Mooi, modern & praktisch: keramiek in de keuken

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Waar kan ik u mee helpen?

Stel uw vraag of neem gewoon een kijkje door onze collectie....

Populairste zoektermen: SieMatic Witte keuken Mandemakers Kaatsheuvel

U geeft uw wens aan. Wij tonen de juiste keuken.

Mijn voorkeuren

Selecteer kleur

Uw budget

Keukengebruik

Trends & Blog

Inspiratie

Mooi, modern & praktisch: keramiek in de keuken

Geplaatst op: 6 mei 2016

Bij het kiezen van een keukenblad, is het verstandig de voor- en nadelen zorgvuldig tegen elkaar af te wegen. Er is echter één materiaalsoort die vrijwel geen praktische nadelen kent én een eyecatcher is in uw keuken: keramiek!

We kennen keramiek vooral van de beeldjes, kommen en vazen en wie weet bent u in een ‘cursus keramieken’ zelf weleens met het materiaal aan de slag gegaan. Maar keramiek is ook in de keuken, en dan niet óp maar ín het keukenblad, een steeds vaker voorkomend materiaal. Een keukenblad van keramiek is tegenwoordig zelfs een echte blikvanger in de strakke, moderne keuken.  

Geperste klei
Het woord keramiek betekent ‘gebakken aarde’ en keramiek is eigenlijk niets meer dan een verzamelnaam van alles wat uit klei of porselein is gemaakt. De klei wordt onder extreem hoge druk geperst en vervolgens op hoge temperatuur gebakken, waardoor het materiaal uiteindelijk kei- en keihard is. Keramieken aanrechtbladen hebben een moderne, strakke uitstraling, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor een moderne design keuken. Net als graniet en beton, is ook keramiek bovendien een natuursteen; dit zorgt ervoor dat elke blad uniek is én volledig recyclebaar.

Praktisch en hygiënisch
Naast een mooie look & feel, is keramiek een enorm praktisch en hygiënisch materiaal en daarmee erg geschikt voor toepassing in de keuken. Keramische keukenbladen zijn kras-, vlek- en hittebestendig (zelfs een gloeiendhete pan zou u zo op het aanrecht kunnen zetten), kunnen goed tegen water en vocht en hebben een enorm lange levensduur. Een keramieken keukenblad gaat met gemak 15 jaar mee! Doordat het blad zo hard is, kan er bovendien geen vuil in het blad trekken, dat maakt het blad enorm hygiënisch.  Het nadeel? Keramiek kan niet goed tegen schuurmiddelen en chemische producten of zuren, zoals jus d’orange. Het is bovendien een vrij kostbaar materiaal. Maar dan heeft u ook wat…  


Wilt u meer weten over keramiek in de keuken? We vertellen u er graag meer over in onze showrooms

Mandemakers Keukenboek

Gratis keukenboek?

Een gratis & extra dik inspiratie boek vol met mooie keukens!

Mandemakers Keukenboek
  • 100 pagina's aan keukens en tips
  • 100 pagina's vol keukeninspiratie
  • Ontdek de nieuwste trends en tips
  • Gratis thuis bezorgd
  • 100 pagina's vol keukeninspiratie
  • Gratis thuis bezorgd