Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Woonkeuken ontwerpen

5 tips voor het ontwerpen van een woonkeuken

Geplaatst op: 19 maart 2018

Een woonkeuken is een sfeervolle combinatie van de keuken en de woonruimte. Een open verbinding tussen de woonkamer en de keuken en een zelfde interieurstijl vormen de basis van een gezellige woonkeuken. Beide ruimtes worden één geheel, wat resulteert in een ruime, uitnodigende uitstraling. Wilt u ook een gezellige woonkeuken ontwerpen bij u thuis? Mandemakers Keukens voorziet u van 5 handige tips!

1. Creëer een open keuken

Een open verbinding tussen uw keuken en woonkamer is essentieel om een gezellige woonkeuken te ontwerpen. Met een open opstelling heeft u altijd mooi aanzicht vanuit beide ruimtes. Ga bijvoorbeeld voor een schiereiland dat beide ruimtes subtiel scheidt, maar anderzijds juist verbindt. Gasten kunnen plaatsnemen aan het bargedeelte en zo zet u gemakkelijk gesprekken voort terwijl u lekkere hapjes bereidt. 

2. Maak van wonen en koken één begrip

Zorg ervoor dat uw kookgedeelte is gericht naar de woonruimte. Kiest u voor een kookeiland? Plaats de kookplaat dan aan de zijde waar u zicht hebt op het woongedeelte. Deze opstelling nodigt uit tot meer interactie met uw gasten of gezin in de woonkamer. 

3. Zorg voor een goed lichtplan

Verlichting maakt gemakkelijk van twee ruimtes één geheel. Door te kiezen voor dezelfde lampen, soort verlichting of lichttinten laat u de keuken en woonkamer vloeiend in elkaar overgaan. Ga bijvoorbeeld voor dezelfde functionele verlichting, zoals spots of een stijlvolle hanglamp of wandlamp in beide gedeeltes. Daarnaast kunt u de woonruimte verrijken met sfeerverlichting, die u te allen tijde kunt aanzetten wanneer u geen gebruik maakt van de keuken. 

4. Kies voor dezelfde interieurstijl

Het is belangrijk dat u de sfeer van de woonkamer doortrekt in de keuken om er één geheel van te maken. Kies daarom voor dezelfde interieurstijl, zoals klassiek, modern, industrieel of landelijk. Dit doet u gemakkelijk door bepaalde decoratie-items in de gewenste stijl in beide ruimtes terug te laten komen. Denk aan schilderijen, fotolijstjes, plantenbakken, opbergpotten, waxinelichthouders et cetera. 

5. Ontwerp uw eigen keuken in 3D

Alvast zelf aan de slag gaan met onze 3D-ontwerper? Met het gratis programma van Mandemakers Keukens is dit heel eenvoudig. U heeft keuze uit talloze opstellingen, stijlen, werkbladen, kasten, apparaten en veel meer. Start hier uw 3D-ontwerp.