Welke Quooker kiest u?

Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: SieMatic Witte keuken Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Quooker kranen

Welke Quooker kiest u?

Geplaatst op: 31 oktober 2017

Quooker kranen zijn tegenwoordig in verschillende kleuren en typen verkrijgbaar. Zo kunt u altijd al uw wensen kwijt in een van de kranen van Quooker. Of u nu graag enkel een kraan wilt voor kokend water of een mengkraan met kokend water; het assortiment van Mandemakers Keukens heeft het allemaal. Lees meer in dit blog over het assortiment Quooker kranen, laat je inspireren en kies de kraan die perfect aansluit bij uw wensen.

Wat wil je graag met een Quooker kraan?

Wanneer u een Quooker kraan wilt aanschaffen dan heeft u keuze uit verschillende mogelijkheden. Om u hierbij te helpen zet Mandemakers Keukens deze graag voor u op een rij. Het is hierbij belangrijk om in gedachte te houden waar u de kraan in de keuken voor gebruikt.

1. De alles in een kraan: koud, warm en kokend water

Wilt u graag een kraan waar zowel koud, als warm en kokend water uit kan stromen? Kies dan voor het type Quooker Flex of de Quooker Fusion. Dit zijn de verschillen:

  • Quooker Flex: als u bijvoorbeeld vaak bloemen in huis heeft, dan is de Quooker Flex ideaal. Door de flexibele slang in de kraanuitloop kunt u namelijk iedere vaas heel gemakkelijk vullen en hoeft u de vaas niet meer schuin onder de kraanuitloop te houden. Ook is dit type kraan erg handig voor bijvoorbeeld het wassen van een grote snijplank. In welke hoek van de gootsteen u ook moet zijn, met de Quooker Flex bereikt u alle hoeken. 
  • Quooker Fusion: omdat u geen aparte mengkraan meer nodig heeft kunt u voor het besparen van ruimte kiezen voor de Quooker Fusion. Daarnaast heeft de Quooker Fusion een kindveilige dubbel-druk-draai bedieningsknop en is voorzien van een lichtring die gaat gloeien bij aanranking van de bedieningsknop. Er zijn twee verschillende typen: 
    • Quooker Fusion Square: de Quooker Fusion Square zorgt voor een minder drukke uitstraling in uw huis door de rechte uitloop en dus sluit deze kraan perfect aan bij een moderne, strakke keukenstijl.
    • Quooker Fusion Round: de Quooker Fusion Round heeft een ronde uitloop en past hierdoor perfect bij een knusse, gezellige, landelijke keuken.
Quooker flex
Flexkraan Quooker

2. Twee aparte kranen: kokendwaterkraan met bijpassende mengkraan

Bij deze kranen heeft u de keuze uit twee soorten: de Nordic Square twintaps of de Nordic Round twintaps. De Nordic Round heeft een ronde uitloop, terwijl de Nordic Square een hoekige uitloop heeft (zie de foto's hieronder). Door de neutrale kleur passen beide kranen in veel verschillende keukenstijlen. Toch zal de een net wat meer houden van mooie rondingen, terwijl een ander een iets strakkere variant weer mooier vindt. Zo kunt u een kraan kiezen die past bij uw wensen.

Fusion nordic square twintaps

3. Enkele kraan: alleen een kokendwaterkraan zonder mengfunties

Met de Quooker Nordic Square single tap en de Nordic Round single tap heeft u een kraan die alleen kokend water geeft. Ook hier is de uitloop van de kraan verschillend. Het handige van een aparte kokendwaterkraan is dat u deze gemakkelijk kunt plaatsen bij uw al bestaande mengkraan. Door de neutrale vormgeving en kleur past deze kraan vrijwel bij iedere andere mengkraan.

Quooker nordic square single tap
Quooker nordic round single tap

Kies voor een uitdagende gouden of zwarte Quooker kraan

Stelt u zich eens een Quooker kraan in een mooie gouden of stoer zwarte kleur voor. Eén ding is zeker: met een van deze kleuren haalt u direct een eyecatcher in huis. Een gouden kraan (limited edition) staat bijvoorbeeld heel goed in moderne of witte strakke keukens. De zwarte kleur Quooker kraan kunt u goed plaatsen in een industriële, robuuste of juist houten keuken. Zijn deze kleuren toch iets te heftig voor u? Geen probleem, want ook zijn de kranen in een mooie neutrale roestvrijstalen, steel of chromen kleur verkrijgbaar in het assortiment van Mandemakers Keukens. Deze kleur kunt u combineren met iedere keukenstijl en past bij elke kleur.

Quooker kraan zwart

De grootte van het waterreservoir

Bij de Quooker kranen kunt u kiezen tussen verschillende typen waterreservoirs. Door het waterreservoir heeft u bijvoorbeeld direct kokend water, direct kokend water én warm water of direct kokend water én onbeperkt warm water. De keuze hangt ook hier weer af van wat u kookt in uw keuken of waar u de kraan voor wilt gebruiken.

Door het beantwoorden van de volgende vragen weet u welk reservoir u nodig heeft:

  • Is er een warmwaterleiding aanwezig en wacht u vaak lang op warm water? Kies dan voor het waterreservoir Combi+.
  • Is er een warmwaterleiding aanwezig en hoeft u niet lang te wachten op warm water? Dan voldoet het waterreservoir PRO 3.
  • Is er helemaal geen warmwaterleiding aanwezig? Kies dan voor de Combi.

Zoals u kunt lezen heeft deze kraan verschillende functies, typen en kleuren, zodat u de perfecte Quooker kraan kunt kiezen voor bij u in huis.

Kom langs in één van onze showrooms!

Benieuwd naar de Quooker kraan? Wij kunnen u alle specificaties van de Quooker kraan demonstreren en u informeren over de voordelen van een deze bijzondere waterkraan. Breng daarom een bezoek aan één van onze showrooms waar onze adviseurs u graag te woord staan! 

Gratis
Keukenboek

Gratis en extra dik. Ontdek dé trends van 2018

  • 100 pagina's vol keukeninspiratie
Terug
Sluiten

Hoe kan ik u helpen?