Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Tips

Films voor foodies - Mandemakers Keukens

Tips voor een lekker avondje bankhangen

Geplaatst op: 28 januari 2016

Gordijnen dicht, hapje en drankje erbij: Mandemakers tipt de leukste, mooiste en grappigste foodfilms voor een lekker avondje bankhangen.

Het is er dé tijd voor: telefoon op stil, hapjes en drankjes erbij en languit genieten van een lekkere film. Létterlijk lekker; we tippen u de fijnste foodfilms voor een culinair avondje languit op de bank.  

Als kook- en/of eetliefhebber is er één activiteit die bíjna net zo fijn is als koken of eten zelf: kijken naar koken en eten. En met nog minstens één koudere maand te gaan, leent ook het weer zich nog perfect voor wat fijne avondjes op de bank. Zin in een heerlijke foodfilm? We tippen u de beste in ieder genre. Let op: niet met een lege maag kijken!

Fun: Burnt
Sterrenkok en controlfreak Adam Jones is één van de beste koks van de wereld en leeft volgens het motto: seks, eten en rock ‘n roll. In London krijgt hij de kans om een derde Michelinster te verdienen. Hiervoor heeft hij echter wel het beste team van de wereld nodig. Verwacht verhitte taferelen in een Londense keuken.

Nederlands: Soof
De stuntelige Soof (Lies Visschedijk) nadert de 40 en heeft alles waar ze ooit van droomde; drie kids, een cateringbedrijf, een lieve man (Fedja van Huêt) en een fijn huis. Toch vraagt ze zich af: is dit alles? Als ze tijdens een etentje choreograaf Jim (Dan Karaty) tegen het lijf loopt, raakt alles in een stroomversnelling. Leuk!

Animatie: Ratatouille
Het ratje (vandaar ook de titel: RATatouille) Remy droomt ervan een grote chefkok te worden en vindt een manier om stiekem in een chic Frans restaurant aan de slag te gaan; hij maakt er kennis met keukenhulp Linguini, die al gauw niet meer zonder het kooktalent van de 'kleine chef' kan. Een aanrader, mét of zonder kinderen.

Drama: Julie & Julia 
Secretaresse Julie Powells (Amy Adams) heeft genoeg van haar saaie leventje en zoekt een nieuwe uitdaging. Als ze het kookboek van de Amerikaanse tv-kokkin en kookboekenschrijfster Julia Child (Meryl Streep) in handen krijgt, raakt ze zó geïnspireerd, dat ze in één jaar tijd alle recepten uit het boek gaat koken.

Docu: Fucking Perfect  
In Fucking Perfect volgen we sterrenkok en perfectionist Sergio Herman in een zware periode in zijn leven; van de sluiting van driesterrenrestaurant Oud Sluis tot de opening van zijn nieuwe uitdaging: The Jane in Antwerpen (inmiddels goed voor één Michelinster). Een intiem kijkje in de keuken van een driesterrenrestaurant en in het privéleven van een wereldberoemde kok.

Meer tips? Kijk op  www.cinemaculinair.nl  

Bent u een échte food & film fan? Noteer dan het Food Film Festival in uw agenda. Dit festival in juni staat drie dagen lang in het teken van de leukste, lekkerste, mooiste en meest interessante films over eten. Kijk op www.foodfilmfestival.nl