Drie redenen om te kiezen voor een wijnklimaatkast

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Waar kan ik u mee helpen?

Stel uw vraag of neem gewoon een kijkje door onze collectie....

Populairste zoektermen: SieMatic Witte keuken Mandemakers Kaatsheuvel

U geeft uw wens aan. Wij tonen de juiste keuken.

Mijn voorkeuren

Selecteer kleur

Uw budget

Keukengebruik

Trends & Blog

Inspiratie

Drie redenen om te kiezen voor een wijnklimaatkast

Geplaatst op: 27 juli 2016

Waar rode wijn het lekkerst is op kamertemperatuur, komt de smaak van witte wijn of rosé juist koud het best tot zijn recht. Zeker weten dat u goed zit? Een wijnklimaatkast brengt én houdt elke wijn perfect op temperatuur.

Met een wijnklimaatkast haalt u letterlijk en figuurlijk het beste uit uw wijnen. De kast bewaart ze namelijk onder de meest optimale omstandigheden; zo zijn wijnklimaatkasten, in tegenstelling tot normale koelkasten, trillingvrij waardoor de wijnen in alle rust kunnen rijpen en op smaak kunnen komen en blijft de luchtkwaliteit hoog door een goede luchtcirculatie. Bent u van plan een nieuwe keuken te kopen of wilt u uzelf eens een mooi cadeau geven? Overweeg dan zeker eens een wijnklimaatkast. We zetten drie goede redenen voor u op een rijtje:

Wijn op perfecte temperatuur
Met een wijnklimaatkast heeft uw wijn altijd de beste smaak door de perfecte combinatie van temperatuur en luchtvochtigheid. Om verschillende wijnen in één kast te kunnen bewaren, maken veel wijnklimaatkasten gebruik van twee temperatuurzones. Duurdere uitvoeringen zijn zelfs zo gebouwd dat er tussen deze twee temperatuurzones nog een aantal tussenzones zitten. Zo kunt u champagne of zoete witte wijn nog nét wat koeler schenken dan droge witte wijn.

Stijlvolle aanwinst
Wijnklimaatkasten zijn voorzien van een stijlvol uiterlijk – wat dacht u van een glazen deur met mooie binnenverlichting? - en daarmee ook in uitstraling een smaakvolle toevoeging aan uw keuken. Wilt u de kast niet in het zicht hebben, dan zijn er ook inbouwmogelijkheden te over. Een wijnklimaatkast is bovendien stil en hoeft niet veel plek in te nemen. De grootte kan variëren van twaalf tot wel tweehonderd flessen. Ook in kleine keukens is er dus altijd wel een plekje voor.

De prijs
Een wijnklimaatkast klinkt als het toppunt van luxe en misschien is het dat ook wel. Toch betekent dat niet dat u daarvoor ook meteen de hoofdprijs moet betalen. Zoveel modellen, zoveel prijzen. U kunt het zo gek maken als u wilt. Maar vanaf tweehonderd euro, geniet u al van de beste wijnen. Is een wijnklimaatkast toch net een stapje te ver, maar wilt u uw wijnen wel graag op een andere plek bewaren dan tussen de kaas en de melk in de koelkast, dan is een wijnkoelkast een goed alternatief.

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste keukentrends?

  • Lees de nieuwste keukentrends en ontwikkelingen
  • Lees de nieuwste keukentrends en ontwikkelingen
  • Als eerste op de hoogte van alle acties en events
  • Ontvang de lekkerste recepten direct in uw inbox
  • Lees de nieuwste keukentrends en ontwikkelingen
  • Als eerste op de hoogte van alle acties en events
  • Ontvang de lekkerste recepten direct in uw inbox