Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Hét huis van… familie Idzenga

Keukeninspiratie doe je vooral op door binnen te kijken bij anderen. De familie Idzenga laat graag hun mooie nieuwe keuken zien, met als highlights de Quooker én de wijnklimaatkast. Gerrit (59) en Margreta (54) hebben al ruim 30 jaar een binnenvaartonderneming. Als ze niet varen zijn ze in Zwolle. Hun appartement, met uitzicht op de beroemde Peperbus, is hun thuishaven. Ze hebben 4 kinderen, van wie de jongste 2 nog gezellig thuis wonen. 

De nieuwe keuken uitzoeken

“We hebben ons appartement dit jaar gekocht en helemaal naar onze eigen smaak ingericht. Onze stijl noemen we hotel-chique en de keuken moest daar natuurlijk bij passen. Verder leek het ons geweldig om een keuken te kopen met een kookeiland inclusief bar. En we wilden veel opbergruimte.” Gerrit had daarnaast zijn zinnen gezet op een wijnklimaatkast en Margreta op 2 kookplaten mét een afzuigkap in de vorm van een lamp. “Samen met onze zoon hebben we de keuken ontworpen. Hij is zelf een keukenverkoper, dit was erg bijzonder om samen te doen”.

Vrijblijvend advies
Persoonlijk advies

Plan een afspraak in de showroom!

"We vinden het gezellig om met onze vrienden en familie aan onze bar te zitten"

De Quooker is voor ons een must in de keuken!

“Onze keuken is stijlvol én praktisch. We vinden de uitstraling prachtig. Het werkblad van marmer, de Wave afzuigkap en de donkere fronten passen helemaal bij onze stijl. De keuken is echt onderdeel van onze woonkamer en we vinden het gezellig om met vrienden en familie aan de bar te zitten en samen te genieten van een hapje en een drankje. Diverse elementen komen terug in onze woonkamer en in de rest van de woning.

Maar onze keuken is ook praktisch. De 2 kookplaten en 2 combi-ovens zijn superhandig als je zo’n groot gezin hebt als wij en ook nog vaak gasten uitnodigt. Koken is een feestje met zoveel plek. En de Quooker-kraan is wat ons betreft ook een echte aanrader. Je hebt in een handomdraai kokend water. Dat is heel makkelijk bij het koken en onmisbaar voor theeleuten zoals wij.“ De keuze van het werkblad hadden ze achteraf wellicht anders gedaan. Marmer is niet geheel onderhoudsvrij. Erg belangrijk om hier goed over na te denken bij het kiezen van een werkblad.

De wijnklimaatkast maakt het helemaal af

We genieten elke dag volop van deze keuken. Dat begint al in de ochtend, met een verse kop koffie uit onze espressomachine. We houden ook van kokkerellen en van gezellig samen eten. Koken kunnen we allemaal goed, maar de goulash en de toetjes van Margreta zijn het populairst. Voor haar is de dubbele kookplaat dan ook onmisbaar. Gerrit zorgt voor de drankjes en vindt het ideaal dat er een hele bierkrat in de koelkast past en dat de wijn altijd op temperatuur is door de wijnklimaatkast. Dat maakt een gezellig etentje helemaal af. Deze levensgenieters hebben echt hun ideale keuken ontworpen!