Hip: hout in de keuken

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Waar kan ik u mee helpen?

Stel uw vraag of neem gewoon een kijkje door onze collectie....

Populairste zoektermen: SieMatic Witte keuken Mandemakers Kaatsheuvel

U geeft uw wens aan. Wij tonen de juiste keuken.

Mijn voorkeuren

Selecteer kleur

Uw budget

Keukengebruik

Trends & Blog

Inspiratie

Hip: hout in de keuken

Geplaatst op: 22 maart 2016

Hout is hot! En dat geldt niet alleen voor uw woonkamer en accessoires, ook voor uw keuken. Welke mogelijkheden zijn er? En wat zijn de voor- en nadelen van hout in de keuken?

Duurzaamheid is al een aantal jaar een belangrijke pijler in de mode-, design- en interieurbranche. We gaan voor groen en milieuvriendelijk en halen steeds vaker verantwoorde en natuurlijke producten in huis. Niet alleen uit ecologisch oogpunt, ook omdat natuurlijke materialen direct zorgen voor sfeer in de ruimte. Zo ook hout; anno 2016 één van de meest populaire materialen voor in de keuken.

Iedereen houdt van hout 
Nog meer dan duurzame materialen als marmer, graniet en beton, zorgt een houten keukenblad of een volledig houten keuken voor een warme en chique uitstraling. Hout is daarnaast tijdloos, gaat jaren mee én past in vrijwel elke keuken; van klassiek en landelijk tot modern en strak. Wat dacht u bijvoorbeeld van een witte, greeploze keuken met een dik eikenhouten blad? Of van een natuurstenen werkblad met moderne houten keukenfronten? Ook in soorten hout zijn bovendien weer talloze keuzes te maken. Zo is steigerhout nog steeds populair, maar ook bamboe in opkomst om zijn frisse en strakke uitstraling.

Alleen maar mooier
Met een houten keukenblad haalt u een echte blikvanger in huis. Maar omdat hout een natuurproduct is, brengt een houten blad - net zoals een houten vloer - wel wat meer zorg met zich mee. Zo is hout een gevoelig materiaal dat regelmatig met olie moet worden behandeld om permanente vlekken te voorkomen. Houten aanrechtbladen zijn daarmee wat onderhoudsintensiever dan de meeste andere materialen. Daartegenover staat een uniek keukenblad dat door de jaren heen eigenlijk alleen maar mooier wordt.

All the way 
Wilt u het grootser aanpakken? Ook in houten keukens is heel wat te kiezen. Robuust met noesten, gezandstraald of geborsteld en met een industriële of juist een landelijke look. Wilt u wel de warmte van hout, maar niet het onderhoud? Een goed alternatief is de kunststofdeur met een houten print die niet van echt te onderscheiden is. Maar ook combinaties van hout, zoals een deel van het keukenblad in hout of een deel van de keukendeuren in hout, behoren tot de mogelijkheden. Laat u inspireren!

Mandemakers Keukenboek

Gratis keukenboek?

Een gratis & extra dik inspiratie boek vol met mooie keukens!

Mandemakers Keukenboek
  • 100 pagina's aan keukens en tips
  • 100 pagina's vol keukeninspiratie
  • Ontdek de nieuwste trends en tips
  • Gratis thuis bezorgd
  • 100 pagina's vol keukeninspiratie
  • Gratis thuis bezorgd