Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Spoelbakken

Voor iedere keuken een passende spoelbak

Geplaatst op: 4 december 2017

Een spoelbak is een onmisbaar onderdeel in de keuken. Naast de functionaliteit ervan bepaalt deze ook gedeeltelijk de sfeer die uw keuken uitstraalt. Spoelbakken zijn verkrijgbaar in diverse formaten, kleuren, materialen en stijlen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden op het gebied van spoelbakken en welke variant goed past bij uw keuken? Lees dan snel verder.

Dubbele of enkele spoelbak

Bij de keuze voor een spoelbak is het verstandig om eerst te besluiten waar u echt naar op zoek bent. Te beginnen bij de vorm van de spoelbak. Wilt u bijvoorbeeld een dubbele of enkele spoelbak? Beide genieten van verschillende voordelen. Een enkele spoelbak neemt minder ruimte in beslag, waardoor u meer werkruimte overhoudt. Daarnaast is een enkele spoelbak vaak wat goedkoper dan een dubbele. Enkele spoelbakken zijn verkrijgbaar in oneindig veel stijlen en varianten en daardoor altijd een goede keuze. Dubbele spoelbakken hebben ook zo hun voordelen. Zo creëert u extra ruimte om bijvoorbeeld grotere pannen in af te wassen.

Daarnaast kunt u met een dubbele spoelbak meerdere dingen tegelijk doen. Zo wast u bijvoorbeeld groenten in de ene bak, terwijl u in de andere vuil bestek of servies afwast. Een dubbele spoelbak is dus multifunctioneel en eveneens verkrijgbaar in verschillende stijlen. De keuze hiervoor is afhankelijk van waar u naar op zoek bent en werkbaar vindt in de keuken.


Materiaal van de spoelbak

Spoelbakken zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Waar u voor kiest, is afhankelijk van de stijl van uw keuken en de eisen die u aan een spoelbak stelt. Wat we steeds meer zien, is een spoelbak die qua materiaal overvloeit in de rest van uw werkblad. Dit zorgt voor een luxe en exclusieve uitstraling, door de naadloze overgang van werkblad in gootsteen.

Spoelbakken in hetzelfde materiaal als het werkblad kan met bijvoorbeeld betonnen, marmeren en kunststof keukenbladen. Creëert u liever een contrast met uw spoelbak? Dan zijn er alsnog genoeg opties over. Ga bijvoorbeeld voor een stijlvolle en strakke rvs spoelbak in een moderne keuken of een grote, natuurstenen wasbak in een landelijke keuken.

Kleur van de spoelbak

Ook wat betreft kleur zijn de mogelijkheden bij spoelbakken eindeloos. Zoals we eerder al vertelden, kunt u bijvoorbeeld de kleur van uw keukenblad evenals het materiaal overnemen in de spoelbak. Maar u kunt er ook voor kiezen om uw spoelbak de show te laten stelen door deze er echt uit te laten springen. Ga in uw design of industriële keuken bijvoorbeeld eens voor een unieke, gouden spoelbak. Ook zwarte spoelbakken, mat of glanzend, worden steeds populairder. Wilt u liever een wat rustiger ogende spoelbak? Dan is grijs een goede optie. Waar u ook van houdt, bij Mandemakers hebben we een uitgebreid aanbod spoelbakken waar ongetwijfeld een exemplaar bij zit dat aan al uw wensen voldoet.

Kom langs in onze winkel

Wilt u meer informatie over welke spoelbak of inspiratie doen op het gebied van spoelbakken? Kom dan eens kijken in een van onze showrooms, waar u tal van variaties ziet op het gebied van spoelbakken. Daarnaast staan onze adviseurs voor u klaar om u te helpen met de juiste beslissing. Bent u nog op zoek naar een passende kraan? Bij Mandemakers hebben we een ruim aanbod kranen, zodat er altijd een is die perfect bij uw spoelbak en keuken aansluit. Van gekleurde keukenkranen tot stijlvolle en innovatieve kokend water kranen.

Nieuw
Vraag hier ons inspiratie magazine aan!

Ontdek het ruim 100 pagina’s dikke magazine boordevol inspiratie, tips en de laatste trends op het gebied van keukens.