Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Industriële keukens

Een industriële keuken kenmerkt zich door ruimte, grove materialen en een stoere uitstraling. In tegenstelling tot moderne en design keukens waar alles tot in de puntjes wordt afgewerkt, staan in een industriële keuken oneffenheden en ruwe randjes centraal. De kracht van deze keukenstijl is om verschillende materialen, kleuren en type meubelen zodanig te combineren, dat er een gevoel van eenheid ontstaat.

De kenmerken van een industriële keuken

Benieuwd welke elementen de sfeer in een industriële keuken bepalen? We hebben de belangrijkste kenmerken voor u opgesomd:

  • Robuuste materialen. In een industriële keuken wordt veelal gebruik gemaakt van robuuste materialen. Denk hierbij aan RVS, metaal en ruw hout. Ook beton wordt in dit type keuken graag gezien. Zo is een betonnen aanrechtblad een prachtige eyecatcher in een industrieel interieur. 
  • Natuurlijke kleuren. Felle kleuren zien we in industriële keukens niet vaak. In plaats daarvan zijn kleuren zoals grijs, bruin, zwart en donkergroen populair. Hiermee creëert u een neutraal en natuurlijk effect.
  • Strakke indeling. Zorg altijd voor een strakke indeling en houd de afstanden kort. Dit werkt het meest praktisch wanneer u in de keuken bezig bent.
  • Ruimtelijk. Een ruimtelijke sfeer is in een industriële keuken onmisbaar. Een hoog plafond speelt hier een grote rol bij.

Industriële accessoires

In een industriële keuken kunt u zich uitleven wat betreft accessoires. Deze zien we namelijk op vrijwel elke hoek van de keuken terugkomen. Wat denkt u van grove, metalen hanglampen, stoelen met RVS poten, ijzeren vitrinekasten en een paar grote planten? Daarnaast kunt u pannen en ander kookgerei aan de muur ophangen en voorraadpotten op planken tentoonstellen. Zo creëert u een huiselijke sfeer.

Kom naar de winkel

Wilt u meer weten over de kenmerken van een industriële keuken? Breng dan een bezoekje aan één van onze winkels en laat uzelf inspireren. Bovendien beantwoorden onze adviseurs graag uw vragen.

Meer keukenstijlen bekijken?

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Lees verder

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.