Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Keukentrends

De laatste keukentrends van Mandemakers

Geplaatst op: 14 augustus 2020

De keuken is het hart van het huis. U wilt daarom ook graag dat uw keuken de juiste uitstraling heeft. Welke trends zijn er momenteel op het gebied van keukendesign en wat mag u dit jaar echt niet missen? We zetten de leukste trends op een rij.

De zwarte keuken met een twist

Helemaal van nu is de monochrome zwarte keuken. Een monochrome keuken straalt eenvoud en rust uit. Door de kleur zwart te combineren met accenten van houttextuur, rvs-elementen of juist goud creëert u een moderne, strakke keuken, die gegarandeerd de show steelt in uw woning.

Natuurlijke lichte materialen

Heeft u liever een lichte, heldere keuken? Dan is er de natuurlijke keuken, waarbij lichteiken kasten en laden worden gecombineerd met een licht werkblad van bijvoorbeeld natuursteen of marmer. Deze frisse look heeft een rustige en heldere uitstraling.

Combineer kleuren 

Een andere trend is dat we juist steeds meer kleur terugzien in de keuken. Veel mensen kiezen voor een keuken in bijvoorbeeld een mooie rode aardetint of een frisse matgroene kleur. Tip: deze kleuren combineren ook goed met een contrasterend werkblad.  

Organische vormen

Een nieuwe trend op interieurgebied zijn de organische vormen. Denk hierbij aan zacht afgeronde banken, salontafels met een golvende vorm of een aanrechtblad met afgeronde hoeken, waardoor de keuken meer vloeit en minder hard oogt.

Focus op de accenten

Hout, RVS, goud of koper: accenten in een verder monochrome keuken zijn helemaal van nu. De opvallende accenten en patronen uit de jaren twintig gaan we de komende tijd steeds meer terugzien en geven uw keuken nét dat beetje extra. 

Glaskasten 

Glaskasten zijn dé trend van dit moment. Ze zijn een echte blikvanger in uw keuken, zeker in combinatie met indirecte verlichting of gerookt glas. Combineer de glaskast eens in een zwartmatte keuken voor een moderne uitstraling. 

Geaderde werkbladen

Materialen met een marmerstructuur zijn weer terug van weggeweest: de structuur zorgt voor een natuurlijke uitstraling. Marmer heeft een prijskaartje, maar met alternatieven als keramiek en composiet creëert u eveneens die luxe uitstraling.

Nieuw
Vraag hier ons inspiratie magazine aan!

Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.