Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Inspiratie

Vijf tips voor culinair kamperen

Geplaatst op: 28 juni 2016

Geen aanrecht, geen fornuis én geen vaatwasser koken op de camping kan een hele uitdaging zijn. Toch hoeft u echt niet iedere avond macaroni met rode saus te eten. We delen onze beste tips voor culinair kamperen.

Met de zomervakantie in aantocht, staat ook het kampeerseizoen weer voor de deur. En hoewel het aantal kampeerders jaarlijks lijkt te dalen, zetten vorig jaar nog bijna twee miljoen Nederlanders hun tent op in het buitenland om even helemaal back to basic te gaan. Een terugkerende moeilijkheid blijft echter het koken op de camping; verder dan de barbecue of simpele macaroni komen we immers niet vaak zonder ons eigen aanrecht of kookeiland. Zonde! Ook op de camping kun je namelijk verrassend lekker koken.

Een goed begin
Een lekkere maaltijd in Frankrijk, begint al bij het koffers pakken in Nederland. Zo vraagt een barbecue om fijne tangen en een oliekwastje en een gasstel om een grote braadpan met deksel en/of een stoompan. Pak ook wat fijne messen, een houten spatel en snijplanken in en u gaat goed voorbereid op vakantie.  

Maak salades
Salades zijn het perfecte zomervoedsel, óók op de camping. Ze zijn bovendien erg gemakkelijk te bereiden, omdat u alleen voor de eventuele pasta een gaspit nodig heeft. Maak bijvoorbeeld een lekkere aardappel- of spinaziesalade of kies voor een extra gevulde maaltijd door fusilli, quinoa of couscous toe te voegen. Simpel om te koken én, ook heel prettig, weinig afwas!

It’s a wrap
Naast salades zijn ook wraps een voedzame én gemakkelijke maaltijd voor op de camping. U kunt ze immers vullen met wat u maar wilt, zoals beef, kip, gehakt of gerookte zalm. En wist u dat u uw braadpan heel gemakkelijk als oven kunt gebruiken om de wraps warm te maken? Met een goed afsluitende deksel kunt u zelfs pizza’s bakken in de pan.

Lekkere eenpansgerechten
De meeste kampeerders houden het bij macaroni of spaghetti, maar er zijn tal van andere lekkere eenpansgerechten te koken op uw gasstel. Kip Jambalaya bijvoorbeeld of pasta pesto. Heeft u maar één pit en kookt u eerst de pasta en dan de saus? Houd de pasta dan warm door deze in de pan in een slaapzak te zetten.

Brood!
Vervang rijst, aardappelen of pasta door brood en bespaar uzelf een extra pan (afwas) en een extra gaspit. Curry met naanbrood of vlees en groenten met een verse baguette smaken minstens zo goed als rijst, pasta of aardappelen. Een keertje wat anders dan thuis, u bent immers op de camping!