De 4 meest populaire vloeren voor uw keuken

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Waar kan ik u mee helpen?

Stel uw vraag of neem gewoon een kijkje door onze collectie....

Populairste zoektermen: SieMatic Witte keuken Mandemakers Kaatsheuvel

U geeft uw wens aan. Wij tonen de juiste keuken.

Mijn voorkeuren

Selecteer kleur

Uw budget

Keukengebruik

Trends & Blog

Inspiratie

De 4 meest populaire vloeren voor uw keuken

Welke stijl kiest u?

Geplaatst op: 2 februari 2016

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken en moet u ook de vloer nog kiezen? We hebben de meest populaire vloeren én hun eigenschappen voor u op een rijtje gezet.

De vloer bepaalt een groot deel van de uitstraling van een ruimte. Ook in de keuken is dat zo. Maar een keukenvloer mag méér zijn dan mooi alleen; hij moet immers ook tegen een stootje, vocht of vlekje kunnen. Bij Mandemakers adviseren we u niet alleen in keukens, maar denken we ook graag mee over de vloer. Wordt het hout, linoleum of toch giet? Welke vloer past goed bij uw nieuwe keuken én bij u?

1. Gietvloer

De gietvloer is een even stijlvolle als praktische keuze in de keuken. Hij is immers super strak en sterk én gemakkelijk in onderhoud; gietvloeren zijn uitstekend bestand tegen slijtage en vlekken en vormen een vloeistofdicht oppervlak, dat gemakkelijk te reinigen is. Het enige nadeel is dat een gietvloer, voornamelijk de effen variant, vrij besmettelijk is. Al heeft dat ook een voordeel; u houdt uw vloer daarmee automatisch lekker schoon.

2. Tegels

Tegels zijn erg gemakkelijk in onderhoud en daarmee een ideale keuze in de keuken. Trends zijn donkere kleuren en heel grote of juist heel kleine formaten, zoals Portugese tegeltjes. Maar er is nóg een variant die ook voor de keuken zeer geschikt is: keramisch parket. Een keramische parketvloer lijkt als twee druppels water op een houten vloer (zie bovenstaande foto), maar heeft niet de nadelen van hout. De tegels zijn namelijk vochtbestendig en zoals een gewone tegelvloer gemakkelijk schoon te houden. Een ideale keuze voor wie van hout, maar ook van praktisch houdt.

3. Hout

Een houten keukenblad zorgt direct voor een warme uitstraling en ook de houten keukenvloer is een smaakvolle keuze. Hout is echter, zowel op als onder het aanrechtblad, niet de meest praktische optie en vergt meer onderhoud dan elke andere vloer. Een keukenvloer namelijk wordt intensief belopen en rond de vaatwasser en de gootsteen is het vaak wat vochtig; het is daarom erg belangrijk dat u de vloer regelmatig oliet, om ‘m vocht en vlekbestendig te maken én te houden.

4. Gladde vloeren: linoleum, novilon en pvc

De look & feel van linoleum en novilon of pvc is vergelijkbaar en ook praktische voor- en nadelen komen overeen. Deze harde vloeren zijn stuk voor stuk duurzaam, gemakkelijk in onderhoud, geluiddempend en kunnen tegen een stootje. Ideaal voor in uw keuken, kortom. De trends in gladde vloeren zijn natuurlijke tinten zoals bruin en olijfgroen, maar ook antraciet en paars komen voor. Te extreem? Novilon en pvc zijn er ook in hout- of tegellook.

Één vloer of toch twee?

Bent u ook voor de woonkamer nog op zoek naar de juiste vloer en heeft u een open keuken? Dan kunt u ervoor kiezen dezelfde vloer in beide ruimtes door te leggen. U creëert daarmee één geheel en een rustige basis en maakt de leefruimte optisch groter. Houd in uw besluit echter ook rekening met praktische afwegingen; zo vergt een houten vloer in de keuken meer onderhoud en kan een gladde (zoals giet of linoleum) vloer over de hele ruimte een besmettelijke keuze zijn.

Om een zorgvuldig afgewogen besluit te kunnen maken voor de keukenvloer die het beste past in uw woning, kunt u zich uitgebreid laten adviseren in één van onze showrooms.

Gratis
Keukenboek

Gratis en extra dik. Ontdek dé trends van 2017

  • 100 pagina's vol keukeninspiratie