Bekijk diverse keuken werkbladen - Mandemakers Keukens

Hoe kan ik u helpen?

De meest gestelde vragen: Openingstijden Afspraak Mandemakers Kaatsheuvel

Jacqueline ter Heijde

Gastvrouw
image

Keuken werkbladen

Waar de keuze in werkbladen tot begin jaren zestig nog zo'n beetje bestond uit terrazzo of... terrazzo, is het werkblad inmiddels net zo sterk aan mode onderhevig als de rest van onze keuken. Keuzestress? We hebben de laatste trends rondom werkbladen voor u op een rijtje gezet.

Kiezen voor een werkblad, is kiezen uit tal van materialen, diktes en soorten. Van kunststof, beton en marmer tot hout, graniet en composiet in allerlei diktes en kleuren. Een gemakkelijke keuze is dat niet. Naast kiezen tussen allerlei praktische voor- en nadelen, is het werkblad ook één van de meest gezichtsbepalende onderdelen van een keuken; u kiest dus niet alleen voor gemak in gebruik, ook voor genot om naar te kijken. Sfeervol hout, modern beton, chic graniet; wat zijn de laatste trends?

Hout

Hout is chic, tijdloos, gaat jaren mee, past in vrijwel elke keuken en met een houten werkblad haalt u een regelrechte eyecatcher in huis. Hout is echter wel een gevoelig materiaal, dat regelmatig met olie moet worden behandeld; houten werkbladen zijn daarmee vrij onderhoudsintensief. Op zoek naar een onderhoudsvriendelijker alternatief? Kies dan voor een kunststof werkblad met een houtlook; gemakkelijker in onderhoud en bijna niet van echt hout te onderscheiden.

Graniet

Een granieten werkblad is voor veel mensen het toppunt van luxe. Graniet oogt niet alleen chic, het is ook keihard en daardoor kras- en hittebestendig. Graniet slijt vrijwel niet en omdat graniet een natuurproduct is, is elk werkblad uniek. Maar ook graniet is een gevoelig materiaal dat vraagt om regelmatig onderhoud.

Beton

Betonnen keukens zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons assortiment. Deze populaire keukenstijl zorgt direct voor een robuuste en stoere uitstraling in uw keuken. Met een betonnen werkblad geeft u uw keuken dan ook een opvallende en eigentijdse look. Deze keukenstijl komt niet alleen prachtig tot zijn recht in een industrieel interieur, maar ook in bijvoorbeeld een design keuken.

RVS

Een RVS werkblad heeft een moderne en industriële uitstraling. RVS bestaat uit verschillende materialen, zoals ijzer en chroom. Dit maakt het werkblad stevig en zorgt voor de roestvaste eigenschap. Veel professionele keukens maken gebruik van een RVS werkblad vanwege de vele praktische voordelen die dit werkblad biedt. Wat wel goed is om te weten, is dat roestvrijstaal krasgevoelig is. Gebruik daarom altijd een snijplank, maar dit wordt over het algemeen aangeraden voor alle keuken werkbladen.

Glas

Een glazen werkblad is een echte toevoeging aan uw designkeuken. De glazen werkbladen worden door middel van een hoogwaardige techniek geperst wat zorgt voor een mooie luxueuze uitstraling. Daarnaast kunt u het glas laten bewerken. Dit heeft als voordeel dat u bijvoorbeeld de dikte en kleur van uw werkblad kan aanpassen aan uw wensen, zodat het glazen werkblad helemaal aansluit bij de stijl van uw keuken en inrichting.

Kunststof

Met een kunststof werkblad kies je voor duurzaam. Een kunststof werkblad heeft namelijk een lange levensduur door de slijtvaste HPL toplaag. Deze toplaag zorgt er tevens voor dat een kunststof werkblad waterbestendig en onderhoudsvriendelijk is.

Composiet

Composiet is gemaakt van verschillende natuurlijke materialen die samen geperst zijn tot een ijzersterk werkblad. Dit geeft het werkblad een luxueuze en natuurlijke uitstraling. Doordat het werkblad bewerkt wordt, kunt u kiezen voor verschillende soorten afwerkingen, zoals hoogglans of matglans. Daarnaast is een composieten werkblad verkrijgbaar in verschillende kleuren, zodat het mooi aansluit bij uw keukenstijl wensen.

Keramisch

Met een keramisch werkblad kiest u voor een keihard materiaal. Het blad bestaat namelijk uit klei wat eerst onder een extreem hoge druk wordt samengeperst en vervolgens wordt gebakken op een hoge temperatuur. Door deze bewerking, krijgt het werkblad een strakke uitstraling wat mooi aansluit bij een moderne design keuken. Daarnaast is het materiaal heel praktisch en hygiënische. Net als graniet en beton, is ook keramiek een natuursteen: het geeft een unieke uitstraling en is volledig recyclebaar.

Belgisch hardsteen

Elk Belgisch hardstenen werkblad is uniek en heeft een doorleefd uiterlijk. Een mooi natuurproduct wat goed tegen hitte kan. Wel is het materiaal gevoelig en daarom is regelmatig impregneren en onderhoud nodig om het werkblad mooi te houden. Wilt u graag een minder onderhoudsgevoelig werkblad? Kijk dan eens naar graniet.

Marmer

Een keukenwerkblad van marmer geeft uw keuken een victoriaanse uitstraling. Het materiaal is gemaakt van het natuurproduct kalkzandsteen, wat ervoor zorgt dat elk blad uniek is. Het blad is goed te onderhouden en makkelijk af te nemen door het gladde oppervlak. Wel is marmer gevoelig voor bijvoorbeeld krassen. Wanneer u een minder krasgevoelig werkblad wilt, kunt u ook een composiet werkblad overwegen.

Onderhoud werkblad

Onderhoud bij keukenwerkbladen is zeer belangrijk. U wilt immers dat uw nieuwe keuken er ook zo lang mogelijk als nieuw uitziet. Om deze reden heeft Mandemakers Keukens verschillende onderhoudstips per werkblad op een rijtje gezet. Zo heeft u direct een goed beeld van de verschillende materialen en het onderhoud dat erbij komt kijken!

Terug
Sluiten

Hoe kan ik u helpen?