Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Binnenkijken bij Esther en Oswin

Toe aan vervanging

Esther en Oswin wonen al 5 jaar in een hoekhuis centraal in Utrecht. “De witte, moderne keuken in het huis beviel in eerste instantie prima, maar op een gegeven moment begonnen de apparaten het één voor één te begeven. Daarnaast wilden we een keuken kopen die paste in de Metropolitan stijl van de rest van het huis. Het liefst in een warme kleur met een opvallend aanrechtblad.” De voorkeur ging uit naar marmer, maar door de vele uren die in de keuken worden doorgebracht was het zaak een minder kwetsbaar keukenblad te vinden. “Het moest een natuursteen zijn, maar dan een soort dat niet zo gevoelig is.”

'Het moest een natuursteen zijn, maar dan een soort dat niet zo gevoelig is.'

Vrijblijvend advies
Persoonlijk advies

Plan een afspraak in de showroom!

De zoektocht

Na een moodboard te hebben gemaakt op Pinterest besloot Esther langs verschillende keukenshowrooms te gaan. “In welke keuken showroom ik ook kwam, ik zag nergens het blad wat ik voor ogen had. Totdat om de hoek bij ons kantoor in Amersfoort een nieuwe Mandemakers Keukens opende.” Esther besloot het erop te wagen en stapte op een doordeweekse dag de winkel binnen. “Ik werd verwelkomd door een adviseuse. Toen ik haar vertelde wat ik zocht haalde zij haar telefoon tevoorschijn en liet de Cosmic Black granieten keukenblad zien. Die zou over een paar maanden binnen zijn. Het lijkt marmer, maar het is graniet en dus veilig in gebruik. Mijn hart maakte een sprong! Dit is het! Dit is precies wat ik zoek! 

De samenstelling

Esther zou terugkomen naar Mandemakers, dit keer met Oswin erbij. Ze hadden een afspraak met Mark, één van de keukenadviseurs. Esther wist goed wat ze wilde qua look, ze zocht vooral advies om haar keuken nog mooier te maken. “We hadden meteen een klik met Mark. Een grote wens was een BORA inductieplaat, een wijnklimaatkast en een apart koffiehoekje. De huidige bar moest ook zeker blijven.” Voor de kastjes kozen ze de kleur Lava. Om de bronze kleur goed tot z’n recht te laten komen namen ze daarnaast een Patina kraan van Quooker en een gun metal spoelbak. De apparatuur zou voornamelijk zwart worden. “We hebben geen rvs genomen om het zo rustig mogelijk te houden qua kleur.”

Een geslaagd resultaat

Na een boel uitzoekwerk was daar dan eindelijk de dag van de montage. “De dozen gingen open en eindelijk zag ik de combinatie van het Cosmic Black blad en de Lava keukenkastjes. Mijn hart maakte weer een sprongetje, het was perfect!” Inmiddels genieten Esther en Oswin alweer een aantal werken van de nieuwe keuken. “Het monteren ging vlekkeloos. Het koken op de BORA is top en de afzuiging is krachtig. Ook de wijnklimaatkast en het koffiehoekje is een feest. In de weekeinden houden we ervan om lekker lang te tafelen, dus de koffiehoek en de wijnklimaatkast passen precies in het sfeertje dat we wilden.”

Verliefd op de keuken

“Er is niets wat ik anders had gezien of iets wat ik mis in de keuken. Elke ochtend als ik de keuken binnen loop kijk ik om me heen en word ik blij. Ik ben serieus helemaal verliefd op het blad en de rustige kleur van de kastjes”.