Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen in de keuken

Geplaatst op: 12 november 2018

Natuurlijke materialen zijn er in vele verschillende uitvoeringen. Tegenwoordig wordt bijvoorbeeld marmer, hout, beton en brons meer en meer gebruikt in de keuken. Deze materialen zorgen voor een warme sfeer en resulteren in een zeer stijlvolle, unieke keuken. Bent u benieuwd naar de diverse toepassingen van natuurlijke materialen die van uw keuken een fijne, sfeervolle plek maken? Lees dan deze blog en laat u inspireren.

Verschillende natuurlijke materialen

Bij het toevoegen van natuurlijke elementen aan uw keuken kunt u denken aan zeer diverse materialen met een uiteenlopend uiterlijk. Voor welk materiaal u kiest, hangt samen met uw wensen en uw keukenstijl. Heeft u een industriële of moderne keukenstijl? Dan zijn materialen als steen, marmer of beton een passende optie. Geniet de landelijke stijl uw voorkeur? Dan zijn unieke houtsoorten wellicht een geschikte keuze. Het is altijd mooi om verschillende natuurlijke materialen met elkaar te combineren, zo combineert natuursteen bijvoorbeeld erg mooi met hout. Ook het integreren van metalen elementen bij natuurlijke materialen zorgt voor een uniek uiterlijk. Het toevoegen van gouden of bronzen accessoires zorgt eveneens voor een bijzondere uitstraling.

Hoe past u natuurlijke materialen in de praktijk toe?

Er zijn verschillende manieren waarop u natuurlijke elementen aan uw keuken kunt toevoegen. Om te beginnen kunt u kiezen voor een houten of natuurstenen vloer of muur, afhankelijk van uw smaak en stijl. Een van de populairste trends is een aanrechtblad van natuurlijk materiaal zoals graniet, leisteen of hout. Deze zijn tegenwoordig verkrijgbaar in steeds meer kleuren en texturen. Keukenkastjes of meubels van hout zorgen voor een warme uitstraling. Vindt u deze stappen nog net iets te groot? Begin dan met het toevoegen van natuurlijke accessoires aan uw keuken. Zo zijn er verschillende gouden of bronzen kranen, lampen, vazen, potten of servies waarmee u natuurlijke elementen in uw keuken integreert. Ook houten keukengerei, schalen of mandjes zijn een stijlvolle toevoeging.

Natuurlijke materialen in de keuken bekijken?

Bent u benieuwd naar de verschillende natuurlijke keukens of keukenelementen van Mandemakers? Bekijk dan hier onze keukencollectie of breng een bezoekje aan een van onze winkels. Onze keukenexperts adviseren u graag en beantwoorden met plezier al uw vragen.