Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Keukeninspiratie opdoen bij de familie Jennissen-Gorter

De familie Jennissen - Gorter bestaat uit Clin en Rieke, hun dochtertje Yara van 2 en au-pair Iris. Hun huis staat in het Brabantse Veghel, waar ze heerlijk buitenaf wonen. Wij mogen binnenkijken in hun keuken. De highlights voor Clin en Rieke zijn de Quooker, de wijnklimaatkast, de kookplaat met afzuiging en de kwaliteitsapparatuur van Siemens. Rieke: “Deze keuken blijft prachtig, hoe vaak we er ook naar kijken.”

Vrijblijvend advies
Persoonlijk advies

Plan een afspraak in de showroom!

Op zoek naar de ideale keuken

Clin en Rieke kochten 3 jaar geleden een boerderij uit 1846: “Waar nu onze keuken is, stonden een paar jaar geleden nog kalfjes. We hebben het huis van de grond af aan opnieuw opgebouwd. Alleen de buitenmuren stonden nog. Daarbinnen konden we doen wat we wilden. Alle ruimte dus voor een mooie keuken. Om keukeninspiratie op te doen, gingen we vaak gezellig een dagje op pad. Eerst rondstruinen in keukenwinkels en dan afsluiten met een etentje. De keukens die we zagen, waren het steeds ‘net niet’, totdat we tegen de Siematic Urban aanliepen. Ons huis is een mix van strak, robuust, natuurlijk en klassiek. Daar past deze keuken perfect bij!”

Het ontwerpen van de keuken

Toen we de Siematic Urban keuken ontdekt hadden, zijn we met de adviseur van Mandemakers Keukens aan de slag gegaan. Rieke: “Hij dacht aan dingen waar wij zelf nooit opgekomen waren. Het werkblad dat in hoogte verspringt bijvoorbeeld. Een gaaf detail. En de stoere groene kleur van de kastjes doet ons denken aan de natuur. Net als de plantenbak, die trouwens ook handig is voor onze flessen olie en azijn. De ontwerpavondjes waren leuk en vaak kregen we zelfs een bordje eten of zelfgebakken appeltaart bij Mandemakers. De ontwerper nam echt de tijd voor ons.” 

De highlights 

Als je het aan Clin en Rieke vraagt, zit hun keuken vol highlights. De grote koelkast, vriezer en kasten bijvoorbeeld. Maar ook de BORA Pure-kookplaat met ingebouwde afzuiging, die boven verwachting goed werkt. De Quooker-kraan vinden ze een uitkomst net als de ingebouwde zeepdispenser. Geen losse zeepflesjes meer op het aanrecht. Rieke: “Ik hou van koken en ben blij met de grote oven van 90 centimeter breed. Ideaal, want ik maak vaak meer ovengerechten tegelijk.” Clin heeft een andere favoriet: “De wijnklimaatkast van Miele. Die ziet er prachtig uit en ligt stiekem altijd wel vol met lekkere wijn of een bubbeltje.”

Elke dag genieten

Rieke en Clin zijn veel in de keuken te vinden. Ze sluiten er de werkdag af of zitten met vrienden aan de bar. Dochtertje Yara is er ook graag bij. Zij helpt met roeren of groenten in de pan doen. Rieke: “Ik kook bijna elke dag. Het liefst steeds een nieuw recept. Op reis doe ik als het even kan een kookcursus. En ook van onze Mexicaanse au-pair Iris heb ik al veel geleerd. Clin zit tijdens het koken gezellig aan de bar en zorgt dat we allemaal iets te drinken hebben. We genieten elke dag van deze keuken. Waar we het meest blij mee zijn? Waarmee niet zou ik zeggen!”

Bij meer klanten binnenkijken? Dat kan! Je vindt volop keukeninspiratie online en in ons magazine.