Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Inspiratie

Natuurlijke materialen in de keuken

Geplaatst op: 19 augustus 2019

Natuurlijke materialen worden steeds vaker gebruikt in keukens. Deze opkomende trend heeft alles te maken met de robuuste uitstraling. Bovendien is er een grote diversiteit in materialen die toepasbaar zijn in de keuken, zodat het keuze aanbod erg groot is. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wilt u inspiratie opdoen? Lees dan snel met ons mee en ontdek hier meer over het gebruik van natuurlijke materialen in de keuken.

Het effect van natuurlijke materialen

Dankzij het bijzondere en unieke effect zijn natuurlijke materialen mateloos populair. De grote diversiteit aan materialen en hun toepasbaarheid zorgt ervoor dat u de keuken geheel naar uw smaak inricht. Het warme effect van de materialen zorgt ongeacht uw keuzes en combinaties voor een fijne sfeer. Kies voor een vloer in het gewenste materiaal of ga voor een wand of keukenblad met natuurlijke uitstraling. Het uiteindelijke effect is geheel afhankelijk van het type materiaal dat u kiest en de mate waarin u het gekozen materiaal laat terugkomen in de ruimte. 

Welke materialen zijn er?

Onder natuurlijke materialen verstaan wij onder andere hout, natuursteen en beton. Hout onderscheidt zich dankzij de warme en huiselijke sfeer. Het rustieke materiaal leent zich perfect om te combineren met diverse keukenstijlen en kleuren. Een moderne houten keuken is bijvoorbeeld helemaal van dit moment en biedt net dat beetje extra luxe. Natuursteen is een breed begrip, aangezien er vele variaties en kleurmogelijkheden zijn. Zo kunt u kiezen voor een lichte uitvoering, zoals deze keuken met een marmeren keukenblad dat prachtig afsteekt tegen het donkere design. Heeft u liever een donkerdere variant van natuursteen? Deze keuken laat zien hoe een granieten keukenblad ideaal te combineren is met een houten design. Tot slot zorgt beton voor een robuuste en stoere look in uw keuken. Het betonnen werkblad in deze keuken is hier het perfecte voorbeeld van. 

Meer keukens met natuurlijke materialen zien?

Wilt u graag meer inspiratie opdoen over het gebruik van natuurlijke materialen in de keuken? Breng dan een bezoek aan een van onze keukenwinkels en bekijk diverse voorbeeldkeukens ter inspiratie. Bovendien kunt u met al uw vragen terecht bij onze professionele keukenexperts. Zij helpen u graag met het maken van de juiste keuze door middel van passend en persoonlijk advies