Doen: marmer in de keuken

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Waar kan ik u mee helpen?

Stel uw vraag of neem gewoon een kijkje door onze collectie....

Populairste zoektermen: SieMatic Witte keuken Mandemakers Kaatsheuvel

U geeft uw wens aan. Wij tonen de juiste keuken.

Mijn voorkeuren

Selecteer kleur

Uw budget

Keukengebruik

Trends & Blog

Marmer

Doen: marmer in de keuken

Terug van weggeweest

Geplaatst op: 19 februari 2016

Natuurlijke materialen zijn hot en ook marmer is tegenwoordig een populaire en sfeervolle keuze

in huis. En dat geldt niet alleen voor uw hal, badkamer of woonkamer, óók voor

uw keuken

Met een granieten aanrechtblad of houten keukenfronten zorgt u direct voor een stoere en chique uitstraling. Maar ook het natuursteen marmer, dat sinds vorig jaar weer helemaal terug is van weggeweest, is uitermate geschikt voor in de keuken. Waar komt deze trend vandaan en hoe kunt u marmer toepassen én combineren?

Terug van toen
Marmer was lange tijd vooral voorbehouden aan statige en luxe herenhuizen, met reusachtige marmeren gangen en trappen. Maar een aantal jaar geleden schudde het natuursteen dat oubollige imago langzaam maar zeker van zich af en sindsdien zien we het steeds vaker terug in accessoires en meubelen in eigentijdse interieurs. Marmer is daarmee niet langer kitscherig, maar juist classy met een stoere twist. En gelukkig heeft de trend haar weg nu ook gevonden naar het hart van het huis: de keuken.

Marmer in de keuken
Of u nu een moderne of landelijke smaak heeft; een marmeren keukenblad, spoelbak of achterwand past in elk type keuken. Marmer is bovendien enorm gebruiksvriendelijk; het is hard en kan daarom goed tegen een stootje, maar marmer is – in de gepolijste variant – ook glad wat het zeer hygiënisch en onderhoudsvriendelijk maakt. Elk marmeren blad heeft bovendien zijn eigen unieke structuur en door het grote kleurenpallet zijn tal van kleuren en nuances mogelijk.

Marmer in je interieur
Wilt u de trend verder doorvoeren in uw interieur, dan kunt u naast een marmeren keukenblad of achterwand, ook kiezen voor vensterbanken of een eettafelblad in marmer. Ook accessoires, zoals kandelaars, potten, snijplanken of zelfs patronen op het behang kunnen een marmeren tintje krijgen. Marmer combineert bovendien mooi met zwarte, witte en pasteltinten, natuurlijke materialen zoals hout, koper en kurk, maar ook stoffen en glas passen perfect bij het warme en stoere karakter ervan.  

Mandemakers Keukenboek

Gratis keukenboek?

Een gratis & extra dik inspiratie boek vol met mooie keukens!

Mandemakers Keukenboek
  • 100 pagina's aan keukens en tips
  • 100 pagina's vol keukeninspiratie
  • Ontdek de nieuwste trends en tips
  • Gratis thuis bezorgd
  • 100 pagina's vol keukeninspiratie
  • Gratis thuis bezorgd