Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Keuken werkbladen

Het werkblad is een echte sfeerbepaler in de keuken, maar heeft ook zeker een praktische rol. Immers gebruikt u het keukenblad dagelijks tijdens de kookvoorbereidingen en komt het in contact met vocht en vuil. Ieder soort keukenblad heeft zijn unieke voor- en nadelen. Kiezen voor een werkblad is kiezen uit tal van materialen, diktes en kleuren. Het aanbod varieert van warm hout en stoer beton tot stijlvol natuursteen en kunststof met talloze bewerkingsmogelijkheden.

Met een aanrechtblad zet u direct de toon voor uw keukenstijl, dus deze keuze is zeker belangrijk. Daarom geeft Mandemakers u bruikbare tips voor het kiezen van een keukenblad. Ontdek alles over de diverse stijlen, werkblad inspiratie, voor- en nadelen en het onderhoud.

Afmeting keukenblad

Diverse werkblad stijlen en inspiratie

De keuze is reuze als het aankomt op werkbladen. Dat begint bij een handjevol materialen, waaronder natuursteen, hout, beton, graniet en marmer. Vervolgens zijn er talloze bewerkingsmogelijkheden, diktes en kleuren om een uniek werkblad te creëren dat perfect aansluit op uw keukenstijl. Wat dacht u van een exclusief, zwart keukenblad van graniet als finishing touch van uw donkere keuken? Ook bij een houten, betonnen en witte keuken komen de veelzijdige, zwarte aanrechtbladen goed tot hun recht.

Gaat u liever voor een zachte, frisse en open uitstraling? Kies dan voor een wit aanrechtblad, gemaakt van bijvoorbeeld composiet of keramiek. Of ga juist voor wit met een luxueuze marmerlook: een van de keukentrends op het moment. Tussen wit en zwart zijn er uiteraard nog eindeloos veel mogelijkheden. Denk aan betongrijs voor uw industriële of moderne keuken, een houten werkblad voor uw landelijke keuken en glas of roestvrij staal voor uw design keuken.

Kies de juiste werkblad afmetingen

Wanneer u voor een nieuwe keuken kiest, ligt een werkblad op maat het meest voor de hand. Het aanrechtblad met spoelbak en kookplaat past dan perfect in de beschikbare ruimte, zodat het geheel strak en netjes afgewerkt oogt. Naast de breedte van uw blad, bepaalt u ook de hoogte en diepte zelf. De hoogte is afhankelijk van uw lengte. De standaardhoogte van een keukenblad is ongeveer 90 cm. Als u relatief klein of groot bent, is dit uiteraard aan te passen.

Daarnaast is een keukenblad van 70 cm diep vrij standaard en biedt genoeg werkruimte. Kiest u voor bovenkasten in uw keuken? Dan is een werkblad van 80 cm diep wellicht een betere keuze, zodat u meer hoofdruimte heeft. Bovendien is een extra diep blad handig wanneer u veel keukenapparatuur op uw werkblad wilt plaatsen, zoals een koffiezetapparaat, blender of broodrooster.

Welk werkblad past in uw keuken?

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en...

Lees verder

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Alle werkbladen hebben voor- en nadelen

Er zijn diverse soorten keukenbladen met unieke eigenschappen. Wilt u een keukenblad kopen? Dan is het handig om u eerst te verdiepen in de diverse voor- en nadelen van ieder werkblad. Zo kan het ene keukenblad beter tegen hitte dan het andere blad. Zoekt u naar een blad dat schokbestendig is? Overweeg dan een werkblad van composiet of graniet. Of vindt u het juist belangrijk dat uw blad tegen krassen kan? Onze adviseurs staan altijd voor u klaar om u te helpen met al uw vragen over keukenbladen. Maak een afspraak en vind een blad dat past bij uw wensen. 

Natuurlijk is het voor ieder type werkblad belangrijk om altijd onderzetters en snijplanken te gebruiken om blijvende schade te voorkomen. Naast praktische voordelen hebben sommige werkbladen een unieke uitstraling die niet zomaar met een ander materiaal te evenaren is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hout, beton en graniet. Houdt u van deze natuurlijke uitstraling, maar is uw budget beperkt? Kijk dan eens naar betaalbare kunststof werkbladen met een hout-, beton- of natuursteenlook.

Keukenblad schoonmaken

Het onderhoud van werkbladen

Benieuwd hoe u uw nieuwe keukenblad zo goed mogelijk kunt schoonmaken en onderhouden? Daarvoor is zowel dagelijks als periodiek onderhoud belangrijk, afhankelijk van het soort werkblad. De meest onderhoudsvriendelijke keukenbladen zijn gemaakt van kunststof of keramiek. Af en toe schoonmaken met een vochtige doek volstaat voor deze werkbladen.

Ook het innovatieve materiaal fenix laat zich makkelijk reinigen en is bovendien bestendig tegen vingerafdrukken dankzij het extreem matte oppervlak. Om zo lang mogelijk van uw werkblad te kunnen genieten, zijn er speciale onderhoudssets verkrijgbaar voor ieder materiaal. Lees op iedere werkbladpagina welke set nodig is voor uw werkblad en ontdek diverse schoonmaaktips.

Kom langs in onze showroom en ervaar onze keukenbladen

Bent u op zoek naar een passend werkblad, maar weet u nog niet precies wat voor materiaal, kleur of afmetingen? Breng dan een bezoek aan één van onze showrooms. Onze deskundige adviseurs staan hier voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Bovendien bewondert u de diverse keukenbladen hier met eigen ogen om makkelijker tot een keuze te komen.

Terug
Sluiten