Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Klassieke keukens

In de klassieke keuken heerst in vergelijking met andere keukenstijlen verreweg de warmste en meest nostalgische sfeer. Dit heeft alles te maken met het feit dat klassieke keukens u mee terug in de tijd nemen. De tijd van een grof gietijzeren fornuis, een prachtige schouw en sierlijke afwerkingen. In een klassieke keuken voelt u zich direct thuis.

Huiselijke sfeer

Een plantje hier en daar, schilderijtjes op de schouw, een grove fruitschaal op het aanrecht, kookgerei dat aan de muur hangt: een klassieke keuken leeft. Dit zorgt dan ook voor de knusse en huiselijke sfeer. Niet alleen accessoires maken de ruimte sfeervol, ook het materiaal- en kleurgebruik speelt hier een belangrijke rol in. Om het nostalgische gevoel te bevorderen wordt er in klassieke keukens veel hout gebruikt. Daarnaast zijn aardse kleuren en lichte, warme tinten zoals beige en crème zeer populair.

Sierlijke afwerkingen

In een klassieke keuken kunt u niet om de sierlijke afwerkingen heen. Allereerst is vrijwel iedere klassieke keuken voorzien van sierlijke keukenfronten met daarop een bijpassende greep. Denk aan een greep in de vorm van een knop of kom of een greep van gesmeed ijzer. Ook hangkasten met glazen deurtjes, open kasten en een sierlijke kraan mogen niet ontbreken. Evenals een prachtige schouw die het helemaal af maakt.

Moderne en stijlvolle keukenapparatuur

Net zoals moderne en design keukens beschikken klassieke keukens over de nieuwste en meest moderne apparatuur. Het verschil is echter dat de moderne apparatuur een klassieke look heeft. Denk aan een groot gietijzeren fornuis dat tevens als ware blikvanger dient en een stijlvolle oven. Door alle keukenapparatuur een klassiek jasje aan te geven, vormt de keuken een echte eenheid.

Laat uzelf inspireren

Bent u benieuwd naar onze collectie klassieke keukens? Bestel dan nu ons gratis keukenboek dat vol staat met informatie en inspiratie voor uw ideale keuken.

Meer keukenstijlen bekijken?

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.

Lees verder

Bekijk hier een overzicht van alle keukenstijlen van Mandemakers Keukens.