Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Inspiratie

3 kerststijlen voor jouw keuken

Geplaatst op: 17 december 2021

De decembermaand is weer aangebroken en dus is het de hoogste tijd om jouw interieurstyling kerstproof te maken. Je denkt hierbij vaak alleen aan de woonkamer, maar vergeet ook de keuken niet! Dit is hét hart van jouw woning. De plek waar de gezellige kerstsfeer begint: lekker uitgebreid koken en samen tafelen. Daar mag een sfeervolle aankleding natuurlijk niet bij ontbreken. Welke kerststyling past bij jouw keuken? Wij geven je in deze blog 3 stylingtips ter inspiratie. Pick your favorite!

White Christmas

Bij een lichte keuken is het mooi om rustige tinten door te voeren in de kerstaankleding. Bij kerst denken we al gauw aan veel kleur en tierelantijntjes, maar zachte  kleuren passen hier minstens zo goed bij. Beige tinten hebben een warme ondertoon en in combinatie met roomwit creëer je een serene sfeer tijdens de kerst.

Door te kiezen voor zachte kleuren zorg je voor een rustige en warme uitstraling in jouw keuken. Laat natuurtinten ook zeker terugkomen in je tafelaankleding! Denk hierbij aan een linnen tafelkleed, beige dinerkaarsen en wit serviesgoed. Voeg hier en daar wat gouden accenten toe voor extra sfeer door bijvoorbeeld te kiezen voor gouden bestek. Dinerkaarsen zijn echte sfeermakers die je op tafel zet én maken jouw kerstmaaltijd nog gezelliger. Zet als finishing touch een bos pampasgras pluimen op tafel. Met droogbloemen en pluimen oogt de kersttafel gezellig en feestelijk, maar wel op een natuurlijke manier.

White Christmas  

Bij een lichte keuken is het mooi om rustige tinten door te voeren in de kerstaankleding. Bij kerst denken we al gauw aan veel kleur en tierelantijntjes, maar zachte  kleuren passen hier minstens zo goed bij. Beige tinten hebben een warme ondertoon en in combinatie met roomwit creëer je een serene sfeer tijdens de kerst. Door te kiezen voor zachte kleuren zorg je voor een rustige en warme uitstraling in jouw keuken. Laat natuurtinten ook zeker terugkomen in je tafelaankleding! Denk hierbij aan een linnen tafelkleed, beige dinerkaarsen en wit serviesgoed. Voeg hier en daar wat gouden accenten toe voor extra sfeer door bijvoorbeeld te kiezen voor gouden bestek. Dinerkaarsen zijn echte sfeermakers die je op tafel zet én maken jouw kerstmaaltijd nog gezelliger. Zet als finishing touch een bos pampasgras pluimen op tafel. Met droogbloemen en pluimen oogt de kersttafel gezellig en feestelijk, maar wel op een natuurlijke manier. 

 

De Dark Oak hoekkeuken van de exclusieve vtwonen collectie is voorzien van donker gekleurde houten fronten en een keramieken blad. Deze materialen geven de keuken een natuurlijke en warme uitstraling. Dit wordt mooi doorvertaald in de kerstdecoratie waar zachte natuurtinten centraal staan. Daarom leent deze keuken zich perfect voor deze zachte kerststijl.

Mandemakers: zoveel meer dan alleen keukens

Bij hét huis van keukens begrijpen we maar al te goed dat de stijl van jouw keuken naadloos moet overlopen in de rest van je interieur. Onze showrooms zijn daar het bewijs van. Laat je verrassen en inspireren in de stijlvol ingerichte ruimtes waarin we keuken, eethoek én living zoveel mogelijk bij elkaar betrekken. Ontdek de diverse interieurstijlen en leer je hoe je die toepast én doortrekt met de juiste meubels, accessoires en verlichting. Op zoek naar inspiratie voor een nieuwe keuken? Ons inspiratiemagazine zit boordevol trends en de nieuwste innovaties. Deze ontvangt u kosteloos binnen enkele dagen bij u thuis.

Cheerful Christmas

Bij een donkere keuken past juíst een feestelijke, extravagante kerstaankleding. Pak eens lekker uit met kerst en ga voor een mix van verschillende kleuren en stijlen. Bij een extravagante kerststyling draait het allemaal om het combineren van kleuren met materialen en vormen. Alles kan en mag, dus je kunt lekker uitpakken met de tafelaankleding!

Gebruik bijvoorbeeld als basis een tafelkleed in een bordeauxrode kleur met daarop borden in groen- en blauwtinten. Kies voor gele dinerkaarsen met een twist en zet ze in kleurrijke kaarsenhouders. Wees vooral niet bang om kleuren met elkaar te combineren! Daar draait het tenslotte om bij extravagante styling. Door in de kerstaankleding verschillende kleuren terug te laten komen, krijgt jouw keuken een uniek karakter. Maak jouw kerstdiner nóg feestelijker door gekleurde sterren en opvallende kersthangers boven de eettafel te hangen. Als kers op de taart versier je de borden met een feestelijk kerst ornament.

Cheerful Christmas

Bij een donkere keuken past juíst een feestelijke, extravagante kerstaankleding. Pak eens lekker uit met kerst en ga voor een mix van verschillende kleuren en stijlen. Bij een extravagante kerststyling draait het allemaal om het combineren van kleuren met materialen en vormen. Alles kan en mag, dus je kunt lekker uitpakken met de tafelaankleding! Gebruik bijvoorbeeld als basis een tafelkleed in een bordeauxrode kleur met daarop borden in groen- en blauwtinten. Kies voor gele dinerkaarsen met een twist en zet ze in kleurrijke kaarsenhouders. Wees vooral niet bang om kleuren met elkaar te combineren! Daar draait het tenslotte om bij extravagante styling. Door in de kerstaankleding verschillende kleuren terug te laten komen, krijgt jouw keuken een uniek karakter. Maak jouw kerstdiner nóg feestelijker door gekleurde sterren en opvallende kersthangers boven de eettafel te hangen. Als kers op de taart versier je de borden met een feestelijk kerst ornament.

In de Tambre Alba eiken zwart uit de Mandemakers collectie staat het keukeneiland centraal: dit is hét middelpunt van de keuken. Het werkblad heeft een moderne marmerlook en past perfect bij het zwart eiken van de kasten. De kleurrijke kerstdecoratie steekt dan ook mooi af tegen het zwarte hout. Daarbij geeft de bar, gevestigd aan het eiland, een uitnodigend gevoel om lekker lang te tafelen. Tijdens de feestdagen is dit dan ook dé plek om samen te koken.

Stylish Christmas

Deze keuken heeft een moderne uitstraling en daar past sfeervolle kerstaankleding perfect bij. Haal de magie van kerst in huis door te kiezen voor warme kleuren. Deze styling laat zien hoe je met luxe accessoires een chique uitstraling aan je keuken geeft. Ga voor een warm kleurenpalet met koninklijke goud accenten in combinatie met donkere tinten om een echte kerstsfeer te creëren. Probeer deze warme kleuren terug te laten komen in je decoratie.

Ga voor een grote bruin gekleurde vaas en zet er bordeauxrode droogbloemen in. Steek er hier en daar een gouden kersttak tussen voor een feestelijke uitstraling. Laat deze goud accenten ook zeker terugkomen in je sierkussens en kerstballen. Serveer je hapjes tijdens de kerst in stijl door het gebruik van een houten serveerplank. Geef de avond een klassieke twist door kristallen glazen te gebruiken. Maak het plaatje compleet met dinerkaarsen in een donkerrode tint.

Stylish Christmas

Deze keuken heeft een moderne uitstraling en daar past sfeervolle kerstaankleding perfect bij. Haal de magie van kerst in huis door te kiezen voor warme kleuren. Deze styling laat zien hoe je met luxe accessoires een chique uitstraling aan je keuken geeft. Ga voor een warm kleurenpalet met koninklijke goud accenten in combinatie met donkere tinten om een echte kerstsfeer te creëren. Probeer deze warme kleuren terug te laten komen in je decoratie. Ga voor een grote bruin gekleurde vaas en zet er bordeauxrode droogbloemen in. Steek er hier en daar een gouden kersttak tussen voor een feestelijke uitstraling. Laat deze goud accenten ook zeker terugkomen in je sierkussens en kerstballen. Serveer je hapjes tijdens de kerst in stijl door het gebruik van een houten serveerplank. Geef de avond een klassieke twist door kristallen glazen te gebruiken. Maak het plaatje compleet met dinerkaarsen in een donkerrode tint.

 

De Siematic keuken is een voorbeeld van een perfecte samenwerking tussen keuken en woonkamer. Met het zitgedeelte wordt een ruimte gecreëerd waar lekker geleefd kan worden en de keuken geeft een rustige en luxueuze feeling.  De keuken is voorzien van een prachtig greeploos en functioneel design. De stijlvolle kerststyling past perfect bij deze keuken, er komen warme kleuren in terug en het design én de keuken an sich hebben een luxe uitstraling.

Geïnspireerd?
Maak een afspraak

Uw nieuwe keuken wilt u natuurlijk het liefst ervaren, zien én voelen. Wij nemen graag de tijd om u te helpen met persoonlijk advies voor uw nieuwe keuken.
Wilt u zeker zijn van een keukenadvies op maat of om zelf inspiratie op te doen? Dan adviseren wij u om een afspraak te maken.

Kosteloos
Vraag hier ons inspiratie magazine aan!

Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.