Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Keukenblad

Het keukenblad is een fundamenteel onderdeel van de keuken. Het aanrecht is tenslotte de plek waar u het eten bereidt. Voor optimaal kookcomfort is het belangrijk goed na te denken over uw keukenblad. Daarnaast is het keukenblad een echte sfeerbepaler; met het aanrechtblad zet u de toon van uw keukenstijl. Er is dan ook een ruim aanbod met diverse uitvoeringen. Ieder keukenblad heeft tenslotte zijn eigen voor- en nadelen.

Aanrechtbladen in verschillende kleuren

De kleur van uw keukenblad speelt een belangrijke rol bij het gewenste effect. De kleur bepaalt namelijk voor een groot deel de uitstraling van uw aanrechtblad. Er zijn dan ook diverse kleuren verkrijgbaar. Ga bijvoorbeeld voor een fraai en stoer aanzicht met een donker aanrechtblad. Een zwart keukenblad geeft uw keuken een strakke look. Wilt u de ruimte in uw keuken benadrukken? Overweeg dan een wit aanrechtblad. Met een licht keukenblad geniet u van een open en rustige uitstraling in uw keuken. U kunt er ook tussenin gaan zitten met een grijs keukenblad. Een antraciet werkblad is bijvoorbeeld een geliefde en stijlvolle kleur.

Welk aanrechtblad past in uw keuken?

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en…

Lees verder

Lees hier meer over de verschillende soorten, mogelijkheden, kleuren en structuren en ontdek welk keukenblad in uw keuken past.

Stijlen en materialen keukenbladen

Wanneer u een aanrechtblad aanschaft wilt u dat deze mooi past in uw keukenstijl. Gelukkig is de keuze reuze als het aankomt op keukenbladen. Uw persoonlijke wensen kunnen gemakkelijk verwerkt worden in het aanrechtblad. Bent u bijvoorbeeld dol op de industriële keuken? Maak uw keuken stoer en stijlvol met een betonnen of rvs aanrechtblad. Een houten werkblad benadrukt de natuurlijke sfeer wat mooi tot zijn recht komt in de landelijke keuken of ga voor een rustiek ten top met een volledig houten keuken.

Houdt u meer van een strak design met aandacht voor innovatie? Een fenix keukenblad schittert in de moderne keuken, maar ook een keramiek aanrechtblad past er goed bij. Wanneer u op zoek bent naar elegantie en luxe biedt een marmer keukenblad een uitkomst, die tevens prachtig past in de design keuken. Met een graniet of terrazzo werkblad kiest u voor warmte en sfeer, wat perfect tot zijn recht komt in de klassieke keuken. Bent u nog niet helemaal zeker van uw gewenste keukenstijl? Een kunststof keukenblad is in talloze uitvoeringen beschikbaar en past in vrijwel elk interieur. Zo kunt u alle kanten op met uw persoonlijke stijl.


Rand keukenblad

Naast het materiaal en de kleur, is ook de randafwerking een punt van aandacht. De plint van het keukenblad is een subtiel detail in uw keuken, dat net dat beetje extra kan toevoegen. Zo kunt u een mooi contrast creëren door een andere plint kleur te kiezen, of houdt het juist neutraal met een strakke randafwerking. Of voeg een opstaande rand aan uw keukenblad toe, zodat de keukenstijl en uw keukenblad mooi met elkaar samenkomen.


Afmetingen

Bij de aanschaf van een keukenblad is het belangrijk stil te staan bij de afmetingen. Het keukenblad moet natuurlijk perfect in de ruimte passen, maar u wilt ook comfortabel achter uw werkblad kunnen koken. Om aangenaam achter uw aanrechtblad te kunnen staan is het belangrijk dat deze de juiste hoogte heeft. De hoogte van het werkblad is dan ook afhankelijk van uw lengte. De diepte van het keukenblad bepaalt uw werkruimte in de keuken. Wanneer u het graag groots aanpakt in de keuken is het verstandig voor een dieper werkblad te gaan, zodat u voldoende werkruimte tot uw beschikking heeft.


Aanrechtblad kopen

De prijs van een keukenblad varieert ontzettend. Met name het soort materiaal speelt een belangrijke rol bij het bepalen van de kosten. Een goedkoop aanrechtblad is bijvoorbeeld van kunststof, een marmer of graniet keukenblad valt in de hogere prijsklasse. Daarnaast spelen diverse factoren een rol bij de prijs van een werkblad, zoals de afmetingen, dikte en randafwerking.

Wilt u meer weten over onze keukenbladen?

Bent u op zoek naar een nieuw keukenblad? Of wilt u onze aanrechtbladen met elkaar vergelijken? Kom langs in een van onze showrooms of maak een afspraak met één van onze keukenadviseurs! We ontvangen u graag in één van onze showrooms.