Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Blog

Hoekkasten: Geluk zit in een klein hoekje

Geplaatst op: 2 januari 2017

Goede en efficiënte opbergruimte in de keuken is erg belangrijk en kan u een boel frustratie besparen. Met handige hoekkasten maakt u optimaal gebruik van alle – ja, álle – aanwezige ruimte.

Voldoende opbergruimte is één van de essentiële voorwaarden voor een fijne keuken. En vaak gaat er meer ruimte in uw keuken schuil dan u op het eerste oog kunt zien. In de hoeken bijvoorbeeld, vindt u gemiddeld zo’n 2 m² aan handige opslagruimte. Een slimme hoekkast of carrouselkast geeft die keukenhoeken een nuttige invulling en maakt zelfs de achterste ruimtes bruikbaar voor opslag. Welke mogelijkheden zijn er?

Carrousel kast

De carrouselkast is een ronddraaiend schap in de hoek van uw keuken. De ‘carrousel’ of draaischijf is bevestigd aan de keukendeurtjes aan weerszijden van de hoeken. Draait u de carrousel, dan vouwen de deurtjes zich onder het keukenblad. Het grote voordeel van een carrouselkast is dat u met een draai aan de carrousel alle potten en pannen voorbij ziet komen.

Magic Corner

Ook de Magic Corner benut de hoekruimte van uw keuken optimaal. Wanneer u de draaideur opent, schuiven de achterste manden van de Magic Corner automatisch helemaal naar buiten. U kunt zo eenvoudig bij de gehele inhoud van de kast en ziet in één oogopslag wat u er opgeslagen heeft staan.

Le Mans

Één van de meest luxe hoekkast systemen, en vergelijkbaar met de Magic Corner, is het Le Mans systeem. Het Le Mans systeem bestaat uit een kast met één of meerdere plateaus die, zodra u het kastdeurtje opent, mee naar buiten draaien. Een leuk weetje is dat de naam ‘Le Mans’ verwijst naar de vorm van de kast; die vertoont overeenkomsten met het wereldberoemde circuit van Le Mans. 

Hoekkast met legplanken of laden

Vindt u een ‘gewone’ onderkast toch het meest prettig werken, maar wilt u wél de hoek van uw keuken optimaal benutten? Dan zijn er ook hoekkasten met standaard legplanken, waar u al uw potten en pannen eenvoudig op kwijt kunt. Nadeel van de standaard hoekkast, is de beperkte toegang tot de achterste spullen. Een oplossing hiervoor is een hoekkast met laden, zoals de Space Corner.

Vraag ons inspiratie magazine aan

Wilt u meer informatie over de verschillende slimme kasten uit ons assortiment? Bestel dan nu kosteloos ons magazine waarmee u naast informatie ook een heleboel inspiratie op kunt doen.

Nieuw
Vraag hier ons inspiratie magazine aan!

Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.