Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
Wat kost een nieuwe keuken?

Binnen 5 minuten heeft u een prijsindicatie

  • Bepaal uw opstelling Kies een rechte, hoek of eilandopstelling
  • Stel uw nieuwe keuken samen Kies een werkblad, uitstraling en gewenste apparatuur
  • Ontvang de totaalprijs Wij sturen u de totaalprijs van uw keuken toe
Snel een handig overzicht in beeld!

Vul uw gegevens in om te starten

Aanhef
 
 *

 

Wij verwerken uw persoonsgegevens conform ons privacybeleid. Dit beleid vindt u hier. Als u verder gaat met het invullen van het formulier gaan wij er vanuit dat u ons beleid heeft gelezen.

Wat kost een keuken?

Wat kost een keuken? Dat is een vraag die we vaak krijgen. De kosten van een keuken hangen af van verschillende factoren. Kiest u bijvoorbeeld voor een nieuwe keuken of gaat het om een renovatie. De prijs van een keuken wordt opgebouwd uit verschillende onderdelen, denk aan de kosten voor de apparatuur, het werkblad en de kasten. Lees met welke kosten u rekening kunt houden.

Keukenopstellingen

De opstelling van uw keuken, bepaalt voor een groot deel wat de keuken gaat kosten. Een kleine rechte keuken heeft een lagere prijs dan een hoekkeuken of een grote eilandkeuken. Denk vooraf goed na over de keukenindeling. 

Overigens is het erg afhankelijk van de ruimte. Hier wilt u overigens het optimale uithalen. Alleen hebben bepaalde keuzes dan wel een andere kostenplaatje.

 

Apparatuur

Wat kost een vaatwasser, een afzuigkap, een oven, een elektrisch fornuis of een koelkast? Wat keukenapparatuur kost, hangt vooral af van het merk. Kiest u voor een eigen merk, dan zijn de kosten voor de apparatuur lager dan wanneer u voor een A-merk gaat.

Ook is er verschil in kosten tussen inbouwapparatuur en losse apparaten. Gemiddeld bepaalt de prijs van de keukenapparatuur zo’n 40% van de totale keukenprijs.

Keukenkasten

De prijs van de keukenkastjes en keukendeurtjes bepaalt voor ongeveer 40% de totale prijs van uw nieuwe keuken. Wat kastjes en deurtjes kosten, hangt af van de vorm van de kast, het materiaal en de handgrepen. Een draaibare carrouselkast, een greeploze brede lade en een hoge buffetkast hebben allemaal een ander prijskaartje.

Werkbladen

De prijs van een keukenblad hangt af van een aantal factoren. Denk aan de dikte en het materiaal van het blad. Zo is bijvoorbeeld de prijs van een kunststof aanrechtblad lager dan die van composiet, dekton of keramiek werkblad. Het werkblad bepaalt voor zo’n 20% de prijs van uw keuken. 

Gemiddelde kosten voor een keuken

De kosten van een keuken hangen dus af van de keuzes die u maakt. Wat precies de prijs wordt, is dus moeilijk te zeggen. Wel kunnen we u vertellen wat een keuken gemiddeld kost. De gemiddelde prijs voor een nieuwe keuken ligt tussen de € 5.000 voor een eenvoudige keuken en € 25.000 voor een ruime maatwerkkeuken. Vergeet niet dat er naast deze gemiddelde aanschafprijs ook kosten zijn voor montage en andere zaken, zoals het omleggen van leidingen, stuc- of schilderwerk. Gemiddeld bestaan de totale kosten van een keuken voor 80% uit de aanschafprijs van de keuken en voor 20% uit bijkomende kosten.

Eigenlijk is niets onmogelijk

Stefan de Joode, al 14 jaar ontwerper bij Mandemakers

Een keuken van Mandemakers

Eigenlijk is niets onmogelijk

Mensen weten eigenlijk niet wat er allemaal mogelijk is. Er is meer mogelijk dan ze vaak denken. Daar zit ook de uitdaging voor de ontwerpafdeling.