Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Een nieuwe keuken kopen bij hét huis van keukens

Alle stappen voor u op een rij, van inspiratie opdoen tot montage

Mandemakers Keukens is dé plek om u te laten inspireren op het gebied van keukens. Met de tien grootste en meest inspirerende... showrooms laten wij u zoveel mogelijk keukenstijlen en opstellingen zien. Van minimalistisch design tot warm landelijk en van hip urban tot modern klassiek. U kunt bij ons terecht voor topmerken als Barletti, SieMatic, vtwonen en een uitgebreide eigen Mandemakers Collectie. Kortom, in hét huis van keukens vindt u voor ieder wat wils!

1. Inspiratie opdoen

Inspiratie opdoen voor een nieuwe keuken begint bij veel mensen thuis op de bank. Laat u inspireren door ons magazine of swipe in drie stappen naar een gepersonaliseerd moodboard. Inspiratie opdoen begint bij Mandemakers, hét huis van keukens.

 

Keukens moet u niet alleen zien, maar ook in het echt ervaren. Daarom nodigen wij u uit voor een bezoek aan één van onze inspirerende showrooms, waar we écht alles hebben.

Inspiratie opdoen voor een nieuwe keuken begint bij veel mensen thuis op de…

Lees verder

Inspiratie opdoen voor een nieuwe keuken begint bij veel mensen thuis op de bank. Laat u inspireren door ons magazine of swipe in drie stappen naar een gepersonaliseerd moodboard. Inspiratie opdoen begint bij Mandemakers, hét huis van keukens.

 

Keukens moet u niet alleen zien, maar ook in het echt ervaren. Daarom nodigen wij u uit voor een bezoek aan één van onze inspirerende showrooms, waar we écht alles hebben.

2. Keuzes maken

Bij de aanschaf van een nieuwe keuken komen er vele mogelijkheden en keuzes kijken. Weet u al welke stijl u aanspreekt? Gaat u voor een stenen, houten of een kunststof werkblad? Welke keukenopstelling past het beste in uw ruimte? Welke soorten apparatuur heeft u nodig?

Bezoek één van onze showrooms en wij adviseren u graag bij het maken van alle keuzes.

3. Aankoop keuken

Een keuken ontwerpen die volledig naar uw wens is samengesteld. Dat is ons doel. Onze keukenadviseurs helpen u graag bij het realiseren van de keuken die perfect bij u past. Loop gerust bij ons naar binnen of maak een afspraak op een moment dat het u uitkomt. Dan weet u zeker dat we alle tijd voor u hebben.

Wat houdt een afspraak in?
Een afspraak is altijd vrijblijvend. Afhankelijk van uw voorkeuren neemt het gemiddeld 1,5 tot 3 uur in beslag. We maken graag kennis met uw wensen en laten u alle mogelijkheden van hét huis van keukens zien. Nadat we uw stijl, materialen en andere wensen op een rijtje hebben gezet, starten we met het ontwerpen van de keuken.

Hoe kan ik me voorbereiden op een afspraak?
Heeft u foto’s van uw huidige keuken of een plattegrond met de maatvoering? Dan zijn deze van harte welkom. Indien u thuis al inspiratie heeft opgedaan, dan kunt u altijd foto’s, moodboards of andere voorbeelden meenemen om te laten zien wat uw smaak is. Verder bieden onze winkels ruim voldoende inspiratie om u opweg te helpen.

4. Voorbereidingen

Het inmeten van uw keuken

Wat gebeurt er deze dag?

Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe keuken straks perfect in de ruimte past, komt er een gespecialiseerde inmeter bij u langs. De inmeter meet de ruimte op en kijkt naar de plaats van ramen en deuren. Daarnaast bekijkt deze persoon hoe uw nieuwe keuken veilig naar de keukenruimte getransporteerd kan worden. De inmeter maakt hier een gedetailleerd verslag van, zodat de keuken kan worden besteld en er niets meer mis kan gaan op het moment dat de keuken geplaatst en gemonteerd wordt.


Wanneer kunt u de inmeter bij u thuis verwachten?

Het is belangrijk dat u tijdens het inmeten thuis bent, zodat u vragen kunt stellen en het inmeetrapport kunt tekenen. Als u wilt weten wanneer de inmeter precies langskomt, kunt u een dag van tevoren contact opnemen met uw keukenadviseur. Zo voorkomt u dat de inmeter voor een gesloten deur staat of dat u onnodig zit te wachten.

Inmeetafspraak

Weet u al wanneer uw keuken geleverd mag worden?

Als u bij aankoop weet wanneer de keuken geleverd mag worden, maakt u met uw keukenadviseur direct een afspraak voor het inmeten van de nieuwe keuken.

Indien er nog geen mogelijke leverdatum bekend is, staat uw keuken op afroep. 12 weken voordat uw keuken gemonteerd mag worden maakt u een afspraak bij uw keukenadviseur. U kunt dan nog eventuele aanpassingen aan uw nieuwe keuken doorvoeren en u maakt een afspraak om uw keuken in te laten meten.

Tref de juiste voorbereidingen

Eén week voor de levering

U ontvangt wederom een brief, maar dit keer met de bevestiging van het leveringstijdvak en de dag waarop de montage plaatsvindt. Het is belangrijk dat u deze data aan ons bevestigt, zodat er geen misverstanden ontstaan. Dit kan via onze website of via de telefoon. Omdat u vanaf dit moment nog maar één week op uw keuken hoeft te wachten, is het zaak om voorbereidingen te gaan treffen. Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden, hebben we de dingen die u niet mag vergeten op een rijtje gezet:

Uw oude keuken dient verwijderd te zijn

Voordat uw nieuwe keuken geplaatst kan worden, moet uw oude keuken verwijderd zijn. Dit klinkt als een hele klus, maar er is een manier om hier hulp bij te krijgen. Heeft u er al aan gedacht om uw keuken te verkopen via een tweedehands site? U maakt iemand blij met uw oude keuken en deze persoon kan u vervolgens helpen om de keuken eruit te halen. Zo vangt u twee vliegen in één klap.

Maak de ruimte schoon en leeg

Wanneer de keuken helemaal verwijderd is, dient de ruimte schoon en leeg te worden gemaakt. Op deze manier kan de monteur al zijn spullen kwijt en vervolgens meteen aan de slag. Houd er rekening mee dat het meer spullen zijn dan u van tevoren denkt, omdat een verpakte keuken twee keer zo veel ruimte inneemt als een gemonteerde keuken.

Voltooi voorbereidings- en leidingswerk

Als u voor een andere keukenopstelling heeft gekozen kan het zijn dat de huidige aansluitingen hier niet meer passend zijn. Om dit goed te kunnen checken ontvangt u van ons een leidingschema. Wanneer er leidingen verplaatst moeten worden, raden wij u aan om dit door iemand te laten doen die hier deskundig in is. Wij kunnen dit ook voor u uit handen nemen.

Plan alvast de afwerking

Het schilderen en betegelen van een keuken vindt in de meeste gevallen pas plaats na de montage. Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe keuken na de montage zo snel mogelijk helemaal af is, is het raadzaam om dit soort werkzaamheden van tevoren vast te leggen. Op deze manier kunt u de planning goed op elkaar aan laten sluiten.

5. Bezorging & montage

De montage van uw keuken neemt grofweg een hele werkdag in beslag. U kunt de monteur daarom tussen 7.00 en 7.30 uur bij u op de stoep verwachten. Zijn dag begint met het uitpakken en nogmaals controleren van de goederen. Vervolgens monteert hij de keuken volgens het inmeetrapport en levert hij uw nieuwe keuken aan u op. Wanneer u het opleverrapport hebt getekend, zit het werk van de monteur erop. Er rest nu nog één ding: het aansluiten van de apparatuur. Dit is in principe iets wat u zelf kunt doen of regelen, maar wanneer u liever heeft dat wij de apparatuur voor u aansluiten, is dit ook geen enkel probleem. U dient dit dan van tevoren bij uw keukenadviseur aan te geven.

En dan is het vanaf nu tijd om te genieten in uw nieuwe keuken: wij wensen u veel kookplezier!

Benieuwd hoe een keuken wordt gemonteerd? Bekijk dan de video.

6. Service & garantie

Heeft u vragen over uw garantie, bezorging, montage of onderhoud aan uw nieuwe keuken? Bekijk dan onze veelgestelde vragen óf neem contact met ons op via telefoon, mail, social media of plan eenvoudig online een afspraak.