Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Keuken in de spotlight

Zo zet je de keuken echt in de spotlight

Geplaatst op: 29 september 2020

De nieuwe keuken is geplaatst, maar voelt nog niet helemaal af. Grote kans dat dit komt door het ontbreken van de juiste verlichting. Het is een vaak vergeten item, maar ontzettend belangrijk. We geven je daarom graag tips om je keuken écht in de spotlight te zetten.

Een verlichtingsplan

De combinatie van de juiste basis, sfeer en werkverlichting is essentieel. De eerste stap is dan ook het maken van een lichtplan voor in je keuken. In een lichtplan bepaal je welke verlichting je waar wilt aanbrengen. Ook bepaal je met een verlichtingsplan hoeveel je ervan nodig hebt en voor welke functie de verlichting nodig is. 

Basisverlichting in de keuken

Basisverlichting is - de naam zegt het al - de basis verlichting in de keuken. Dit is de ‘grote’ verlichting die je aanzet als je de ruimte binnenkomt. Bijvoorbeeld een grote hanglamp of spots in het plafond. Basisverlichting komt dus veelal vanaf het plafond.


Werkverlichting

Werkverlichting wordt ook wel functionele verlichting genoemd. Deze verlichting stem je af op de functies in de keuken, zoals spoelen, koken of bereiden. Werkverlichting schijnt direct op het werkblad, zodat je alles goed kunt zien. Je wilt jezelf natuurlijk niet in de vingers snijden. Een goed voorbeeld van werkverlichting is verlichting onder bovenkastjes, spots aan het plafond of een grote hanglamp boven je kookeiland. 

Sfeerverlichting

Verlichting is niet alleen functioneel, maar kan ook decoratief zijn en een extra dimensie geven aan je keuken. Dit licht is ‘zachter’ dan werkverlichting en is vaak dimbaar in sterkte. Met de speling van het licht creëer je de perfecte setting voor een romantisch diner of een gezellige borrelavond. 

Dat sfeer - en werkverlichting goed samen kunnen gaan bewijst de verlichting van Jansen en de Bont. Dankzij slimme sensoren over de gehele lengte kun je eenvoudig met handgebaren het licht aan en uit zetten. Daarnaast is het mogelijk om de hoeveelheid en de plek van het licht bepalen met handgebaren.  Zo geniet je altijd van voldoende verlichting in de keuken waar je het nodig hebt.

Nieuw
Vraag hier ons inspiratie magazine aan!

Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.