Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Open keuken: koken in gezellige sferen

Een open keuken betrekt de keuken bij de woonkamer. Bent u een echt gezelligheidsmens? Dan is een open keuken zeker iets voor u! Deze keukenopstelling maakt het mogelijk om tijdens het koken met gasten in gesprek te blijven of uw spelende kinderen in de woonkamer in de gaten te houden. Daarnaast brengt deze keukenopstelling ook vele praktische voordelen met zich mee.
 

Open keuken met kookeiland

Wilt u een open keuken en beschikt u over voldoende ruimte? Overweeg dan eens om uw keuken te voorzien van een kookeiland. Een kookeiland is namelijk een prachtige basis voor deze keukenopstelling: het zorgt niet alleen voor een ruime hoeveelheid kast- en werkruimte, maar zorgt er ook voor dat u niet met uw rug naar de woonkamer staat te koken. Wel zo gezellig wanneer visite in de woonkamer heeft plaatsgenomen.


Ruimtelijke sfeer

Een open keuken bevordert het ruimtelijke gevoel doordat zowel de woonkamer als de keuken zich in dezelfde ruimte bevinden. Belangrijk hierbij is wel dat u uw keuken opgeruimd probeert te houden. Bij een rommelige keuken oogt de woonkamer namelijk ook direct wat rommeliger. Een tip is dan ook om voor voldoende kastruimte te zorgen wanneer u een open keuken gaat kopen. Zo kunt u al uw keukengerei netjes opbergen. En zoals men altijd zegt: opgeruimd staat netjes.

Creëer eenheid

Om het optimale effect van een open keuken te bereiken, is het belangrijk dat er eenheid wordt gecreëerd in de keuken en woonkamer. Zorg daarom dat de stijl van de keuken en woonkamer in elkaar overlopen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld voor dezelfde kleurcombinaties te kiezen of bepaalde patronen in beide ruimtes terug te laten komen. Hoe meer eenheid, hoe beter de open keuken tot zijn recht komt.

Kom naar de winkel

Wilt u meer inspiratie opdoen voor uw open keuken? Breng dan een bezoek aan één van onze winkels en laat u adviseren door onze adviseurs.

100 pagina's!
Mandemakers keukenboek
Kostenloos inspiratie magazine?

Laat u inspireren door de allernieuwste trends in hét huis van keukens. Nú gratis thuisbezorgd!

Voor iedere ruimte een juiste keukenopstelling

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het…

Lees verder

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.