Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Keuken plaatsen

Keuken plaatsen

Geplaatst op: 1 juni 2022

Zelf een keuken installeren is een goede optie als u handig bent, in sommige gevallen is een keuken laten plaatsen een beter idee. Een nieuwe keuken monteren brengt kosten met zich mee. Is uw keuken toe aan vervanging en bent u benieuwd wat de kosten van het plaatsen van een nieuwe keuken zijn? Lees hieronder meer over de prijzen.

Kosten keuken laten plaatsen

De kosten van een nieuwe keuken plaatsen liggen gemiddeld tussen de 750 tot 3500 euro. Hoe meer er wordt aangepast, hoe hoger de kosten zullen uitvallen. Is het nodig dat er leidingen of stroompunten verlegd worden? Dan komt daar ongeveer 100 tot 250 euro bovenop. Bij het demonteren van de oude keuken ligt de prijs tussen 1200 tot 4100 euro. Als u ervoor kiest om zelf de oude keuken te demonteren, is de kans groot dat u hiermee kosten bespaart.

Als het tijd is voor het plaatsen van de nieuwe keuken, houdt de monteur rekening met verschillende factoren bij het bepalen van de prijs. Het model van de keuken isbelangrijk, het plaatsen van een U-keuken is in de meeste gevallen duurder dan een rechte keuken omdat deze meer strekkende meters bevat. De voorbereiding voor de monteur speelt ook een belangrijke rol, het demonteren van de oude keuken kost tussen de 450 tot 550 euro. Aansluitpunten zoals gas, water en elektra die verplaatst moeten worden en het egaliseren van de muren, spelen ook mee in het bepalen van de prijs.

Ten slotte de montage en installatie zelf, zoals de hoeveelheid apparatuur en het aantal keukenkasten en laden. De prijs van een afzuigkap laten installeren is bijvoorbeeld tussen de 75 en 100 euro. Een kraan
installeren kost gemiddeld 200 euro en een keukenblad monteren kost tussen 150 en 600 euro, afhankelijk van het materiaal van het blad. Heeft u meer kasten? Dan betekent dit ook een hogere prijs. U bespaart kosten door de keukenkasten al gemonteerd te laten leveren. Als de monteur meer apparatuur aansluit in de keuken, ligt de prijs ook hoger. Hierbij is er ook nog verschil in inbouwapparatuur en losse elementen.

Kosten keuken zelf plaatsen


Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om een keuken zelf te plaatsen. Het voordeel hiervan is dat het goedkoper is. U kunt een hoop kosten besparen, dit kan zelfs meer dan 10 procentvan het totaalbedrag zijn. Daarnaast kunt u de keuken plaatsen wanneer dit voor u uitkomt. U bent niet afhankelijk van de tijden van een monteur.

Er zijn ook nadelen verbonden aan het zelf monteren van een keuken. Het kost bijvoorbeeld veel tijd en als er iets misgaat, heeft u hier geen garantie op. Het is mogelijk om tegen onverwachte problemen aan te lopen, in zulke gevallen kan hulp van een vakman zeer prettig zijn.

Meer informatie? Plan nu vrijblijvend een afspraak in en ontdek alle mogelijkheden

Bent u op zoek naar nog meer informatie over een keuken renoveren of wat de kosten hiervan zijn? Neem dan gerust een kijkje in een van onze showrooms voor nog meer keuken ideeën. Zo beleeft u zelf welke keuken naar uw smaak is. Komt u er zelf niet helemaal uit? Geen probleem! Wij helpen u graag. Maak dan een afspraak met één van onze adviseurs voor gratis en vrijblijvend advies.

Kosteloos
Vraag hier ons inspiratie magazine aan!

Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.