Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Contact met Mandemakers

Heeft u een vraag over uw nieuwe keuken of bestaande keuken van Mandemakers Keukens? Wellicht dat u het antwoord kunt vinden in onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Aankoop
Betaling
Bezorging
Inmeten
Montage
Garantie
Onderhoud
Overige
Aankoop
Wat als ik na de koop nog iets wil veranderen aan mijn keuken?

Dat is geen probleem. U kunt uw nieuwe keuken nog aanpassen totdat de keuken gemeten is. De bestelling van de keuken wordt geplaatst na het inmeten en na controle door speciale ordercontroleurs van onze afdeling op het hoofdkantoor.

Wat houdt het in als ik een keuken koop op afroep?

Dat betekent dat wij uw keuken hebben gereserveerd bij de fabrikant. Deze keuken is nog niet geproduceerd, maar wel door u gekocht. U kunt uw keuken nu nog aanpassen. Na het definitief plaatsen van de bestelling gaat het produceren van de keuken van start en bepalen we in overleg met u wanneer de keuken klaar moet zijn. Wij bieden u de service om uw keuken kosteloos op afroep te laten staan. Uw keuken mag maximaal een jaar op afroep staan. Bij veel andere keukenzaken moet u bij een afroep extra kosten gaan betalen in verband met prijsschommelingen.

Krijg ik bij Mandemakers een tekening van mijn nieuwe keuken?

Onze keukenadviseurs zijn specialisten in persoonlijk advies. Wanneer u een goed beeld hebt van uw nieuwe keuken maken zij een 2D- of 3D tekening van de keuken. In een 3D tekening kunnen zij zelfs een deel van de woon- of eetkamer meenemen zodat u precies kunt zien hoe de keuken in uw woning eruit gaat zien. Op onze website kunt u zelf ook een 3D tekening maken. Wanneer alles definitief is, ontvangt u ook een leidingadviesplan. Dit is een tekening van hoe leidingen (zoals voor gas, water en elektriciteit) moeten worden aangelegd als voorbereiding op de plaatsing van uw keuken.

Kan ik bij Mandemakers Keukens altijd een offerte aanvragen?

U kunt bij ons altijd een vrijblijvende offerte aanvragen. Ook bestaat de mogelijkheid om een 2D- of 3D te laten maken zodat u een goed beeld krijgt van hoe de keuken in uw woning eruit gaat zien. Het is handig om hiervoor een afspraak te maken in een van onze showrooms zodat wij alle tijd voor u hebben. Dit kan telefonisch of via de website.

Betaling
Hoe zit het met de betaling van mijn keuken?

U heeft drie betalingsopties:

  1. U betaalt bij de levering van de keuken aan onze chauffeur. Houd er rekening mee dat uw pinlimiet hoog genoeg is ingesteld.
  2. U maakt een week voor levering het bedrag over op ons rekeningnummer NL 76 RABO 0124 8657 20 t.n.v. Mandemakers Keukens. 
  3. U rekent het bedrag af in onze showroom.
Moet ik een aanbetaling doen wanneer ik bij Mandemakers Keukens een keuken koop?

Nee, bij ons hoeft u niets aan te betalen.

Bezorging
Wat is de levertijd van een keuken?

De gemiddelde leveren van een keuken is 8 tot 12 weken. Dit is veelal afhankelijk van de grootte, speciefieke wensen en het merk van de keuken. Er is veel mogelijk als u uw keuken snel nodig heeft. Informeer hiernaar bij uw keukenadviseur.

Mocht u direct een keuken nodig hebben informeer dan naar onze showroomkeukens die te koop staan. Deze kunnen direct uit de showroom afgehaald worden en hierop krijgt u korting tot wel 70%.

Wat als mijn keuken op een etage geleverd moet worden?

Wij zijn in bezit van een eigen ladderlift, waardoor we ook kunnen leveren wanneer u op een etage woont. In de meeste gevallen gaat deze lift tot en met de 3e etage. Woont u hoger dan een 3e etage? Dan zijn de kosten voor bijvoorbeeld een hijskraan voor uw eigen rekening.

Wat zijn de bezorgkosten van een keuken?

In Nederland en België betaalt u geen bezorgkosten.

Kan ik zelf bepalen wanneer mijn keuken geleverd en gemonteerd wordt?

Mandemakers Keukens doet in eerste instantie een voorstel voor het leveren en monteren van de keuken. Dit wordt op weekbasis bepaald. Dit gaat uiteraard altijd in overleg met u. Wanneer u bijvoorbeeld op vakantie bent of een nieuwbouwwoning hebt, dan kijken we samen met u naar een geschikte week voor levering. We houden u verder op de hoogte op welke datum en tijdvak we de keuken komen leveren.

Wordt de keuken op de dag van levering direct gemonteerd?

De levering en montage worden los van elkaar gepland. De keuken wordt één werkdag na levering gemonteerd.

Worden keukens ook in het weekend geplaatst?

Nee, dit is altijd van maandag tot en met vrijdag.

Levert Mandemakers ook in het buitenland?

Ja, dit is geen probleem. Informeer bij uw keukenadviseur naar de mogelijkheden voor bezorging in het buitenland. 

Inmeten
Hoe kan ik een inmeetafspraak plannen?

Het beste kunt u contact opnemen met de showroom waar u de keuken heeft gekocht. Bekijk hier onze contactgegevens per showroom.

Kan ik ook zelf de keuken inmeten?

Dit is alleen mogelijk als u ook zelf de keuken monteert. In dit geval neemt u zelf de verantwoordelijkheid. We adviseren daarom altijd om de inmeting te laten doen door onze gespecialiseerde inmeters. Bovendien is inmeten altijd kosteloos voor u. 

Wat gebeurt er bij een inmeetafspraak?

Om ervoor te zorgen dat uw nieuwe keuken straks perfect in de ruimte past, komt er een gespecialiseerde inmeter bij u langs. We gaan alsvolgt te werk:

  • De inmeter meet de ruimte op door middel van een laser en kijkt naar de plaats van ramen en deuren.
  • Daarnaast bekijkt de inmeter hoe uw nieuwe keuken veilig naar de keukenruimte getransporteerd kan worden.
  • De inmeter maakt hier een gedetailleerd verslag van, zodat de keuken geplaatst en gemonteerd kan worden zoals verkocht. 
Wat als ik een nieuwbouwwoning heb?

Wanneer u een nieuwbouwhuis heeft, dan moeten de binnenmuren er al staan om de inmeting te kunnen doen.

Kan de inmeting ook plaatsvinden als de ‘oude’ keuken er nog staat?

Dit is geen probleem. Bij een bestaande woning mag de oude keuken er nog gewoon staan tijdens de inmeting.

Moet ik bij de inmeting aanwezig zijn?

Het is belangrijk dat u tijden het inmeten thuis bent, zodat wij u vragen kunnen stellen en we kunnen doorspreken hoe ruimte aangepast moet worden.

Op welke moment vindt de inmeting plaats?

Wanneer u getekend heeft voor de keuken, dan gaan we volgende data plannen: 

  1. Datum voor de inmeetafspraak
  2. Datum voor levering
  3. Indien de keuken door ons gemonteerd wordt, de datum voor de montage. 
Hoeveel tijd meemt een inmeting in beslag?

De inmeting duurt ongeveer 1 uur. 

Wat zijn de kosten van een inmeting?

De inmeting is kosteloos voor u.

Wat als ik nog niet precies weet wanneer mijn nieuwe keuken geleverd moet worden?

Als u nog niet weet wanneer uw nieuwe keuken geleverd moet worden, bijvoorbeeld als u een nieuwbouwhuis hebt gekocht, dan kunt u uw keuken op afroep kopen. Onder het kopje ‘Aankoop’ leest u wat dit inhoudt.

Montage
Wat houdt montage van mijn keuken precies in?

De montage van uw keuken neemt minimaal een hele werkdag in beslag. U kunt de monteur daarom tussen 7.00 en 7.30 uur bij u verwachten. We beginnen de dag met het uitpakken en nogmaals controleren van de goederen. Vervolgens monteren we de keuken volgens de tekening die gemaakt is in de showroom en leveren we uw nieuwe keuken aan u op. Wanneer u het opleverrapport hebt getekend, dan zit het werk van de monteur erop. Er rest nu nog één ding: het aansluiten van de apparatuur. Dit is in principe iets wat u zelf kunt doen of regelen, maar wanneer u liever heeft dat wij de apparatuur voor u aansluiten, is dit ook geen enkel probleem. U dient dit dan van tevoren bij uw keukenadviseur aan te geven.

Wat zijn de kosten van montage?

De kosten van het monteren van de keuken zijn afhankelijk van meerdere factoren, zoals de grootte en de moeilijkheidsgraad van de keuken. Dit kunnen we het beste inschatten wanneer de keuken volledig is ontworpen.

Hoe lang duurt het monteren van de keuken?

De montage van uw keuken neemt minimaal een hele werkdag in beslag. U kunt de monteur daarom meestal tussen 7.00 en 7.30 uur bij u verwachten. Het werkelijke tijdstip wordt uiteraard met u besproken. De dag voor montage neemt de monteur contact op hoelaat hij aanwezig is.

Wordt bij de montage van mijn keuken ook alle apparaten aangesloten?

Standaard worden bij de montage de apparaten niet aangesloten, vaak willen klanten dit zelf. Uiteraard kunnen wij dit wel voor u verzorgen. Wanneer u dit aangeeft bij uw keukenadviseur zorgen we ervoor dat er een monteur bij u komt die gekwalificeerd is om de apparatuur aan te sluiten.

Wie monteert mijn keuken?

U kunt kiezen of u de keuken zelf wilt monteren of dat door onze eigen monteur of zelf opgeleide monteurs die alleen voor ons werken. Onze monteurs zijn intern opgeleid en worden continue bijgeschoold. Afhankelijk van de grootte van de keuken komen er één of twee monteurs uw keuken monteren. De keuken wordt één werkdag na levering gemonteerd.

Garantie
Hoe lang heb ik garantie op mijn nieuwe keuken?

U heeft 5 jaar garantie op uw nieuwe keuken. Dat is vijf jaar lang compleet zorg- en risicovrij genieten van uw keuken. De garantie op het werkblad bedraagt 2 jaar en van apparatuur is afhankelijk van het merk apparatuur en het aantal apparaten. De garantie op de keuken verloopt volledig via Mandemakers Keukens.

Hoe lang is de garantie op de apparatuur?

De service en garantie van apparaten wordt door de fabrikant verzorgd. U kunt rechtstreeks contact opnemen met het merk van het betreffende apparaat om een servicebezoek in te plannen. Of neem contact op met onze klantenservice en zij gaan zorgen dat er met u contact opgenomen gaat worden. Elke fabrikant hanteert een andere garantie op hun producten.

Wat zijn de garantievoorwaarden?
Wat als de garantietermijn is verlopen?

Wij geven levenslange service. Neem daarvoor contact op met onze klantenservice via formulier of telefoon.

Onderhoud
Hoe onderhoud ik mijn keuken van Mandemakers Keukens?

Gebruik daarvoor de speciaal ontwikkelde Bling-set, verkrijgbaar bij Mandemakers Keukens. De samenstelling van Bling zorgt voor een hygiënische en stralende keuken. Afhankelijk van de materialen in uw keuken kiest u een van de verschillende onderhoudssets. Meer informatie over Bling en de verschillende sets kunt u vinden op de website www.onderhoudset.nl.

Overige
Is Mandemakers Keukens CBW-erkend?

Mandemakers Keukens heeft CBW-erkenning waarmee we gegarandeerde zekerheid bieden. Met deze CBW-erkenning hebben wij verkoopwaarden die u extra goed beschermen bij de aankoop van uw keuken. Onafhankelijke klachtafhandeling en garantie zijn zo voor u vanzelfsprekend. Mochten er onverhoopt geschillen voorkomen, dan neemt CBW de zaken over en geeft garantie af. Bekijk hier onze CBW-voorwaarden.

.

Staat uw vraag er niet bij?

Neem dan contact op via onderstaande mogelijkheden. We helpen u graag verder.

Wilt u dat wij contact met u opnemen?

Vul het contactformulier in en we zullen zo snel mogelijk contact opnemen om u verder te helpen.

Contactformulier

Algemene vraag

Klantenservice 1/3 algemeen

Klantenservice 1/3 algemeen
Aanhef*

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.

Service en garantie

Klantenservice 2/3 service & garantie

Klantenservice 2/3 service & garantie
Aanhef*

Wij gaan vertrouwelijk met uw gegevens om, zoals u kunt lezen in ons privacybeleid.