Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
De keuken van de toekomst

De keuken van de toekomst

Geplaatst op: 30 september 2020

Een nieuwe keuken is een bewuste keuze. Die koop je niet voor 1 of 2 jaar, maar moet over 7 jaar nog steeds voelen alsof je hem gisteren hebt gekocht. Daarom is het belangrijk om bewust na te denken over duurzame elementen in de keuken.

Stap over van koken op gas naar koken op inductie 

Een van de eerste dingen die je kunt doen op weg naar een duurzame keuken, is de overstap maken van koken op gas, naar koken op inductie. Omdat in Nederland steeds meer huizen gasvrij worden gebouwd, zien we deze transformatie ook steeds meer in de keuken.

Altijd in verbinding 

Houd je van technische snufjes past het gezegde: “gemak dient de mens” helemaal bij je? Met connected keukenapparatuur bedien je apparaten tegenwoordig eenvoudig op afstand. Bijvoorbeeld met Siemens Homeconnect en de Bauknecht 9 serie. De oven opwarmen voor die heerlijke lasagne, doe je gewoon al onderweg of vanaf de bank.

Langer houdbaar

Heb je nog wat van die heerlijke lasagne over? Dan wil je deze het liefst bewaren voor een later moment. Quva heeft een uniek systeem bedacht om snel en handig voedsel te vacumeren, waardoor het tot 3x langer bewaard kan worden. Het gepatenteerde systeem neemt geen extra ruimte in beslag op je keukenblad. Hierdoor blijft je keuken mooi en strak.

Afval scheiden doe je zo 

Moet je dan toch iets weggooien? Doe dat dan duurzaam met een afvalscheidingssysteem in de keuken. Het scheiden van afval was nog nooit zo makkelijk. Plastic, karton en restafval scheid je in een oogwenk!

Houd je hoofd koel 

Het is een vervelend klusje: het ontdooien van de vriezer omdat hij is aangevroren. Hierdoor moet de vriezer hard werken om koel te blijven én verbruikt hij ook nog eens meer energie dan nodig is. Dat is met een vriezer met no frost technologie verleden tijd. Wij zeggen: win-win situatie! 


Nieuwe energielabels

De ontwikkeling op energiezuinige apparaten gaat snel. Zelfs zo snel dat er vanaf  2021 een nieuwe energieschaal wordt geïntroduceerd voor o.a. keukenapparatuur. De complexe labels A+, A++ en A+++ worden geschrapt en daar komt de nieuwe zuinigheid schaal A-G voor terug. Zo kun je in de winkel én online sneller zien hoe hoog het energieverbruik van je apparaten is. 

Een boom voor een boom

Fan van houten keukens? Wij ook! Voor elke boom die wordt gekapt voor het maken van onze keukens, plaatsen wij een boom terug. Zo dragen wij bij aan een groene toekomst. Nog zo'n duurzaam weetje: ons hoofdkantoor draait volledig op zonne energie!

Nieuw
Vraag hier ons inspiratie magazine aan!

Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.