STRALEND SCHOON RVS

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Waar kan ik u mee helpen?

Stel uw vraag of neem gewoon een kijkje door onze collectie....

Populairste zoektermen: SieMatic Witte keuken Mandemakers Kaatsheuvel

U geeft uw wens aan. Wij tonen de juiste keuken.

Mijn voorkeuren

Selecteer kleur

Uw budget

Keukengebruik

Trends & Blog

Trend

STRALEND SCHOON RVS

Tijdloos, praktische én hygienisch

Geplaatst op: 22 oktober 2015

Het RVS aanrechtblad heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een stijlvolle keuze voor de moderne keuken. RVS is dan ook tijdloos, praktisch én hygiënisch. Met de juiste behandeling houdt u RVS bovendien stralend schoon.

Met een RVS werkblad voorziet u uw keuken - en daarmee uw interieur - van een moderne look & feel. Maar wist u dat RVS van alle keukenbladen ook het meest hittebestendig is? Het materiaal is daarnaast onderhoudsarm, duurzaam en bijzonder hygiënisch. Helaas heeft elke werkblad, en zo ook RVS, ook zijn nadelen. Op het materiaal ontstaan relatief snel krassen en kringen en het is gevoelig voor vingerafdrukken. Gelukkig kunt u daar eenvoudig wat aan doen.

RVS schoonmaken

De reden waarom RVS in zoveel professionele keukens wordt gebruikt, is dat RVS ondanks dagelijks gebruik niet roest. Helaas betekent dat niet dat het materiaal ook niet kán roesten. Op plekken waar het werkblad beschadigd is geraakt, door bijvoorbeeld een pan of staalborstel, kan water toch voor roestplekken zorgen. Gebruik dus alleen zachte sponsjes om uw werkblad niet te beschadigen. Poets of schrob bovendien altijd in de richting van de 'granen' of lijnen die u ziet op het werkblad en gebruik telkens hetzelfde schoonmaakmiddel. Kies voor één merk of middel (zonder chloor!) en gebruik dat elke keer. Gebruik bovendien:

  • Verdunde azijn voor het reinigen van kalkaanslag
  • Zuiveringszout (baking soda) voor koffieaanslag
  • Alcoholische oplosmiddelen, zoals aceton, voor lijmresten

Pasta's en spray

Met een speciale spray geeft u uw RVS werkblad weer een stralend uiterlijk. Een spray zorgt er echter niet voor dat vlekken ook worden voorkómen. Gebruik daarvoor een RVS pasta, waarmee u als het ware een filterdun laagje op het werkblad aanbrengt, dat daardoor gemakkelijker schoon te houden wordt. Een behandeling met zo'n pasta gaat meestal maanden mee. Het schijnt overigens zo te zijn dat RVS gedurende de tijd, minder vatbaar wordt voor vingerafdrukken. Geduld is dus - letterlijk - een schone zaak.

Wilt u meer informatie of advies? Maak een afspraak met een keukenadviseur van Mandemakers in één van onze showrooms!

Mandemakers Keukenboek

Gratis keukenboek?

Een gratis & extra dik inspiratie boek vol met mooie keukens!

Mandemakers Keukenboek
  • 100 pagina's aan keukens en tips
  • 100 pagina's vol keukeninspiratie
  • Ontdek de nieuwste trends en tips
  • Gratis thuis bezorgd
  • 100 pagina's vol keukeninspiratie
  • Gratis thuis bezorgd