Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Blog

Afzuigunit in kookplaat: werkt dat nu echt?

Geplaatst op: 22 november 2016

Op televisie en in keukenshowrooms zien we steeds vaker dat de afzuigunit in de kookplaat verwerkt wordt: een moderne innovatie in de keukenwereld. Ondanks de toenemende populariteit vragen veel mensen zich af of dit nu eigenlijk wel een goed alternatief is en wanneer men dit type afzuigkap kan overwegen. Om u hier een goed beeld van te geven, vertellen we in dit blog alle ins en outs over dit hippe afzuigsysteem.

Hoe werkt het?

Bij een ingebouwde afzuigkap krijgen vetdeeltjes en geuren die tijdens het koken ontstaan geen kans om op te stijgen: ze worden direct bij het kookveld opgezogen. De zuigsnelheid bij dit soort afzuigunits is groter dan de stijgsnelheid van kookgeuren. Hierdoor bent u verzekerd van een efficiënte werking. De voordelen van een ingebouwde afzuigunit ten opzichte van een traditionele afzuigkap zijn onder andere het vrije zicht en het hoge reinigingscomfort.

Voor wie en in wat voor soort keuken?

Een ingebouwde afzuigunit komt het beste tot zijn recht in moderne keukens. Vooral bij kookeilanden komt dit type afzuigsysteem steeds vaker voor. Het voordeel hiervan is namelijk dat het ruimtelijke gevoel niet verstoord wordt door een afzuigkap die in het midden van de keuken hangt. Bovendien kan er hierdoor ook meer aandacht op de rest van de keuken gevestigd kan worden. Belangrijk om te weten is dat een ingebouwde afzuigunit alleen mogelijk is bij elektrisch koken en koken op inductie. Bij koken op gas gaan de zuigkracht van de afzuigunit en de vlam van het fornuis namelijk niet goed samen.


Verschillende merken

Ingebouwde afzuigunits zijn verkrijgbaar in verschillende merken. Het bekendste merk op dit gebied is Bora. Bora heeft zich in ingebouwde afzuigunits gespecialiseerd en beschikt dan ook over verschillende varianten. Vanwege de toenemende populariteit kunnen merken zoals Siemens, Gaggenau, Dietrich, Gutmann en KitchenAid niet achterblijven. Ook zij hebben tegenwoordig ingebouwde afzuigunits in hun assortiment.

Een afzuigunit in kookplaat, iets voor u?

Het antwoord op de vraag of een ingebouwde afzuigunit nu echt werkt, is simpel: ja. Dankzij de hoge zuigkracht krijgen geurtjes en vetdeeltjes geen kans om op te stijgen. De vraag of het iets voor u is, is afhankelijk van uw keukenstijl. Wanneer u een moderne keuken heeft en meer aandacht op de keuken als geheel wilt vestigen, bijvoorbeeld in een kookeiland, is een ingebouwde afzuigunit een goede keuze. Wilt u meer weten? Bestel dan nu ons gratis keukenboek of maak een afspraak in één van onze showrooms waar onze adviseurs u graag meer vertellen.

Vraag ons inspiratie magazine aan

Wilt u meer informatie over de verschillende slimme kasten uit ons assortiment? Bestel dan nu kosteloos ons magazine waarmee u naast informatie ook een heleboel inspiratie op kunt doen.

Nieuw
Vraag hier ons inspiratie magazine aan!

Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.