Creëer een open keuken met een kookeiland

Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw

Kookeiland

Maak van je kookeiland een gezellige ontmoetingsplek

Duurt een dag voor jou ook altijd veel te kort? Met een druk en hectisch leven is het lastig om tijd te maken voor vrienden en familie. Met een kookeiland combineer je je sociale contacten met het roeren in de pannen! Een keuken is al lang niet meer alleen een plek om te koken. Wij geven je vijf voorbeelden van kookeilanden die de sfeer in je leefkeuken vergroten.

1. Deadline halen of huiswerk maken

Baal je omdat je moet overwerken, terwijl je je had verheugd op een gezellig avondje koken met het gezin? Met een ruim kookeiland is er ook genoeg werkplek voor andere zaken. Haal je deadlines en laat je kinderen aanschuiven met hun huiswerk, terwijl je partner alvast de groentes snijdt en je af en toe in de pannen roert.

2. Met een kookeilend schuif je meteen aan

Eet je met z'n tweeën en heb je haast? Met een kookeiland kun je direct aanschuiven. Maak twee borden op in de keuken en strijk meteen neer op een comfortabele barkruk. Moeten je kinderen nog even snel eten voordat de oppas komt en jullie een avondje uitgaan? Schotel ze een lekkere hap voor op je kookeiland! Dat scheelt weer een keer tafel dekken en afruimen.

3. Borrelen met vrienden tijdens het koken

Gastvrouw of man- spelen is natuurlijk leuk en aardig, maar stiekem begint het soms toch te kriebelen wanneer je je vrienden hoort lachen vanuit de woonkamer. Eerlijk is eerlijk: je mist ontzettend veel leuke momenten als je alleen maar met je hoofd in de pannen zit. Met een kookeiland is dat verleden tijd! Vraag je vrienden gezellig te komen borrelen aan de bar. Misschien hebben ze zelfs wel zin om je te helpen met snijden, terwijl ze zichzelf bijschenken. De koelkast met koude drankjes is immers ook een stuk dichterbij

4. Ontbijt en lunchpakket maken

Gezellig ontbijten met het hele gezin is vaak minder idyllisch dan het klinkt. Meestal is het niks meer dan rennen van de keuken naar de ontbijttafel voor een lunchpakket en een snelle hap. Voor je het weet zitten je kinderen op de fiets naar school en spring je zelf in de auto naar je werk. Met een kookeiland komen alle ochtendactiviteiten gezellig samen: maak je lunchpakket aan de bar, terwijl je kinderen rustig een bammetje eten en de verse koffie naast je staat te pruttelen.

5. Meer ruimte om samen te koken

Wordt het bij jullie ook weleens ruzie in de keuken, omdat je werkoppervlakte te klein is? Met een kookeiland kun je gezellig samen koken zonder elkaar in de weg te staan. Staat er een groot diner op de planning? Nu heb je alle ruimte om verschillende gerechten tegelijk te bereiden! Maak je salade en groentes op het kookeiland en bereid je vlees of vis op het aanrecht.

100 pagina's!
Mandemakers keukenboek
Gratis keukenboek?

Laat u inspireren door de allernieuwste trends in hét huis van keukens. Nú gratis thuisbezorgd!

Voor iedere ruimte een juiste keukenopstelling

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het...

Lees verder

Met de juiste keukenopstelling werkt u prettig in uw keuken en haalt u het maximale uit de beschikbare ruimte. We zetten de meest populaire varianten op een rijtje.

Terug
Sluiten

Hoe kan ik u helpen?