Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Inspiratie

Decoraties voor in de keuken

Creëer sfeer in de keuken met decoraties

Geplaatst op: 18 maart 2019

Hoewel het ontwerp, de meubels en het interieur voor een groot deel het uiterlijk van de keuken bepalen, wordt de sfeer met name bepaald door decoraties. Planten, schilderijtjes of leuke plankjes stralen gezelligheid en knusheid uit, waardoor de keuken nog meer een fijne leefruimte wordt. In deze blog zetten we een aantal keukendecoraties op een rijtje.

Planten

Planten voegen niet alleen op subtiele wijze kleur, maar ook veel sfeer toe in de keuken. Daarnaast laten ze de ruimte groter lijken. Voor kleine keukens is een hangplant ook een goede optie. Kleine potjes met kruidenplantjes zijn functioneel en zorgen voor een leuk aanzicht. Naast dat ze mooi zijn, zijn planten ook gezond. Ze zetten namelijk de fijnstof die in huis hangt en vrijkomt wanneer u gaat braden of wokken om in schone lucht.

Plankjes

Het bevestigen van plankjes aan de muur is een eenvoudig karweitje en voegt veel toe aan de keuken, zowel op functioneel als op stijlgebied. Of u nu gaat voor een paar mooie metalen plankjes of robuuste houten planken, is afhankelijk van uw keukenstijl. Op deze plankjes kunnen bijvoorbeeld kookboeken, kleurrijke potjes of vaasjes of uw mooiste kookgerei uit worden gestald. Naast het feit dat dit veel sfeer toevoegt aan de keuken, creëert u hiermee ook extra opbergruimte.

Krijtbord

Met krijtbordverf creëert u een handige plek om bijvoorbeeld een boodschappenlijstje op te schrijven, maar ook om door de kinderen een mooie tekening op te laten maken. Een krijtbord zorgt daarnaast voor de authentieke sfeer van een eetcafé.

Kunst

Kunst maakt uw keuken persoonlijk, omdat het een weerspiegeling is van wat u mooi vindt. Daarnaast voegt het een echt stijlelement en veel kleur toe en betrekt u de keuken meer bij de rest van uw huis. Als u niet kan kiezen voegt u meerdere kleine schilderijtjes toe, of een collage.  
 

Kleur

Veel keukens beschikken over basiskleuren als zwart, wit, bruin of grijs, of bestaan uit materialen als hout of metaal. Kleur ontbreekt soms en daarom is het een goed idee om bijvoorbeeld een strookje van uw muur te voorzien van een leuk kleurtje dat bij de rest van uw interieur past, of er juist helemaal uitspringt. Kleur kan uiteraard ook worden toegevoegd in een andere vorm, zoals bijvoorbeeld leuke vaasjes, potjes of snijplanken.

Vraag ons inspiratiemagazine aan

Benieuwd naar de verschillende manieren om decoraties toe te voegen aan uw keuken? Bestel dan kosteloos ons magazine, dat boordevol inspiratie staat. Of neem een kijkje op onze keukencollectie pagina om voorbeelden te zien van diverse keukeninterieuren.