Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Kijkje in de keuken van de familie van der Graaf - Derckx

Irene Derckx en Ferdinand van der Graaf wonen in een licht nieuwbouwhuis in Zwolle en lieten zich bij het inrichten ervan inspireren door magazines en woonprogramma’s. Het stel zocht voor het eerst samen een keuken uit. Irene en Ferdinand: “We houden allebei van luxe, dus gingen we voor mooie materialen en goede keukenapparatuur van Siemens. En we waren het er snel over eens dat we een Quooker-kraan, een wijnklimaatkast en een BORA-kookplaat wilden.” Op zoek naar keukeninspiratie? Lees het verhaal van Irene en Ferdinand!

De ruimte goed benut

Irene en Ferdinand vinden het belangrijk om tijdens het koken in contact te staan met de rest van de ruimte: “Daarom staat onze eettafel dicht bij de keuken. Dan kunnen we gezellig kletsen met elkaar of met onze familie en vrienden als die op bezoek zijn. Een kookeiland leek ons gaaf, maar bij Mandemakers adviseerden ze ons om te kiezen voor een hoekkeuken, omdat dat beter past in de ruimte. Een waardevolle tip, want de keuken is nu heel ruimtelijk en dat is precies wat we zochten. En door de hoek hebben we toch het contact met elkaar dat we graag wilden.”

Vrijblijvend advies
Persoonlijk advies

Plan een afspraak in de showroom!

De 3D-tekening gaf een goed beeld

Irene en Ferdinand hadden meteen een klik met hun adviseur bij Mandemakers Keukens. Irene: “Hij begreep feilloos wat wij zochten, dacht mee en kwam met praktische oplossingen. Hij adviseerde bijvoorbeeld over de indeling en heeft steeds rekening gehouden met de rustige uitstraling die wij wilden. Zo hebben we gekozen voor een werkblad in Glacier White, dat is rustiger dan bijvoorbeeld marmer, wat je nu vaak ziet. En met de 3D-tekening van de keuken was ik ook erg blij. Ik heb echt geen ruimtelijk inzicht en zo kreeg ik toch een goed beeld van hoe de keuken zou worden.”

De musthaves

De BORA-kookplaat, de Quooker-kraan en de wijnklimaatkast zijn musthaves als het aan Irene en Ferdinand ligt: “In ons vorige huis hadden we al een BORA-kookplaat met ingebouwde afzuiging. Als je dat eenmaal hebt, wil je nooit meer anders. Ook de Quooker-kraan is superhandig. Op aanraden van onze adviseur hebben we er eentje met een geïntegreerd zeeppompje. Zo staat er minder rommel op het aanrecht. Met onze wijnklimaatkast zijn niet alleen wijzelf blij, ook onze vrienden vinden hem fantastisch. En dan vergeten we bijna de zelfreinigende oven te noemen. Nog zo’n absolute musthave!”

Centrale plek in huis

Irene en Ferdinand noemen zichzelf geen keukenprins en -prinses, maar zetten wel graag hun favoriete gerecht op tafel. Grappig genoeg is dat bij allebei een recept van hun schoonmoeder. Ferdinand maakt graag de preitaart van Irene’s moeder en Irene de aardappels, vlees en groenten van de moeder van Ferdinand. Ferdinand: “In onze keuken gaat het meer om de gezelligheid. De keuken is warm en sfeervol. We vinden het samenzijn in de keuken het allerbelangrijkst en daar is deze keuken geknipt voor. Onze keukenwensen zijn meer dan uitgekomen en we denken nog elke dag: wat hebben we toch een mooie keuken!” 

Bij meer klanten binnenkijken? Dat kan! Je vindt volop keukeninspiratie online en in ons magazine.