DENK GROOTS

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Waar kan ik u mee helpen?

Stel uw vraag of neem gewoon een kijkje door onze collectie....

Populairste zoektermen: SieMatic Witte keuken Mandemakers Kaatsheuvel

U geeft uw wens aan. Wij tonen de juiste keuken.

Mijn voorkeuren

Selecteer kleur

Uw budget

Keukengebruik

Trends & Blog

Tip

DENK GROOTS

Kleine keukens met een ruimtelijk gevoel

Geplaatst op: 22 oktober 2015

We zijn niet allemaal gezegend met een keuken in formaatje 'villa'. Gelukkig zijn er tal van manieren om ook uw kleine keuken een ruimtelijk gevoel te geven.

Een kleine(re) keuken is niet de meest ideale plek om een uitgebreid diner voor uw gasten te bereiden. Daarnaast blijft het vaak passen en meten wat betreft opbergruimte en staat uw werkblad al gauw vol. Toch kunt u met en ín een kleine keuken alles wat u met een grote keuken ook kunt. U moet gewoon groot denken!

Vergroot het werkblad

Wanneer u het fornuis of de gootsteen afdekt met een grote en stevige plank, ontstaat er direct extra werkruimte. Een keukenkarretje in uw keuken heeft eenzelfde effect: trolleys zijn multifunctioneel, verrijdbaar en soms zelf uit te klappen, waardoor u in een mum van tijd nóg meer extra werkruimte creëert. Ook handig: een inklapbare tafel aan de muur!

Keep it clean

Een kleine maar opgeruimde keuken, voelt een stuk groter dan een kleine en rommelige keuken. Organiseer regelmatig een grote keukenschoonmaak, waarbij u meteen alle potjes en ingrediënten op datum controleert. Houd uw werkbladen bovendien zo leeg en netjes mogelijk, óók tijdens het koken. Gebruik snijplanken, messen en spatels opnieuw in plaats van ze rond te laten slingeren en zet vieze pannen direct in de gootsteen of vaatwasser. Dat overzicht in uw keuken, kookt ook een stuk gemakkelijker.

Werk in de hoogte

De ruimte tussen de keukenkastjes en het plafond wordt vrijwel nooit optimaal benut, terwijl u er enorm veel spullen kwijt kunt. Gebruik deze ruimte om grotere artikelen als pannen, ovenschalen of vazen op te bergen. Pannen en pollepels maar ook kruiden en messen zijn bovendien eenvoudig aan de muur te hangen met een beugel of metalen strip.

De optimale indeling van een kleine keuken, begint bij de ontwerpfase. Onze keukenadviseurs denken graag met u mee. Maak hier vrijblijvend een afspraak

Mandemakers Keukenboek

Gratis keukenboek?

Een gratis & extra dik inspiratie boek vol met mooie keukens!

Mandemakers Keukenboek
  • 100 pagina's aan keukens en tips
  • 100 pagina's vol keukeninspiratie
  • Ontdek de nieuwste trends en tips
  • Gratis thuis bezorgd
  • 100 pagina's vol keukeninspiratie
  • Gratis thuis bezorgd