Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

De voordelen van keramische kookplaten

Keramische kookplaten kenmerken zich door hun strakke uitstraling die perfect tot zijn recht komt in een moderne keuken. Overweegt u om uw nieuwe keuken van een keramische kookplaat te voorzien? Lees dan verder en ontdek de kenmerken en voordelen van keramisch koken!

Hoe werkt een keramische kookplaat?

Een keramische kookplaat bestaat simpelweg uit twee elementen: een glasplaat met daar daaronder verwarmingselementen. Om de kookplaat aan te zetten, draait u de knoppen, die zich vaak aan de zijkant van de plaat bevinden, op de gewenste stand. Omdat bij een keramische kookplaat de plaat verwarmd wordt en niet de pan duurt het wat langer voordat deze op temperatuur is. Daarnaast koelt de plaat ook langzaam af wanneer u deze uit of lager gezet hebt.

De voordelen

Bent u al bekend met de verschillende voordelen van keramische kookplaten? Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet:

 • Prijs. Wanneer u op zoek bent naar een strakke, gladde kookplaat voor een goede prijs, dan is een keramische kookplaat wellicht iets voor u. Wanneer u dit type kookplaat vergelijkt met een inductiekookplaat bent u namelijk doorgaans goedkoper uit.
 • Geschikt voor alle pannen. Een tweede voordeel van koken op keramiek is dat u hiervoor geen nieuwe pannen aan hoeft te schaffen, zoals wel het geval is bij inductie. Een keramische kookplaat is namelijk geschikt voor alle type pannen.
 • Veiligheid. Doordat er bij keramisch koken geen sprake is van open vuur is deze kookplaat erg aan te raden wanneer u kleine kinderen heeft. Houd er echter wel rekening mee dat de plaat langzaam afkoelt wanneer u de pan eraf haalt. Hier kunnen de kids zich eventueel aan branden wanneer ze er met hun handjes bij kunnen.
 • Schoonmaakgemak. Door het gladde oppervlak is een keramische kookplaat zeer gemakkelijk en snel schoon te maken. U kunt hier het beste een mild sopje en een zachte doek voor gebruiken. Even poetsen en de plaat ziet er weer als nieuw uit!

Kom langs in onze showroom

Wilt u meer informatie over keramische kookplaten of wilt u verschillende kooksystemen met elkaar vergelijken? Kom dan langs in één van onze showrooms waar onze adviseurs u graag helpen met uw keuze.

Design keukens

Design keukens

Design keukens zijn strak, minimalistisch en tot in de puntjes afgewerkt. Gewaagde kleur- en materiaalcombinaties maken het een uniek en stijlvol geheel. Wanneer u voor deze keukenstijl kiest, kookt u voortaan in luxe.

Binnenkijken bij de familie Simons

We laten zes klanten aan het woord over hun keuken. Daarbij geven we een zo breed mogelijk beeld van wat Mandemakers u kan bieden. Van een scherp geprijsde keuken uit de Mandemakers Collectie tot een unieke designkeuken van Barletti. En de diverse smaken daar tussenin.

De familie Simons

en hun ervaring met Mandemakers keukens

De keuze voor onze keuken was niet zo moeilijk. "We waren direct verliefd op deze keuken."Er was niet veel overredingskracht van de mensen bij Mandemakers Keukens nodig. "Daarom kunnen we met een gerust hart zeggen dat het proces heel soepel is verlopen. Familiair met Brabantse gezelligheid. Zowel Mandemakers als wij hebben alle tijd genomen", licht Bas het aankoopproces toe. Ageeth haakt hierop in: "Het is leuk om te vertellen dat Ben Mandemakers onze keuken heeft ontworpen en heeft getekend. En dat is prima gelukt."

WAT KOST EEN KEUKEN?

 • Binnen 5 minuten weet u wat uw keuken kost!
 • Geef uw voorkeuren aan
 • Ontvang direct een prijsindicatie
 • Plan een afspraak in de winkel

Het granieten werkblad van deze moderne hoekkeuken in wit keuken budgetplanner met de klassiek getegelde spatrand. De extra brede schouw boven het vrijstaande rvs Boretti.

 • Geef uw voorkeuren aan
 • Ontvang direct een prijsindicatie
 • Plan een afspraak in de winkel
Parallel keukens

Parallel keukens

Een parallel keuken is de uitgebreide vorm van een rechte keuken. Parallel keukens bestaan namelijk zoals de naam al doet vermoeden uit twee losse keukenelementen die recht tegenover elkaar staan. 

Inspiratie nodig?

Wij inspireren u graag in een van onze vestigingen

 • 10 vestigingen door heel Nederland