Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Houten keukens

De houten keuken is nostalgisch, stijlvol en tijdloos. Bovendien biedt deze keukenstijl vele mogelijkheden. Keukens met hout kunnen namelijk met diverse andere stijlen en kleuren gecombineerd worden.

Steigerhouten keuken

Wanneer u hebt besloten om voor een houten keuken te kiezen, hebt u de keuze uit talloze houtsoorten. Het ene hout is het andere niet en daarom ademt elk stuk hout een andere sfeer. Steigerhout is een goed voorbeeld van een houtsoort met een robuuste, stoere uitstraling. Dit type hout is bovendien in verschillende vormen verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen voor nieuw of gebruikt steigerhout en er zijn verschillende kleurtinten verkrijgbaar, variërend van licht tot donker. In vergelijking met eikenhout zijn de keukens met steigerhout wat ruwer, robuuster en stoerder. Daarom is deze houtsoort goed te combineren met bijvoorbeeld een industriële keuken. Wij vertellen u graag meer over de steigerhouten keukens van Mandemakers.

Eiken keukens

Een van de meest gebruikte houtsoorten is eikenhout. Deze houtsoort is hard en sterk en daardoor gemakkelijk te behandelen. De lichte kleur zorgt voor een open uitstraling in uw eiken keuken. In vergelijking met steigerhout is een keuken van eikenhout wat duurder. Dit is echter geen reden om niet te investeren in dit type hout, want de unieke kleuren zorgen voor een prachtige, warme uitstraling in uw keuken. Dankzij de lichte kleur is eikenhout goed te combineren met bijvoorbeeld een moderne keukenstijl, maar landelijk of klassiek behoort ook tot uw mogelijkheden. Lees hier meer over eiken keukens

Houten werkblad

Wanneer u een houten keuken binnenstapt is er één ding wat u direct opvalt: de warme sfeer. Hout geeft uw keuken een gezellige uitstraling. Niet alleen de warme tint draagt hieraan bij, ook de natuurlijke aard van het materiaal creëert een prettige ambiance. Kiest u liever voor een subtiele touch, dan is het houten werkblad de ultieme oplossing. Een keukenblad van hout biedt nog steeds een warme, stijlvolle uitstraling, maar dan met mate. Lees meer over de mogelijkheden van een houten werkblad op onze website.

Houtlook keukens

De houtlook keuken biedt dezelfde uitstraling als een houten keuken, maar is makkelijker in het onderhoud. Hierbij behoudt u de voordelen van de houtlook, zoals de warme en knusse uitstraling, maar heeft u geen last van de bewerkelijkheid van hout. Dit houdt in dat u geen last heeft van de effecten van vocht of warmte, omdat het hier niet om een natuurlijk materiaal gaat. De keuken met houtlook is hierdoor gemakkelijk in onderhoud en bovendien kras-, hitte- en vochtbestendig. Tot slot is een keuken met houtlook ook voordeliger dan een houten keuken. Zo waant u zich in de knusse sfeer van een houten keuken, maar geniet u tegelijkertijd van alle voordelen van een passend alternatief. Lees hier meer over houtlook keukens.

Meer keukenstijlen bekijken?

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Lees verder

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Kom naar een van onze keukenwinkels

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een houten keuken? Breng een bezoek aan een van onze keukenwinkels en laat u inspireren door ons ruime assortiment voorbeeldkeukens. Bovendien kunt u bij een van onze adviseurs terecht voor een passend en persoonlijk keukenadvies.