De vijf mooiste betonnen werkbladen

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Waar kan ik u mee helpen?

Stel uw vraag of neem gewoon een kijkje door onze collectie....

Populairste zoektermen: SieMatic Witte keuken Mandemakers Kaatsheuvel

U geeft uw wens aan. Wij tonen de juiste keuken.

Mijn voorkeuren

Selecteer kleur

Uw budget

Keukengebruik

Trend

De vijf mooiste betonnen werkbladen

Geplaatst op: 23 januari 2017

Betonnen werkbladen zijn erg populair en dat is niet voor niets. Een betonnen werkblad is namelijk een echte eyecatcher in de keuken dankzij de robuuste uitstraling. Bovendien biedt dit stoere materiaal verschillende voordelen ten opzichte van andere werkbladen. Is een betonnen werkblad iets voor u? Laat u dan inspireren door deze vijf mooiste werkbladen.

De voordelen van beton

Beton heeft een eigentijdse uitstraling en is daarom enorm in trek. Daarnaast is beton erg praktisch. Dit materiaal is namelijk hitte- en krasbestendig. Hierdoor kunt u tijdens het koken uw hete pannen op het aanrechtblad zetten. Bovendien heeft u volop mogelijkheden in vorm en afwerking. U bepaalt helemaal zelf hoe uw betonnen werkblad eruit komt te zien. Beton heeft wel onderhoud nodig wanneer u deze mooi wilt houden. Dit betekent dat u uw betonnen werkblad regelmatig van een beschermlaag moet voorzien.

De vijf mooiste betonnen werkbladen op een rijtje

1. Stoer en robuust: beton met houten fronten
In deze keuken wordt het betonnen keukenblad gecombineerd met houten fronten. Het resultaat is een robuuste keuken die vooral gezelligheid uitstraalt.

2. Betonnen werkblad mét stol
Een stol (zijwand) heeft een moderne, massieve uitstraling. Helemaal wanneer je kiest voor het materiaal beton. Dit werkblad ziet er dan ook extra stoer uit en past daardoor perfect in een industriële interieurstijl.

3. Extra rauw keukenblad? Kies voor grof beton!
Beton is verkrijgbaar in allerlei soorten. Daarbij heeft u bijvoorbeeld de keuze uit grof of fijn beton. Grof afgewerkt beton heeft een extra rauwe uitstraling die prachtig tot zijn recht komt in een industriële interieurstijl.

4. Beton in strakke keukens
Dat beton niet alleen past in industriële interieurs, bewijst deze keuken wel. Hier wordt het betonnen werkblad gecombineerd met witte, hoogglans fronten. Hierdoor wordt het stoere, robuuste uiterlijk van beton gecombineerd met de luxe, strakke uitstraling van hoogglans. Bovendien is deze betonkleur een lust voor het oog.

5. Combineer beton met zwarte frontjes
Een zwarte keuken met een betonnen werkblad staat garant voor een eigentijdse, unieke keuken. In deze keuken is gebruik gemaakt van lichtgrijs beton. Deze lichte kleur vormt een prachtig contrast met de donkere fronten.

Meer inspiratie opdoen?

Wil je meer weten over de verschillende soorten werkbladen? Vraag dan ons gratis magazine aan en laat je inspireren.

Gratis
Keukenboek

Gratis en extra dik. Ontdek dé trends van 2017

  • 100 pagina's vol keukeninspiratie