Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Ze koesteren het mooie buitenleven. Gera en Nico hebben een indrukwekkend huis op een riant stuk grond in een landelijk gebied in de buurt van Woerden. Het huis dateert van 1973. Toen Nico en Gera het huis in 1994 kochten, was dat het startsein voor continue restauratie en herinrichting. Je ziet dat er met liefde aan is gewerkt, de vele details zijn het bewijs van hun toewijding.

"We gaan hier voor geen goud meer weg. Kijk om je heen en je weet waarom"

 

Architect

Nico van den Berg is architect. Zijn architectenbureau werkt voornamelijk voor particulieren. Daarbij is restauratie van oude boerderijen een specialiteit van zijn bureau. Bovendien hoort Nico bij de selecte groep architecten die zelf ook de handen uit de mouwen steekt. Zijn kennis en vaardigheden komen hem thuis ook goed van pas. In de afgelopen jaren heeft hij zelf enorm veel vertimmerd. Vorig jaar hebben ze de benedenverdieping inclusief de keuken aangepakt. De keuken is het hart van het huis. Letterlijk en figuurlijk. Nu de keuken veel groter is, en plaats biedt aan de enorme eettafel, leeft het meer dan ooit.

Geen toonzaal

Dan wordt Nico even weggeroepen. Hij gaat met zijn driejarige kleindochter Demi op de foto. "Ze is zijn oogappel", vertrouwt Gera ons toe en ze vertelt verder. "Een huis heb je om in te leven, het is geen toonzaal. Vroeger met onze kinderen en nu met onze kleinkinderen is het belangrijk dat ze hun gang kunnen gaan. Natuurlijk gaat er wel eens iets kapot of komen ergens krassen op, maar daardoor laten we ons woongenot niet beperken. We genieten ervan."

Marmer

"Kijk, bij het kiezen van de keuken hadden we geen hulp nodig. Een handgemaakte Victorians, dat is wat we wilden. Weet je dat we dat al vier jaar weten?" Lachend kijken Nico en Gera elkaar aan. "De laatste jaren zijn we met onze kinderen een paar keer bij Mandemakers Keukens geweest. Tijdens één van die bezoeken ontdekten Nico en ik onze droomkeuken." Met een keukenadviseur van Mandemakers Keukens bouwden ze snel een band op. "Dankzij zijn kennis van zaken konden wij goede keuzes maken. Bijvoorbeeld bij het marmeren keukenblad. Hij heeft helder de plussen en minnen op een rij gezet. Zo kozen we voor een marmeren blad", legt Nico uit. Zijn vrouw vult hem vlot aan: "In combinatie met de schouw gewoonweg prachtig!"

Een gastvrij huis

Het zijn twee kritische mensen, en dat is prima. Het resultaat zie je terug in de secure styling van huis en tuin. Alles draait om de details. Aan alles merk je dat dit echt 'hun huis' is. Gera en Nico hebben een stijlvolle, warme en gastvrije sfeer gecreëerd.

Vrijblijvend advies
Persoonlijk advies

Plan een afspraak in de showroom!