Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

U-keukens: een genot om in te koken

Een U-keuken is erg prettig om in te koken. Er is ruim voldoende opbergruimte en u heeft met een keuken in U-vorm veel werkruimte. Beschikt u over voldoende ruimte? Dan kunt u zelfs een gezellige eetplaats maken in uw U-keuken. Bovendien zijn U-keukens beschikbaar in allerlei verschillende indelingen en stijlen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Mandemakers vertelt u graag meer over de diversiteit van U-keukens.

Diverse mogelijkheden van U-keukens

Een U-keuken neemt drie wanden in beslag. In het midden heeft u een open ruimte om aan het werkblad maaltijden te bereiden. Heeft u een kleine ruimte voor de keuken? Kies dan voor een kleine U-keuken. Het is van belang dat u hier voldoende bewegingsvrijheid heeft. Zorg er dus voor dat de ruimte niet te klein is waar de U-keuken komt te staan. Er mag ook niet te veel ruimte tussen de aanrechtbladen zitten. Te veel ruimte zorgt ervoor dat u meer afstand moet afleggen tijdens het koken. Houdt daarom rekening met de keukendriehoek. De vuistregel van de keukendriehoek houdt in dat de afstand tussen het fornuis, de spoelbak en de koelkast niet meer dan acht meter bedraagt. Het is dus belangrijk dat de ruimte niet te klein en niet te groot is. Beschikt u over een grote ruimte? Dan is het ook ideaal om een keukenelement niet tegen de wand te plaatsen, maar juist midden in de ruimte. Zo creëert u een U-keuken met bar. Hier kunt u barkrukken plaatsen zodat uw gasten of huisgenoten gezellig vlakbij u zitten als u kookt. Bovendien kunt u hier zelfs een gezellige eethoek van maken. Een U-vormige keuken met bar is daarnaast ideaal om ’s ochtends eenvoudig te ontbijten of ’s avonds met vrienden te borrelen.

Zoals u leest, is een keuken in U-vorm beschikbaar in diverse afmetingen. Zowel voor een kleine als grote ruimte komt een U-keuken goed tot zijn recht. Mocht u over veel ruimte beschikken, dan is een U-keuken met eiland ook een mogelijkheid. Hierbij plaatst u een keuken- of kookeiland in de open ruimte van de U-keuken. Ook hierbij blijft het van belang dat er voldoende ruimte is tussen de werkbladen en keukenkasten. Daarnaast is een keukeneiland ook de ideale plek om barkrukken te plaatsen om te eten of borrelen. Wanneer u een kleine U-keuken heeft, zijn er toch veel manieren om deze groter te laten lijken. Een U-keuken met raam oogt bijvoorbeeld al veel ruimtelijker dan een keuken zonder raam. Zorg ervoor dat er zo min mogelijk losse keukenspulletjes in uw keuken staan. Hoe rustiger de keuken, hoe ruimtelijker deze oogt. Maak daarnaast ook zo veel mogelijk gebruik van inbouwapparatuur.

Stijl voor elk interieur

Alvorens u een U-keuken koopt, is het belangrijk om na te denken over de stijl. Er zijn namelijk talloze stijlen U-keukens. De stijl bepaalt de sfeer in uw woning. De stijlkeuze is daarom erg belangrijk. Een moderne U-keuken kenmerkt zich aan de gladde, rechte afwerking. Keukenkastjes hebben meestal geen grepen en de kleur is vaak wit, zwart of grijs. Kiest u liever voor een rustieke, landelijke uitstraling? Ga dan voor een houten of natuurstenen U-keuken. Natuurmaterialen en warme kleuren zijn kenmerkend voor de landelijke sfeer. Gaat u liever voor een stoere, robuuste look? Dan is een industriële keuken wellicht wat voor u. Wat dacht u van een stoere betonlook keuken in U-vorm? Welke stijl ook bij u past, deze is altijd te verwerken in een U-keuken. 

Neem een kijkje in onze showroom

Wilt u de diverse mogelijkheden aan U-keukens met eigen ogen zien? Kom dan langs en bekijk de U-keukens in onze showroom. Hier vindt u complete U-keukens en wordt u vriendelijk geholpen. Wenst u persoonlijk advies? Maak dan vooraf een afspraak met een van onze adviseurs. Onze adviseurs luisteren naar uw wensen en stellen met u een complete hoekkeuken samen naar uw wensen.

Voor iedere ruimte een juiste keukenopstelling

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het…

Lees verder

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.