Creëer uw gewenste keukenstijl met wandtegels

Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Wandtegels

Creëer uw gewenste keukenstijl met wandtegels

Geplaatst op: 14 mei 2018

Wandtegels in de keuken hebben een aanzienlijke invloed op de stijl van uw keuken. Met kleur, materiaal en design kunt u alle kanten op als het aankomt op uw keukenachterwand. De mogelijkheden zijn eindeloos, zodat u altijd een tegel vindt die uw keukenstijl mooi aanvult. Met een relatief kleine aanpassing kunt u zo ook uw keuken een flinke opfrisbeurt geven. Mandemakers Keukens legt uit hoe u de geschikte wandtegel voor uw keuken vindt en wat de nieuwe trends zijn op het gebied van keukenachterwanden. Lees verder en laat u inspireren!

Een achterwand voor iedere keukenstijl

Een achterwand van tegels is in de eerste plaats erg functioneel, doordat deze eenvoudig schoon te maken is. Minstens net zo belangrijk is het design van de tegels, die voor een groot deel de uitstraling van uw keuken bepaalt. Heeft u een moderne keuken en wilt u graag de rust bewaren? Ga dan voor een witte hoogglans of matte tegelwand. Kies voor extra grote tegels, zodat u het aantal lijnen minimaliseert of ga voor kleine tegels met hele smalle voegen in dezelfde witte kleur. Wilt u juist wat meer speelsheid toevoegen aan uw strakke keuken, dan zijn tegels met patronen of kleuren een optie. Voor extra warmte in uw keuken, is een achterwand van tegels met een houtlook een uitstekende keuze. Of houdt u van een chique, luxe sfeer? Een marmeren achterwand helpt u die te realiseren! Zo creëert u makkelijk de gewenste uitstraling in uw keuken.

Houten achterwand
Marmeren achterwand

Nieuwe trend: mozaïektegels

Een nieuwe trend op het gebied van keukenachterwanden zijn gekleurde tegels. Een gekleurde tegel brengt sfeer in uw keuken en zorgt voor een speels effect. Kies bijvoorbeeld voor een bepaalde accentkleur, zoals groen, en laat dit terugkomen in de stoelen, planten of andere decoratie. Dit geeft uw keuken een unieke uitstraling en brengt het geheel mooi in balans. Een variant op de gekleurde tegel is de mozaïektegel. Het resultaat van een mozaïeken keukenwand is een speelse retrolook die gegarandeerd de aandacht trekt. Houd de rest van uw keuken rustig en laat de achterwand er helemaal uitspringen!

Groene tegel achterwand
Zeshoekige mozaïek achterwand

Kom inspiratie opdoen

Wilt u een achterwand voor uw keuken en bent u op zoek naar een geschikte tegel? Kom langs in een van onze showrooms en vind volop inspiratie! Onze deskundige adviseurs staan hier voor u klaar om uw wensen vrijblijvend in kaart te brengen.

Gratis
Keukenboek

Gratis en extra dik. Ontdek dé trends van 2019

  • 100 pagina's vol keukeninspiratie
Terug
Sluiten

Hoe kan ik u helpen?