Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Tips

Lekker leesvoer

Geplaatst op: 16 maart 2016

Wat doe je als eet- en kookliefhebber als je niet achter het fornuis staat of aan tafel zit? Precies; een lekker boek lezen. Mandemakers selecteerde de fijnste foodboeken.

Nederland is deze week met de 81e editie van de Boekenweek weer in de ban van de boeken. Een goed moment om ook zelf weer eens in een boek te duiken. Bent u een liefhebber van koken, eten én lezen? Combineer ze dan alle drie met leesvoer waar het water u van in de mond gaat lopen. Om daarna weer vol inspiratie de keuken in te gaan.


Ruth Reichl: Verukkelijk
Auteur Ruth Reichl was jarenlang hoofdredacteur van Gourmet Magazine, recensent voor The New York Times en mede-eigenaar van een restaurant. Met Verukkelijk. schreef ze een – letterlijk – heerlijke roman over een jonge vrouw die naar New York reist om er te gaan werken bij hét culinaire tijdschrift van Amerika. Als dat tijdschrift van het ene op andere moment ophoudt, stort haar wereld in. Totdat ze in de bibliotheek een oude briefwisseling vindt…


Monique van Loon: The culy way of life  
Geen roman maar een heerlijk bladerboek is The culy way of life van Culy-oprichtster Monique van Loon. Monique schreef een gids om het leven leuker te maken met lekker eten; van hotspots en gadgets tot creatieve manieren om de tafel te dekken. De inspirerende website Culy.nl, maar dan op papier. Leuk


Herman Koch: Het Diner
Het Diner van Herman Koch speelt zich af in een restaurant en in het hele boek kom je als lezer nauwelijks van tafel. Twee echtparen gaan samen uit eten en naarmate de avond vordert wordt de stemming steeds ongemakkelijker. Er is namelijk één onderwerp dat als een donderwolk boven de tafel hangt… Het Diner is heel toepasselijk opgebouwd volgens Aperitief, Voorgerecht, Hoofdgerecht, Nagerecht en Digestief, om te eindigen met een dikke fooi voor Herman Koch.


Elizabeth Bar: Lunch in Parijs
Wie aan Parijs denkt, denkt onvermijdelijk aan lekker eten. En wie Lunch in Parijs leest, krijgt spontaan lekkere trek. Lunch in Parijs gaat over het leven van een – alweer – Amerikaanse journaliste die voor de liefde naar Parijs vertrekt. Aan de hand van heerlijke recepten vertelt ze over haar culinaire leven daar. Let op: na het lezen van dit boek wilt u écht meteen de keuken in, niet na 20:00 uur lezen dus.


Marie Kondo: Spark joy
Oké, geen boek over koken of eten, maar wél een boek dat uw kookplezier kan verhogen. Marie Kondo werd wereldberoemd met haar boek Opgeruimd! en ook het vervolg Spark Joy staat wereldwijd in de bestsellerlijsten. Met Spark Joy leert ze hoe u specifieke items kunt opbergen, van de badkamer tot – inderdaad – de keuken. Sorteer per categorie en niet per plek, organiseer lades en kasten en vraag uzelf bij alles af: does it spark joy?