Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image
Inspiratie

Vijftig tinten wit

Geplaatst op: 9 juni 2016

Er zijn tientallen trends in keukenkleuren en de meeste komen en gaan met de jaren, maar er is één kleur die onverminderd populair blijft: wit. Van onze top 10 meest verkochte keukendeuren zijn er maar liefst negen wit! Waarom blijven we massaal kiezen voor witte keukens? En waarom is dat ook helemáál niet erg?

De keuken heeft haar plek in het interieur inmiddels definitief ingenomen. En als ‘hart van het huis’ of verlengstuk van uw woonkamer, wordt ook de kleur van de keuken steeds belangrijker. Hoewel er tientallen tinten zijn om uit te kiezen, zijn witte keukens nog altijd het meest voorkomend. Niet zo gek ook: wit is niet alleen een veilige keuze omdat het combineert met alle andere kleuren en daarmee in ieder interieur goed tot zijn recht komt, maar een witte keuken zorgt ook voor een ruimtelijke uitstraling.

In alle stijlen
Een witte keuken is lang niet alleen voorbehouden aan moderne interieurs. Ook wit kent tal van stijlen, die mede worden bepaald door het materiaal van de deuren, het werkblad en de verdere inrichting en aankleding van uw woning. Zo is een witte keuken in een landelijk interieur vaak van hout en voorzien van mooie grepen, bewerkte fronten, een natuurstenen blad en authentieke accessoires. En komt in een moderne inrichting een greeploze, strakke en hoogglans witte keuken juist perfect tot zijn recht. Heeft u een Scandinavisch interieur? Ga dan voor greeploos, mat wit met een licht houten blad!

Wit combineren
Vroeger kregen witte keukens vaak een donkerder blad, maar tegenwoordig stijgt ook wit-op-wit in populariteit. Een witte keuken met een dun, wit werkblad staat enorm stijlvol en minimalistisch. Wilt u wat kleur toevoegen? Kies voor een kleurtje op de achterwand, kleurrijke accessoires of houten details. Wanneer u verschillende tinten wit met elkaar combineert, zorgt u bovendien voor een warme(re) uitstraling. En ook door het gebruik van verschillende structuren, bijvoorbeeld hoogglans fronten, matte muren en mooi keukentextiel, creëert u met een witte keuken tóch een warm effect.  En wist u dat er ook steeds meer witte apparatuur te vinden is? Zo lijkt uw oven bijna in uw keuken te verdwijnen.