Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Trends van 2021

De keukentrends van 2021

Geplaatst op: 10 september 2020

We zijn alweer over de helft van dit jaar. Maakt u plannen voor een nieuwe keuken in het nieuwe jaar? Dan is het de hoogste tijd om kennis te maken met dé keukentrends voor 2021.

Trend #1 De keuken als centraal punt

Ook in 2021 zien we de keuken terug als hét centrale punt van de woning. We gaan voor een grote leefkeuken die naadloos overloopt in de woonkamer: uw keuken mag gezien worden. Daarbij wordt ook de bijkeuken steeds populairder, extra opbergruimte en werkruimte voor optimaal gemak.

Trend #2 De hoogte in!

In 2021 worden de kasten hoger. Met een lage plint en een dun werkblad krijgt de keuken een minimalistisch design. Deze trend is tevens ergonomisch verantwoord én natuurlijk erg praktisch voor lange mensen.

Trend #3 Terug van weggeweest: mid-century design

Helemaal terug van weggeweest is de jaren 70’ en 80’ stijl, waarbij klanten kiezen voor warme houttinten, van donker eiken en noten, met een moderne mix van textuur, materiaal en kleuren. Ronde en ovale keukentafels maar ook keukentafels met een organische vorm, vinden hun weg terug naar onze keukens. Evenals afgeronde werkbladen, om letterlijk en figuurlijk de scherpe randjes van uw keuken af te halen.

Trend #4 Metallic kleuren en messing accenten

Hier zijn we enthousiast over! Koper en messing tinten worden niet alleen toegepast in keuken accessoires als kranen, spoelbakken en grepen, maar steeds vaker wordt de keukenkast uitgevoerd in een metaallook, variërend van kleur en structuur. En wist u dat zelfs de greeplijst van uw greeploze keuken in verschillende metaaltinten kunnen worden uitgevoerd?

Trend #5 Duurzame keukens & slimme apparatuur

Hier kunnen we natuurlijk niet onderuit. Nederland verduurzaamt en onze trends sluiten zich daarbij aan. Slimme en duurzame apparatuur als inductiekookplaten, een Quooker en Quva’s gescheiden afvalsystemen zijn slechts voorbeelden van de vele mogelijkheden voor duurzame oplossingen met een laag energieverbruik. En wat dacht u van handige apps om ze op afstand te bedienen, zoals Home Connect van Siemens en de Collectie 9 serie van Bauknecht?

Trend #6 Verlichting in de keuken

Verlichting in de keuken is ontzettend belangrijk, maar wordt dikwijls vergeten. De juiste verlichting geeft sfeer en uitstraling aan uw keuken. Een goed lichtplan is essentieel om basis-, sfeer- en werkverlichting goed toe te passen in uw keuken. Wij zijn bijvoorbeeld helemaal fan van de indirecte verlichting van Jansen en de Bont.

Trend #7 Marmer is terug

Marmer is helemaal terug, u kunt het toepassen op zowel het werkblad als de frontjes van de keukenkastjes. Wij zijn benieuwd: gaat u voor echt marmer? Of kiest u voor een budgetvriendelijke variant met eenzelfde uitstraling, keramiek, composiet of kunststof met een geaderde tekening, met eenzelfde uitstraling?

Trend #8 Een keuken vol kleur

Het mag weer: kleur in de keuken. In 2021 zien we steeds vaker keukens terug vol kleur. Kies voor verschillende tonen van dezelfde kleursoort of voor opvallende accenten, apparatuur en accessoires met kleur. Zowel pasteltinten als primaire kleuren zien we verschijnen in de keukentrend van 2021. Een keuken vol kleur stapt af van het standaard. Een gewaagde keuze: durft u het aan?

Trend #9 Donkere keukens en materialen

Donkere keukens zijn eigenlijk nooit uit de mode geweest. Denk maar aan de bekende zwarte keuken, die in menig huishouden terug te vinden is. De trend van komend jaar is echter de komst van veel donkere houtsoorten: zwart eiken, donkerbruin of notenhout. Combineer de donkere keuken met bijzondere accenten en maak uw keuken uniek!

Trend #10 Verticaal lijnenspel

Kent u ze nog, de lamellen uit de jaren 90? De verticale lijnen hiervan zijn inspiratie voor één van de keukentrends van 2021. Denk bijvoorbeeld eens aan een mooie tegelwand of hoge kastenwanden met verticale greeplijsten.

Dat waren de keukentrends voor 2021. Ze geven tal van mogelijkheden om uw nieuwe keuken aan te passen aan uw smaak en wensen én een mooie uitstraling te geven. Benieuwd naar de mogelijkheden? We verwelkomen u graag in een van onze showrooms.

Vrijblijvend advies
Persoonlijk advies

Plan een afspraak in de showroom!