Keuken koopproces

Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

U heeft een nieuwe keuken gekocht. Wat gebeurt er nu?

1. Het inmeten van uw keuken

Wat gebeurt er deze dag?

Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe keuken straks perfect in de ruimte past, komt er een gespecialiseerde inmeter bij u langs. De inmeter meet de ruimte op en kijkt naar de plaats van ramen en deuren. Daarnaast bekijkt deze persoon hoe uw nieuwe keuken veilig naar de keukenruimte getransporteerd kan worden. De inmeter maakt hier een gedetailleerd verslag van, zodat de keuken kan worden besteld en er niets meer mis kan gaan op het moment dat de keuken geplaatst en gemonteerd wordt.

Wanneer kunt u de inmeter bij u thuis verwachten?

Het is belangrijk dat u tijdens het inmeten thuis bent, zodat u vragen kunt stellen en het inmeetrapport kunt tekenen. Als u wilt weten wanneer de inmeter precies langskomt, kunt u een dag van tevoren contact opnemen met uw keukenadviseur. Zo voorkomt u dat de inmeter voor een gesloten deur staat of dat u onnodig zit te wachten.

De inmeter zag meer dan ikzelf kon zien.

Inmeetafspraak

Weet u al wanneer uw keuken geleverd mag worden?

Als u bij aankoop weet wanneer de keuken geleverd mag worden, maakt u met uw keukenadviseur direct een afspraak voor het inmeten van de nieuwe keuken.

Indien er nog geen mogelijke leverdatum bekend is, staat uw keuken op afroep. 12 weken voordat uw keuken gemonteerd mag worden maakt u een afspraak bij uw keukenadviseur. U kunt dan nog eventuele aanpassingen aan uw nieuwe keuken doorvoeren en u maakt een afspraak om uw keuken in te laten meten.

2. Draag zorg voor tijdige betaling

3 weken voor de levering

U ontvangt van ons een brief waarin wordt vermeld wanneer de keuken bezorgd en gemonteerd wordt. Daarnaast ontvangt u nadere instructies met betrekking tot de betaling en uitleg over de verschillende betaalmogelijkheden.

Om de levering en montage op de door u gewenste datum te kunnen laten plaatsvinden, is het van belang dat u tijdig betaalt. Wij adviseren u om het bedrag over te maken op onze bankrekening of het bedrag af te rekenen in een van onze showrooms. Mocht u liever per maand betalen, dan hebben we hier ook mogelijkheden voor.

3. Tref de juiste voorbereidingen

Eén week voor de levering

U ontvangt wederom een brief, maar dit keer met de bevestiging van het leveringstijdvak en de dag waarop de montage plaatsvindt. Het is belangrijk dat u deze data aan ons bevestigt, zodat er geen misverstanden ontstaan. Dit kan via onze website of via de telefoon. Omdat u vanaf dit moment nog maar één week op uw keuken hoeft te wachten, is het zaak om voorbereidingen te gaan treffen. Om het zo overzichtelijk mogelijk te houden, hebben we de dingen die u niet mag vergeten op een rijtje gezet:

Uw oude keuken dient verwijdert te zijn

Voordat uw nieuwe keuken geplaatst kan worden, moet uw oude keuken verwijderd zijn. Dit klinkt als een hele klus, maar er is een manier om hier hulp bij te krijgen. Heeft u er al aan gedacht om uw keuken te verkopen via een tweedehands site? U maakt iemand blij met uw oude keuken en deze persoon kan u vervolgens helpen om de keuken eruit te halen. Zo vangt u twee vliegen in één klap.

Maak de ruimte schoon en leeg

Wanneer de keuken helemaal verwijderd is, dient de ruimte schoon en leeg te worden gemaakt. Op deze manier kan de monteur al zijn spullen kwijt en vervolgens meteen aan de slag. Houd er rekening mee dat het meer spullen zijn dan u van tevoren denkt, omdat een verpakte keuken twee keer zo veel ruimte inneemt als een gemonteerde keuken.

Voltooi voorbereidings- en leidingswerk

Als u voor een andere keukenopstelling heeft gekozen kan het zijn dat de huidige aansluitingen hier niet meer passend zijn. Om dit goed te kunnen checken ontvangt u van ons een leidingschema. Wanneer er leidingen verplaatst moeten worden, raden wij u aan om dit door iemand te laten doen die hier deskundig in is. Wij kunnen dit ook voor u uit handen nemen.

Plan alvast de afwerking

Het schilderen en betegelen van een keuken vindt in de meeste gevallen pas plaats na de montage. Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe keuken na de montage zo snel mogelijk helemaal af is, is het raadzaam om dit soort werkzaamheden van tevoren vast te leggen. Op deze manier kunt u de planning goed op elkaar aan laten sluiten.

4. De dag van levering

U bent nu officieel eigenaar van uw nieuwe keuken

Vandaag komt de bezorger langs om alle keukenonderdelen af te leveren. Wanneer hij dit heeft gedaan controleert hij alle goederen op juistheid en beschadigingen. Zo kan de monteur op de dag van de montage meteen aan het werk. Als alles akkoord is, ontvangt u de garantiepapieren en bent u officieel eigenaar van de nieuwe keuken. Informatie over de levering kunt u vanaf dat moment in uw orderstatus bekijken.

5. De dag van montage

De dag waarop u heeft gewacht

De montage van uw keuken neemt grofweg een hele werkdag in beslag. U kunt de monteur daarom tussen 7.00 en 7.30 uur bij u op de stoep verwachten. Zijn dag begint met het uitpakken en nogmaals controleren van de goederen. Vervolgens monteert hij de keuken volgens het inmeetrapport en levert hij uw nieuwe keuken aan u op. Wanneer u het opleverrapport hebt getekend, zit het werk van de monteur erop. Er rest nu nog één ding: het aansluiten van de apparatuur. Dit is in principe iets wat u zelf kunt doen of regelen, maar wanneer u liever heeft dat wij de apparatuur voor u aansluiten, is dit ook geen enkel probleem. U dient dit dan van tevoren bij uw keukenadviseur aan te geven.

En dan is het vanaf nu tijd om te genieten in uw nieuwe keuken: wij wensen u veel kookplezier!

Benieuwd hoe een keuken wordt gemonteerd? Bekijk hieronder video.

Hoe onze klanten het proces ervaarden

Video: hoe monteren wij een keuken?

Familie de Vies - Mandemakers Barendrecht

"Echt een fijne afhandeling. Ik ben super gelukkig met de nieuwe keuken!"

"Wij zijn zeer tevreden met onze keuken. Het contact met de adviseur, klantenservice, levering en de plaatsing. Extra vragen werden deskundig beantwoord en als het uitgezocht moest worden volgens afspraak werden wij netjes terug gebeld. De levering was op tijd en alles werd netjes in de huiskamer gezet."

Terug
Sluiten

Hoe kan ik u helpen?