Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Eiland afzuigkap: waarvoor kiest u?

Een eiland afzuigkap kan tegenwoordig op verschillende manieren geplaatst worden. De afzuigkap die iedereen kent, is de variant die aan het plafond bevestigd wordt. Bij een kookeiland is dit alleen minder wenselijk, omdat dit de uitstraling van een kookeiland teniet doet. Vaak vindt men het mooier als de afzuigkap dan mooi weggewerkt kan worden. Daar is nu een oplossing voor bedacht. Tegenwoordig kunt u namelijk kiezen voor een afzuigsysteem dat verwerkt is in de kookplaat of in het aanrechtblad. Sommige afzuigkappen zijn zo ontwikkeld dat deze niet meer afzuigen via het plafond. Benieuwd naar hoe dit kan? Lees dan verder op deze pagina.

Afzuigsysteem niet erboven, maar eronder

Een oplossing voor het behoud van de mooie uitstraling van uw kookeiland én een goede afzuiging van uw etensgeuren tijdens het eten koken is bijvoorbeeld het afzuigsysteem van BORA. Dit afzuigsysteem zit verwerkt in het midden van de kookplaat of direct ernaast. Hierdoor stijgen de kookdampen niet op, maar zuigt het BORA systeem deze dampen direct naar beneden af. Een voordeel hiervan is dat u geen afzuigkap meer midden in de ruimte boven uw kookeiland heeft hangen. Naast het BORA systeem kunt u natuurlijk ook kiezen voor andere varianten die zowel in het aanrechtblad verwerkt worden als boven aan het plafond.

Verschillende soorten afzuigkappen

Varianten van afzuigkappen

Bij Mandemakers keukens heeft u keuze uit verschillende afzuigkappen van diverse A-merken voor boven uw kookeiland:

 • BORA afzuigsystemen. Het afzuigsysteem zit geïntegreerd in het midden van de kookplaat of direct ernaast. Kookdampen worden direct naar beneden afgezogen.
 • Miele downdraft afzuigkap. Met één druk op de knop komt deze afzuigkap uit uw aanrechtblad omhoog. Het systeem zit dus in uw aanrechtblad verwerkt en niet erboven.
 • Miele plafondunits. Deze afzuigkap wordt strak aan het plafond bevestigd. Het creëert ruimte en beperkt het zicht niet.

Bovenstaande varianten zijn een aantal voorbeelden uit ons assortiment van eiland afzuigkappen. Naast BORA en Miele zijn er ook nog andere A-merken, zoals Bauknecht en Siemens, die ook afzuigkappen speciaal voor kookeilanden hebben ontwikkeld.

Kom naar de winkel

Benieuwd naar de verschillende varianten eiland afzuigkappen en een demonstratie van hoe deze werken? Kom dan langs in één van onze winkels waar onze adviseurs u graag helpen met het maken van de juiste keuze.

Greeploze keukens

Greeploze keukens

Greeploze keukens zijn zeer geschikt wanneer u van de moderne keukenstijl houdt. Het ontbreken van keukengrepen zorgt voor een strak en ruimtelijk geheel dat rust uitstraalt.

Binnenkijken bij de familie Simons

We laten zes klanten aan het woord over hun keuken. Daarbij geven we een zo breed mogelijk beeld van wat Mandemakers u kan bieden. Van een scherp geprijsde keuken uit de Mandemakers Collectie tot een unieke designkeuken van Barletti. En de diverse smaken daar tussenin.

De familie Simons

en hun ervaring met Mandemakers keukens

De keuze voor onze keuken was niet zo moeilijk. "We waren direct verliefd op deze keuken."Er was niet veel overredingskracht van de mensen bij Mandemakers Keukens nodig. "Daarom kunnen we met een gerust hart zeggen dat het proces heel soepel is verlopen. Familiair met Brabantse gezelligheid. Zowel Mandemakers als wij hebben alle tijd genomen", licht Bas het aankoopproces toe. Ageeth haakt hierop in: "Het is leuk om te vertellen dat Ben Mandemakers onze keuken heeft ontworpen en heeft getekend. En dat is prima gelukt."

WAT KOST EEN KEUKEN?

 • Binnen 5 minuten weet u wat uw keuken kost!
 • Geef uw voorkeuren aan
 • Ontvang direct een prijsindicatie
 • Plan een afspraak in de winkel

Het granieten werkblad van deze moderne hoekkeuken in wit keuken budgetplanner met de klassiek getegelde spatrand. De extra brede schouw boven het vrijstaande rvs Boretti.

 • Geef uw voorkeuren aan
 • Ontvang direct een prijsindicatie
 • Plan een afspraak in de winkel
Parallel keukens

Parallel keukens

Een parallel keuken is de uitgebreide vorm van een rechte keuken. Parallel keukens bestaan namelijk zoals de naam al doet vermoeden uit twee losse keukenelementen die recht tegenover elkaar staan. 

Inspiratie nodig?

Wij inspireren u graag in een van onze vestigingen

 • 10 vestigingen door heel Nederland