Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Inspiratie

Keukens in één kleur

Geplaatst op: 5 augustus 2019

De kleur van uw keuken is een allesbepalend element wat betreft de uitstraling en stijl. Er bestaan vele trends op het gebied van kleur in de keuken. Tegenwoordig zien we steeds vaker dat de keukenkasten en het werkblad in dezelfde kleur worden gekozen voor een uniform effect. Bij Mandemakers Keukens zijn we altijd op de hoogte van de laatste trends en deze delen we maar al te graag met u. Lees hier meer over deze trend en ontdek direct of dit iets voor u is.

Het effect van deze trend

Het kiezen van één kleur voor de gehele keukeninrichting biedt rust en zorgt voor een geïntegreerde look. Alle keukenelementen passen zonder twijfel bij elkaar, ze hebben immers dezelfde kleurtint. Dit zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Uiteraard is de kleurkeuze essentieel. Bedenk hierbij goed welk effect u wilt creëren. Donkere tinten kunnen de ruimte kleiner doen lijken, zeker als er weinig lichtinval is en de ruimte van zichzelf al wat kleiner is. Desondanks is een zwarte keuken zeer stijlvol en zorgt deze kleur voor een strak en exclusief effect. Een open keuken in een donkere kleurtint kan bijvoorbeeld een prachtig uiterlijk hebben. Lichte tinten daarentegen zorgen voor een open en ruimtelijk effect. De witte keuken is tijdloos en blijft daarom mateloos populair. Bovendien zult u verbaasd zijn over de mogelijkheden met deze neutrale tint.

De mogelijkheden

Natuurlijk bestaan er diverse mogelijkheden om zo uw eigen touch te geven aan deze trend. Bepaal de mate waarin u de gekozen kleur terug wilt laten komen, wat de sterkte van het effect beïnvloedt. Kiest u ervoor om de keukenkastjes en het werkblad in dezelfde kleur uit te voeren, dan zal het effect minder sterk ogen dan wanneer u kiest voor kasten, het werkblad, de achterwand en de vloer in dezelfde kleur. Uiteraard kunt u ook kiezen voor de gulden middenweg. De keukenkasten, het werkblad en de achterwand krijgen dan dezelfde kleurtint, maar de vloer wijkt hiervan af. Geef uw eigen invulling aan deze keukentrend en creëer een keuken die volledig bij uw wensen aansluit. 

Meer van deze trend zien?

Bent u geïnteresseerd in deze keukentrend, maar wilt u hier eerst nog wat meer van zien? Of heeft u vragen over de keukentrend? Breng dan een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Hier bekijkt u diverse voorbeeld keukens. Met vragen of voor persoonlijk advies kunt u terecht bij onze professionele keukenexperts. 

Ontwerp zelf uw eigen 3D keuken!

3D keuken ontwerpen

Kies uw eigen stijl, opstelling en indeling. Eenvoudig kostenloos en snel met onze 3D tool.