Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Trend

Grijze keukens: stijlvol en trendy

Geplaatst op: 21 januari 2020

Een keuken in de kleur wit of magnolia zagen we een aantal jaar geleden vaak terugkomen, dit was een echte trend. En dat is niet zomaar. Magnolia en wit zijn neutrale kleuren die goed te combineren zijn met andere kleuren. Magnolia en wit zien we tegenwoordig steeds minder terugkomen. De trend schuift de laatste tijd steeds meer naar grijze tinten. De kleur grijs is, net als wit en magnolia, een neutrale kleur die prachtig te combineren is met andere lichte, donkere en felle kleuren. Bovendien kunt u met deze kleur de uitstraling creëren die u wilt, zoals een moderne, grijze keuken en een stoere, grijze keuken. Wilt u meer weten over deze trend? Lees dan verder, wij vertellen u er graag meer over.

Compleet grijze keukens in alle stijlen

De grijze kleur is er in diverse tinten, waarmee u eenvoudig de uitstraling creëert die u wenst. Met een lichtgrijze kleur ontstaat er een ruimtelijke sfeer in uw keuken. Een donkergrijze keuken heeft een chique uitstraling, wat ook erg goed te combineren is met diverse stijlen. Met een egaal grijze keuken kunt u allerlei kanten op, maar u heeft ook nog de keuze uit verschillende patronen. Zo kunt u kiezen voor een grijze keuken met houtpatronen of een stoere cementlook.

Natuurtinten en structuren passen perfect in een landelijke keuken. Een keuken in het grijs met hout, zoals een houten werkblad, is ook erg sfeervol en ideaal voor een landelijk interieur. Wilt u een strakke uitstraling creëren? Ga dan voor een grijs keukenblad met een gladde afwerking. U bent hiermee direct in het bezit van een moderne, grijze keuken. Ga voor een ruwe afwerking als u juist een stoere uitstraling wilt creëren, wat past bij een industriële keuken. Wat uw wensen ook zijn, met een grijze keuken kunt u voor alle stijlen gaan.

Grijze elementen in de keuken

Grijs is niet alleen op zichzelf een stijlvolle kleur, maar ook de ideale kleur in combinaties met andere kleuren. Deze kleur is daardoor de perfecte basis als kleur voor de gehele keuken of voor elementen in de keuken. Combineer wit en grijs en er ontstaat een ruimtelijke, open sfeer. Kies daarbij bijvoorbeeld voor een witte keuken met een grijs blad, of een grijze keuken met een wit blad. Dit kunt u natuurlijk ook doen met een andere kleur, zoals zwart. Wat dacht u dus van een grijze keuken met een zwart blad of een zwarte keuken met een grijs blad? Als u het liever wat unieker wilt, ga dan voor felle kleuren zoals rood en geel in combinatie met grijs.

Als u niet van plan bent om een geheel nieuwe keuken aan te schaffen, zijn er ook andere manieren om de trendkleur grijs terug te laten komen. Wees creatief met verf en een kwast en schilder zelf grijze keukenkastjes. Fronten van de keukenkasten zijn erg belangrijk voor de sfeer van de gehele keuken, dus wanneer deze grijs zijn bezit u direct al een stijlvolle, grijze keuken. Hetzelfde geldt voor de achterwand, wat ook eenvoudig is te veranderen. U kunt de achterwand grijs schilderen of grijze tegeltjes plaatsen. Een andere manier om grijs in uw keuken terug te laten komen is om alleen het werkblad te vervangen door een grijs werkblad. Kortom, deze trendy kleur is op allerlei manieren in uw keuken te combineren.

Nieuw
Vraag hier ons inspiratie magazine aan!

Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.