Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Trend

Zwarte keukens: exclusief en luxueus

Geplaatst op: 24 juni 2019

Zwarte keukens zijn tijdloos en hebben een luxe uitstraling. De laatste tijd is er een duidelijke verschuiving zichtbaar. De witte keuken werd lang beschouwd als de populairste keuken, maar de zwarte variant maakt nu toch ook echt zijn opmars. Zwart voldoet volledig aan de laatste trends en oogt bovendien zeer exclusief en luxueus. De magische aantrekkingskracht van een donkere keuken trekt de aandacht direct naar zich toe. Bij Mandemakers ontdekt u alles over de laatste keukentrends, waaronder de zwarte keuken. Lees snel verder en kom meer te weten over de mogelijkheden. 

De compleet zwarte keuken

De volledig zwarte keuken is helemaal van nu. De donkere kleur kan werkelijk overal worden toegepast: de vloer, keukenwand, werkblad, keukenkasten en zelfs accessoires zijn allemaal verkrijgbaar in het zwart. Een compleet zwarte keuken straalt exclusiviteit en luxe uit. Bent u bang dat de ruimte te donker oogt als u kiest voor volledig zwart? Zorg voor voldoende lichtinval en breng leven in de ruimte met subtiele accessoires. Wat dacht u bijvoorbeeld van roestvrij stalen keukenelementen of enkele (kruiden)planten om de donkere ruimte te doorbreken? Gebruik uw eigen creativiteit en laat zien dat een zwarte keuken absoluut niet eenzijdig of somber is. Bovendien is dit de perfecte manier om de gewenste keukenstijl te combineren met uw zwarte keuken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zwarte landelijke keuken. Ook een moderne of hoogglans keuken is prachtig te combineren met de kleur zwart. Een mat zwarte keuken versterkt het exclusieve effect van de kleur en past goed bij de design keukenstijl. 

 

Varianten op de zwarte keuken

Is een volledig zwarte keuken iets te veel van het goede voor u? Overweeg dan ook eens andere mogelijkheden om deze trendy kleur in uw keuken te verwerken. Zwart is zeer eenvoudig te combineren met andere kleuren, materialen en stijlen en leent zich daarom perfect voor een gecombineerde keukenstijl. Wat dacht u bijvoorbeeld van een combinatie met hout? Het hout brengt een warme en sfeervolle uitstraling in de ruimte en doorbreekt zo het zwart. 

Bovendien kunt u ook kiezen voor een keuken in een lichtere tint in combinatie met zwarte keukenelementen of -accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een zwarte keukenwand of bovenkasten in deze kleur. Wilt u de laatste trends toepassen in uw keuken? Overweeg dan zwarte keukenaccessoires, zoals de zwarte keukenkraan

Meer zwarte keukens zien?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden met een zwarte keuken en wilt u graag meer inspiratie opdoen? Breng dan een bezoek aan een van onze keukenwinkels. Hier bekijkt u diverse voorbeeldkeukens ter inspiratie en ontdekt u talloze mogelijkheden. Bovendien kunt u met al uw vragen terecht bij onze professionele keukenexperts. 

Ontwerp zelf uw eigen 3D keuken!

3D keuken ontwerpen

Kies uw eigen stijl, opstelling en indeling. Eenvoudig kostenloos en snel met onze 3D tool.