Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Keukentrends 2023

Dé 4 keukentrends van 2023

Geplaatst op: 27 januari 2023

De keuken is het hart van uw huis, de plek waar u rustig koffie of thee drinkt en gezellig eet met vrienden of familie. Zo’n centrale ruimte vraagt om een fijne sfeer. En dat gaat met de trends van 2023 zeker lukken. Wij zijn er in elk geval heel enthousiast over. Het toverwoord dit jaar is eenheid. Zo vormen de bijkeuken en de keuken één geheel en krijgen fronten, blad en accessoires dezelfde tint. Bekijk de 4 trends van 2023.

trend 1

De bijkeuken hoort erbij!

Jarenlang was de bijkeuken een ondergeschoven kindje. Een plek waar je je schoenen uitschopt en de was ophangt. Nu zien we deze ruimte steeds vaker als een verlengde van de keuken. De bijkeuken krijgt in 2023 dan ook een upgrade met bijvoorbeeld een kastenwand, een werkblad en een mooie spoelbak. Hier is gekozen voor model Sieve uit de Mandemakers Collectie in de kleur steengrijs ultramat. Deze bijkeukentrend is vast een blijvertje!

trend 2

Natuurlijke kleuren in dezelfde tint

In 2023 is het de trend om te kiezen voor natuurlijke kleuren in dezelfde tint. Ton sur ton noemen we dat. Dat zorgt voor een luxe en rustige uitstraling. Toepassen is eenvoudig. Geef uw fronten, werkblad en achterwand een kleur uit dezelfde kleurenfamilie. En kies ook de grepen en accessoires in diezelfde tint. Een schoolvoorbeeld van ton sur ton is onze jubileumkeuken van 2023 in angoragrijs.

trend 3

De kaderfronten zijn terug!

In 2023 zien we weer kaderfronten in de keuken. Maar wel in een nieuw strak jasje. Zo zijn ze greeploos en ogen ze modern. De kaderfronten kunnen verschillende uitvoeringen hebben. Zo kan de lijst wat grover en breder zijn, wat een stoer effect geeft. Maar ook heel smal, wat weer zorgt voor een elegante look. Met kleur of materiaal kunt u nog alle kanten op. Gelakt, houtlook of een combinatie hiervan, de kaderfronten kunnen het hebben!

trend 4

Lijnenspel in de keuken

Een nieuwe trend op keukengebied is de lamellenstructuur. Dat kan als bekleding van een wand, maar u kunt nu ook uw keuken laten uitvoeren met deze structuur. U krijgt dan zogenaamde geribbelde fronten. Met zo’n horizontaal of verticaal lijnenspel in uw keuken lijkt de ruimte breder of juist hoger. En een ribbelfront straalt ook nog eens pure klasse uit. 

Meer inspiratie?

Enthousiast over de nieuwe trends? Vraag dan ook ons magazine aan voor nog meer inspiratie! Of plan een afspraak in en ontdek hoe u de trends van 2023 kunt toepassen in uw eigen keuken.

Kosteloos
Vraag hier ons inspiratie magazine aan!

Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.