Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Een kookeiland of keukeneiland voor iedere keuken

Maak van je kookeiland een gezellige ontmoetingsplek

Een kookeiland is de ideale keukenopstelling voor de keukenliefhebbers. En dat is niet zomaar. Met een keukeneiland creëert u meer dan alleen een keuken. Een kookeiland is, naast een handige plek om te koken, ook een gezellige plek waar u heerlijk kunt ontbijten, met vrienden kunt dineren of om te borrelen. Heeft u maar een kleine ruimte ter beschikking? Dat is geen probleem. Er zijn talloze mogelijkheden met een kookeiland waardoor er altijd een in uw ruimte past. Daarnaast zijn de eilanden verkrijgbaar in diverse stijlen. Kortom, met een kookeiland kunt u alle kanten op. Wilt u meer weten over eiland keukens of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Wij vertellen u graag meer.

Mogelijkheden van een kookeiland

Wilt u een kookeiland kopen? Dan is het van belang om op een aantal aspecten te letten. Een keuken met eiland is het meest geschikt voor een grote ruimte. Er moet namelijk voldoende ruimte om het eiland zijn zodat u nog genoeg bewegingsvrijheid overhoudt. Heeft u niet voldoende ruimte voor een keukeneiland los in de ruimte? Ook dan is er nog meer mogelijk dan u denkt.

Afmetingen kookeiland

Het is belangrijk om de juiste afmetingen van een kookeiland te kiezen zodat er altijd voldoende loopruimte om het werkeiland in de keuken is. De bewegingsruimte mag ook niet te veel zijn, anders legt u veel afstand af tijdens het koken. De ideale bewegingsruimte rondom het kookeiland is 1 tot 1,20 meter. De breedte van een kookeiland is meestal tussen de 2,50 en 2,70 meter. De diepte van een kookeiland is gemiddeld ongeveer 1,10 meter.

Heeft u een grote ruimte, dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor een groot kookeiland. Ga voor een klein kookeiland of een smal kookeiland wanneer het gemiddelde formaat niet in de ruimte past. Ben je benieuwd welke afmetingen het meest geschikt zijn in uw keuken? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Zij staan graag voor u klaar om u te voorzien van een vrijblijvend advies.

Schiereiland keuken

Een keuken met schiereiland is ideaal wanneer u niet voldoende ruimte heeft voor een los kookeiland. Een schiereiland zit met een korte zijde aan de muur.  Zo is er enkel aan de andere kant loopruimte vereist. Door een aantal barkrukken aan het schiereiland te plaatsen, creëert u een gezellige plek waar u samen kunt eten en drinken met familie en vrienden.

Een ander voordeel van een schiereiland in de keuken is dat uw keukenapparatuur eenvoudig kunt aansluiten aan leidingen en stopcontacten in de muur. Wilt u toch liever een echt werkeiland in de keuken? Dan kunt u eventueel kiezen voor een klein kookeiland. Het is dan wel belangrijk om de ruimte goed op te meten zodat het kookeiland in de kleine ruimte past.

100 pagina's!
Mandemakers keukenboek
Kostenloos inspiratie magazine?

Laat u inspireren door de allernieuwste trends in hét huis van keukens. Nú gratis thuisbezorgd!

Stopcontact keukeneiland

Afhankelijk waarvoor u het keukeneiland wilt gebruiken, is een stopcontact vaak noodzakelijk. Als u een keukeneiland enkel gebruikt om gezellig bijeen te komen met vrienden en familie, is een stopcontact niet per se nodig.

Een stopcontact in het keukeneiland is wel noodzakelijk wanneer u hier voedsel wilt bereiden of het kookeiland gebruikt als extra aanrechtblad voor uw keukenapparatuur. Bedenk dan al voor u een kookeiland aanschaft, waar u de stopcontacten wilt hebben.

Dit kan bijvoorbeeld in het werkblad. Een andere optie is om het stopcontact aan de zijkant van het eiland te plaatsen. Er zijn dus meerdere mogelijkheden, bedenk daarom van tevoren goed wat u praktisch vindt.

 

Kookeiland met spoelbak en kookplaat

Het is ook van belang om goed te bedenken waarvoor u een kookeiland wilt. Vindt u het prettig om een spoelbak te hebben die los staat van de rest van de keuken? Dan is een spoeleiland zeker wat voor u.

Wilt u een keukeneiland met kookplaat? Dan is het van belang om rekening te houden met een kookeiland met afzuigkap. Er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om afzuigkappen boven een kookeiland, maar bedenk al van tevoren goed wat voor soort afzuigkap u wenst.

Als u kiest voor meerdere functies van het kookeiland, let dan goed op de indeling van het kookeiland. Houd er rekening mee dat er vrij werkblad is naast de kookplaat en de spoelbak zodat u op de beste manier uw maaltijden kunt bereiden. Met een kookeiland met zitgedeelte, bijvoorbeeld barkrukken aan een kant, creëert u een gezellige setting waar u met familie of vrienden bijeen kunt komen.


Keukens met kookeiland voor iedere stijl

Kookeiland zijn er in talloze varianten en stijlen. Hout en andere natuurlijke materialen zijn kenmerkend voor een landelijke keuken met eiland. Een kookeiland van hout heeft een warme en gezellige uitstraling. Moderne keukens met kookeiland hebben een veel strakkere uitstraling. Deze keuken is vaak voorzien van greeploze fronten en er wordt weinig gebruik gemaakt van losse keukenapparatuur en andere keukenspullen op het aanrechtblad.

Een kookeiland in wit is meestal prachtig in een modern interieur. Daarnaast geeft een witte keuken met kookeiland een ruimtelijke uitstraling. Een keukeneiland in het zwart is uiteraard ook een mogelijkheid. De zwarte kleur geeft een stoere uitstraling en geeft het kookeiland een industrieel aanzicht. Kortom, er zijn veel verschillende soorten stijlen als het gaat om kookeilanden. Of u nou houdt van luxe keukens met eiland, design keuken eiland of een keukeneiland van hout: alles is mogelijk.

Bekijk de kookeilanden en ontdek de mogelijkheden

Wilt u liever de diverse mogelijkheden van keukeneilanden met eigen ogen zien? Kom dan gerust langs en bekijk uw ideale kookeiland in een van onze showrooms. Wenst u persoonlijk advies? Maak dan vooraf een afspraak met een van onze adviseurs. Onze adviseurs luisteren naar uw wensen en stellen met u een complete kookeiland of keukeneiland samen naar uw stijl.

Voor iedere ruimte een juiste keukenopstelling

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het…

Lees verder

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.