden. Bent u gek op hout, maar heeft u geen zin in regelmatig onderhoud? Kies dan voor kunststof met een houtstructuur. Natuurlijk is het materiaal ook afhankelijk van uw voorkeur in stijlen. In een landelijke keuken vindt u bijvoorbeeld veel natuurlijke accenten, terwijl in een moderne keuken veel wordt gewerkt met gladde en glanzende materialen.

Tip 2: Combineer apparaten

Keuken tip 2 gaat over optimale keuzes maken. Heeft u een iets beperkter budget of beperkte ruimte? Ga dan voor gecombineerde apparaten. Een keuken kopen bestaat uit keuzes maken, maar zodra de ruimte en het budget beperkt zijn, komt het op de optimale mix van apparatuur aan. Heeft u die luxe stoomoven echt nodig of voldoet combi apparatuur ook? Er zijn veel luxe, kwalitatieve apparaten die meerdere functies bevatten. Denk bijvoorbeeld aan een combimagnetron gecombineerd met een stoomfunctie. Meestal gebruikt u de functies toch niet tegelijk. Naast geld bespaart u dan ook nog eens ontzettend veel ruimte.

Tip 3: Benut kleine ruimtes

Niet onbelangrijk: keuken kopen tips voor kleine keukens! Ook met weinig ruimte is het mogelijk om uw keuken volledig naar eigen smaak en functionaliteit in te richten. Hierbij hebben we een aantal tips voor u geselecteerd: kies voor apothekerskasten, diepe lades of bovenkasten wanneer u deze anders 'loze' ruimte wilt benutten. Ga daarnaast altijd voor een diep werkblad. Ook in een kleine keuken is genoeg werkruimte erg belangrijk! Heeft u een kleine ruimte, maar wilt u graag een kookeiland? Dat kan! Een schiereiland met barkrukken creëert een kookeiland en eettafel in één!

Tip 4: Personaliseer uw keuken

Het internet afstruinen op zoek naar de perfecte keuken is natuurlijk erg verleidelijk, maar de beste keuken kopen tip is misschien wel: personaliseer uw keuken, zodat hij echt gaat leven. Wat doet u als u eindeloos blijft twijfelen over de verschillende stijlen, apparatuur of indeling? Laat u adviseren in de winkel en praat over uw persoonlijke voorkeuren. Er is meer mogelijk dan u denkt! Heeft u bijvoorbeeld twee keukens op het oog? Wellicht zijn ze makkelijk te combineren. Onze specialisten staan altijd voor u klaar om onder het genot van een lekker kopje koffie samen over uw droomkeuken te praten. Daarnaast kunt u in de showroom alle keukenkasten en kranen proberen. Wilt u thuis alvast een voorproefje? Personaliseer uw keuken met onze online tool.